| Zdrowie Wszystko o zdrowie, urodzie, czyli dobra kondycja ponad wszystko! |
![]() |
| | #1 |
| Wiek: 16
| Trening brzucha
Potrzebuję materiałów, dokładnej rozpiski ćwiczeń ( co i jak?) niezbędnej do ćwiczeń. Codziennie wieczorem ćwiczę,l robię pompki i ćwiczę na plecy ( mam lekką skoliozę, już znika )W każdym razie, poproszę. Znalazłem takie coś ABS - trening mini brzucha jednak nie rozumiem niektórych ,,terminów'' |
| |
| | #2 |
|
| Odp: Trening brzucha
Szóstka Weidera warto, NATOMIAST nie zrobisz jej dokładnie i porządnie bo masz za słabe mięśnie :] Brzuch najlepiej rozćwiczyć na siłce, najpierw robisz ok 2mc trening ogólny, potem już poszczególne partie i za każdym razem robisz brzuch dodatkowo. W domowych warunkach nie pozostaje Ci nic innego jak brzuszki, A6W i ABS, ale to później ![]() Brzuszki też mogą sporo dać, lecz troszeczkę bardziej urozmaicone. |
| |
| | #3 |
| Wiek: 16
Co Ty gadasz, słabe mięśnie? Ja 200kg podnoszę :haha: Brzuch na siłce, a jakie ćwiczenia? Jest tam specjalny ,,leżak'' do brzuszków, ale nie chodzi chyba jedynie o to. Brzuszki, nie mam zbytnio warunków w domu aby nogi przytrzymać. a6w wydaję się ciężkie, kiedy miałbym zacząć się w to bawić ? Dodane po 5 minuty: tutorial do a6w już mam [ame="http://www.youtube.com/watch?v=nRjEKVKACWM"]YouTube - Aerobiczna Szóstka Weidera [ www.kfd.pl ] - profesjonalny tutorial a6w[/ame]
|
| |
| | #4 |
|
2 miechy ćwiczeń z A6W i masz kaloryfer ![]() Niestety strasznie obciąża mięśnie brzucha, po tych ćwiczeniach miałem takie zakwasy, że śmiać się nie mogłem. Trzeba uważać, dlatego odradzam ćwiczyć na początku A6W :P |
| |
| | #5 |
| Wiek: 21
EE tam Mardog ja proponuję Ci A6W trening Plan B skoro wydaje Ci się za ciężki a następnie dopiero po a6w leć z abs dlaczego ponieważ jest to już rozwinięcie podobno najlepiej ćwiczyć brzuch jak pobiegasz sobie z 30minut* ogólnie rozgrzewka |
| |
| | #6 |
| Wiek: 19
Szóstka Weidera nie jest to najlepszy sposób ćwiczeń mięśni brzucha.Wiem co mówię bo uczęszczam na siłownie od półtora roku,i nikt mi nie powie że nie mam pojęcia o ćwiczeniach.Szóstka Weidera wydaje się skuteczna ale te ćwiczenia maja za duży nacisk na kręgosłup,przy wykonywaniu tych ćwiczeń mięśnie za mocno się ściskają w obrębie kręgosłupa,co może wywołać nieciekawą kontuzje i stały ból szyi.Osobiście mogę ci polecić te tu ćwiczonka,osobiście przeze mnie wypróbowane i powiem ci że bardzo dobre efekty są już po 2 miesiącach [ame=http://www.youtube.com/watch?v=bA2n6UC7nIo&feature=related]YouTube - 8 minut dziennie na miesnie brzucha[/ame]
|
| |
![]() |
| Tagi |
| brzucha, trening |
| |