| Zdrowie Wszystko o zdrowie, urodzie, czyli dobra kondycja ponad wszystko! |
![]() |
| | #1 |
|
| Czy to w końcu koniec ?
Donald Tusk zapowiedział, że jeśli w ciągu miesiąca ustawa pozwalająca na walkę z dopalaczami wejdzie w życie, to sklepy z tymi środkami już nie będą otwarte. Zgodnie z rządowym projektem, inspekcja sanitarna będzie mogła wkroczyć do sklepu lub hurtowni z dopalaczami. Jeśli znajdzie tam narkotyki bądź środki zastępcze, psychotropowe lub szkodliwe dla zdrowia, będzie mogła zarekwirować produkt i skierować go do badania. Takie badanie może potrwać do 18 miesięcy, a jego koszty będą pokrywać producenci. Jeśli produkt będzie zawierał narkotyki, sprawa trafi do prokuratury.Lecz nasz bohater Dawid Bratko uważa że to nie jest do konsumowania lecz do "kolekcjonowania" i uważa że zamknięcie jego sklepów jest w 100% nie legalne a swoje straty szacuje na 300-400 tyś . Nasz premier który walczy o zamknięcie tego ścierwa wciąż ma problemy z "królem dopalaczy" dziś w moim mieście (łodzi) otworzył pomimo zakazu swój sklep mój znajomy przechodząc widział całe zdarzenie ale to także widać na zdjęciach iż nie jest on wystraszony lecz właśnie szczęśliwy. Paktofonika-"Chwile ulotne" stworzyli w czasach życia magika piosenkę o uciekającym żuciu , lecz w tych czasach boje się że te 'chwile ulotne' będą z powodu dopalaczy , dlaczego nie mogli zamiast zaczynać wojnę z dopalaczami z legalizować .? Polskie państwo , dziwne państwo . Pozdrawiam |
| |
| | #2 |
| Wiek: 25
| Odp: Czy to w końcu koniec ?
Strata 300-400 tyś przez weekend! A jak na dłużej zamknięte to troszkę większe odszkodowanie. Ale jak już wspominali że nawet jak pozamykają sklepy to i tak będą to sprzedawali w "podziemiach"... Tak czy inaczej ludzie sami sobie taki los wybierają... Nie wiedzą jak działa ale "kolega miał po tym fajną jazdę", też spróbuję i w wieku 21 lat zawał [*]. I jak sam "Dawid" powiedział że sprzedaje to "debilom" |
| |
| | #3 |
| Wiek: 22
zalegalizowac? cos co zabija ludzi ? prosze Cie nie rozsmieszaj mnie...
|
| |
| | #4 |
| Wiek: 18
a co lepsze alkohol który zabije Cie predzej czy poźniej ? Ciebie powoli , rodzine i najlbiższych . Jeden syf i drugi syf
|
| |
| | #5 |
| Wiek: 22
Ja nie mowie ze jest lepszy mimo wszystko alkohol legalny jest a to scierwo dla mnie nie powinno byc ..
|
| |
| | #6 |
| Wiek: 21
A spróbujcie mi zdelegalizować moje kochane winko !! To zatłukę, było jest i będzie i tak ma pozostać Alkohol jest spoko więc jest legalny a to, że niektórzy nie znają umiaru to tak jak z dopalaczami tylko w tym różnica, że kto bierze ten debil a kto w siebie wpoi nie wiadomo ile ilości alkoholu też jest debil . Wszystko jest dla ludzi ale z umiarem nie wliczając w to dopalaczy |
| |
| | #7 |
|
To ja nie wspomnę ile jest bezdomnych w Polsce z powodu alkoholizmu, oraz całej opowiastki o opodatkowanych dragach, które zostały obwołane legalnymi.
|
| |
| | #8 |
|
Alkohol jest bardziej szkodliwy niż nie jeden dopalacz. Powinni zioło zalegalizować i tyle, a państwo by sobie zarabiało grube pieniądze, a my byśmy palili coś normalnego a nie zakrapianke... Chuj z dopalaczami, nie biorę tego i szczerze jebie mnie to czy mu to gówno zamkną czy nie. |
| |
| | #9 |
| Wiek: 21
Mardog , to słabo , jak nie umiesz sobie skołować palenia i musisz dopalacze palić |
| |
| | #10 |
|
A gdzie ja napisałem że pale dopalacze? Hahahahaha Chłopie, ja mam do czech 15 min |
| |
![]() |
| Tagi |
| koniec, koncu |