| Zdrowie Wszystko o zdrowie, urodzie, czyli dobra kondycja ponad wszystko! |
![]() |
| | #1 |
| Wiek: 15
| Dopalacze.
Młodzi ludzie biorą dopalacze i nie zdają se sprawy że to jest śmiertelne niebezpieczeństwo. Gdybym ja był prezydentem zakazałbym sprzedawania dopalaczy. Sprzedawcy bronią się tym że to kolekcjonerskie i mają dobrych prawników. Lecz wątpię żeby ktoś to kolekcjonował. Młodzież jest zachęcana tym że to jest tajemnicze i ich bardzo to korci. Przy ratowaniu życia takiego człowieka jest bardzo trudno lekarzom bo nie znają wogule składu dopalaczy. Co wy o tym sądzicie ? |
| |
| | #2 |
| Wiek: 17
| Odp: Dopalacze.
Jak ktoś ma swój rozum i wie, że to szkodzi, nie weźmie...
|
| |
| | #3 |
|
owszem powinni zakazać albo po prostu z legalizować narkotyki lekkie które nie szkodzą aż tak a w zamian za to zakazać tych całych dopalaczy lub pokazywać coraz bardziej jak to szkodzi , produkcję jak się robi itp. Bo jak powiedzą "to szkodzi" to jak byś zakazał 10 latkowi grać w piłkę bo byś mu mówił że to szkodliwe dla organizmu . Więc moim zdaniem powinni tego zakazać ale nasz "rząd" , "sejm" itp ma nas w dupie i tylko chcą napierdalać kasę za wszytko co kosztuje.
|
| |
| | #4 |
| Wiek: 21
Metiu, metiu, metiu, myślisz, że to takie łatwe od tak zamknąć dopalacze? Każda z tych substancji jest legalna, rząd potrzebował trochę czasu żeby móc coś z tym zrobić i już robią, jakbyś wczoraj oglądał wiadomości to byś wiedział, że porobili naloty na te sklepy ostatnio :] @down hahahahahaha xD |
| |
| | #5 |
| Wiek: 18
| Odp: Dopalacze. |
| |
| | #6 |
wiedziałem że nie tak napisałem
|
| |
| | #7 |
|
Widziałeś kto leży w szpitalach? Gówniarze, którzy wezmą sobie tabsa bo jest bania, a nie wiedzą jakie on ma skutki. Debilizm totalny i tyle, jak coś chce się wziąć trzeba się tym zainteresować. Pójdzie jakiś małolat nie wiedząc co to kurwa jest i weźmie taka tabletke o nazwie UFO bo podobno są fajne halucynacje. Sytuacja wygląda wtedy tak "Eee e ziom weźmy sobie ufo będą wyjebka haluny yo" Po czym taki gówniarz, weźmie to gówno i ma przejebane, bo nawet 1/4 tabletki może zabić człowieka o słabym organizmie. Nie raz widziałem jak koleś świrował po dopalaczach i nie wyglądało to fajnie. Nie wiesz czym to szkodzi, nie bierz. Jak powiedział deTox "Każda z tych substancji jest legalna". Będzie zakaz sprzedaży to znowu jakoś obejdą system i tyle. |
| |
| | #8 |
Wiesz, prędzej czy później znajdą na nich haczyk I z tego co widzę to już mają bo likwidują te sklepy.
|
| |
| | #9 |
A to wszystko zeby przytłumić ważne sprawy w państwie... |
| |
| | #10 |
Z dopalaczmi jest znacznie wiekszy problem niz z narkotykami, dopalacze sa syntetyczne, do zakazanej substancji cwany sprzedawca dojebie jakiich chemikaliow i juz powstaje nowa substancja, nieprzebadana, a wiec legalna.... To nie jest takie latwe, jak wam sie wydaje, nie mozna tak poprostu "zakazac dopalaczy", bo jak? Trzebaby zakazac sprzedawania wszystkich nieprzebadanych przez rzadowych specjalistow substancji, ale to dotknie nie tylko dopalaczy, ale wszelakich innych artykulow spozywczych np. najzwyklejszej gumy do zucia.....
|
| |
| | #11 |
| Wiek: 19
Glupota i tyle powiem wole maryske ;D
|
| |
| | #12 |
| Wiek: 25
Troszkę ludzi się przez to powinęło więc słusznie zakazują ;p No ale z drugiej strony teraz będą wiedzieli jak to się może skończyć więc znają ryzyko z dopalaczy. Ja się dałem namówić na to raz! Po 7 Latach niczego szkodliwego ;o Ale już nie będę niczego palił, brał, ćpał ;p Tylko alkohol i papierosy xD |
| |
| | #13 |
|
Eeeee wszystko TAJFUNO podobne zostało wycofane, 864 sklepy zamknięte wczoraj zostały. Speedway i inne energetyki przetrwały, LECZ na początku września MEFEDRON wpadł na listę nielegalnych substancji, a miał działanie jak amfetamina, lecz z lepszym zejściem i ogólnie był o niebo lepszy. Niestety, ale też tam trafił i skład wszystkiego do wciągania w dopalacz został zmieniony na gówno. Większy zjazd, gorsza faza, ale jedni mówią, że lepsze, ale nie wiedzą co biorą bo ich skład jest nieznany. Ja wiem, że tego nie tknę dopóki nie dowiem się co dokładnie w tym jest tak jak w poprzednich. |
| |
| | #14 |
Rzul3k jeżeli wezmiesz takiego dopalacza i nic ci nie jest to jesteś w błędzie bo po kilku latach jest tzw. flesh czyli powtórka z rozrywki znowu masz te halucynacje.
|
| |
| | #15 |
Metiu zależy od substancji zawartych, równie dobrze możesz pić dużo wody i wypłukać toksyny |
| |
![]() |
| Tagi |
| dopalacze |
| |