Strona główna | Użytkownicy | Grupy | Szukaj | Rejestracja |

| Rejestracja

Serwer War3 cs Warcraft 3 mod 80.72.41.210:27228 [S/NS] steam
Serwer Diablomod Diablomod 194.149.88.242:27017 [S/NS] steam
Serwer FFA FFA 193.33.177.14:27231 [S/NS] steam
Serwer Pokemod Pokemod 91.210.130.90:27004 [S/NS] steam
Serwer Minecraft Minecraft mc.volta-sq.pl:32403 1.2.4
Serwer Teamspeak 3 TeamSpeak ts.volta-sq.pl 3.0

Zdrowie Wszystko o zdrowie, urodzie, czyli dobra kondycja ponad wszystko!

Odpowiedz

Odsłon tematu: 1143  
Stare 02-08-10, 23:14   #1

*Muffin*

domowa siłownia

Podczas roku szkolnego uczęszczałem na siłownię.
W wakacje, nie robię nic. - tka być nie może
Tak więc co proponujecie? Myślałem, żeby skombinować sobie coś w domu, jakiś mini. Nie wiem, ciężarki kupić? Co radzicie?
Najgorsze jest to, że nie wydaję mi się to priorytetowa sprawa a w sumie to jest -,- i przez to, nie uzbieram na ciężarki.
Stare 02-08-10, 23:32   #2

ArAs

Odp: domowa siłownia

to tak:

za darmo: A6W - szóstka weidera, na brzuszek; do tego pompki i ćwiczenia wykorzystujące własną masę, np. podciąganie

i dalej co mam w domu, przydaje się:
ekspander, w miarę tani jest
hantelki lżejsze, do rozpiętek
łąweczka śkośna
hantelek metalowy regulowany, coby w bica szło ^.^

pamiętaj, nie bierz od razu dużych ciężarów, nei na tym sprawa polega, aby się przeciążyć, ale żeby ćwiczyć regularnie
Stare 03-08-10, 00:07   #3

Paradoxalny

Tak Muffinie już Ci wszystko tłumaczę :

Tak jak Aras powiedział Szósteczka jest dobra , lecz bardzo męcząca na początku i jak dochodzi do 3 powtórzeń , sam robiłem więc wiem. Pompki , najlepiej mieć ręce blisko siebie i stworzyć z z palców wskazujących i kciuków trójkąt , wtedy dobrze wchodzi na rzeźbę klatki. Podciąganie się , szeroko ręce raz za plecy , raz przód , broda musi być na równi z drążkiem.

Sprzęt - ławeczka może też być prosta , gryf ( ok 10kg ) nakład jak dla Ciebie na początek z 70 dych wystarczy . Zacznij robiąc 30 na wąsko i 40 na szeroko .

Atlas do pleców by się przydał , przedramienia.

hantle - hm.. nie wiem ok 5-6 kg ? Normalne ćwiczenia . Do tego rozpiętki na ławeczce
@ Aras , mogę też być cięższe , nawet jak raz na koniec ćwiczeń zrobi będzie dobrze .

Do tego dieta białkowa ( dużo , ryżu , ryb , kurczak , makaron itp. )

Kup sobie kreatynę Podstawa to dobre wyżywienie i regularny trening .

Możesz zacząć od 3 serii po 8 powtórzeń , potem 4 po 10 lub 12 .

Pamiętaj żeby zrobić rozpiskę i odpowiednie mięśnie ćwiczyć razem a nie byle co i byle kiedy , nie pamiętam dokładnie bo dawno już nie ćwiczyłem , lecz na necie znajdziesz , lub jak znajdę swoją starą to przepisze.

Nie zapomnij o 5-8 min rozgrzewce przed każdym treningiem to jest podstawa.

Jak ćwiczysz większymi ciężarami dobrze jak by ktoś Cię asekurował.

Chcesz pewnie pierw masa , potem rzeźba i siłą .

Czyli pierw jesz jesz jesz do tego standardowe ćwiczenia , żeby tłuszcz się nie odkładał .

Rzeźba , dużo powtórzeń , lekkimi ciężarami .

Siła , maksymalne ciężary i mniej powtórzeń

Na koniec powiem , zanim zaczniesz pierw się dobrze namyśl czy dasz radę . Po co nie potrzebnie topić hajs
Stare 03-08-10, 10:31   #4

Hyhy , ja mam duzo sily od malolata i w zyciu nie cwiczylem jakos regularnie ;> oprocz WFów XD i ostatnio wpadlem na pomysl, ze czasem nie mam co robic i sie zajebiscie nudze wiec kupuje sobie hantelki i chce robic sile bo chyba to jest najwazniejsze [rzezba nr1 ? zazwyczaj tylko dla lalusiow ktorzy chca przyszpanowac klata czy bicem :x ] mase to ja mam jbc na brzuszku troche xd
Stare 03-08-10, 13:27   #5

Paradoxalny

Ty i masa ? No nie wiem gdzie

Naucz się czytać napisałem pierw masa potem rzeźba i siła , nie możesz od razu siły robić bo to Ci nic nie da Nie ćwiczyłeś więc się nie udzielaj , rzeźba jest ważna a dokładniej ćwiczenie lekkim nakładem z dużą ilością ruchu , po to by przyswoić sobie dobre ruchy , chwyty , poprawność wykonywanych ćwiczeń , bo bez tego nici z treningu Ciekawe czy chociaż 60 kg wyciśniesz na klatę Powodzenia .
Stare 03-08-10, 13:42   #6

60kg na klate? hahahaha nie rozsmieszaj mnie MASE MAM -.-
Stare 03-08-10, 14:16   #7

*Muffin*

Mhm, ja pamiętam jak jeszcze w 1 klasie 35 nie mogłem podnieść ;| Teraz na luxie podnoszę, a tak to próbowaliśmy z kolegą 45 albo 50 kg i też szło, ja z 3 razy on do 10 dobijał :| On widać mięśnie w ogóle ma, podciągnąć kilkanaście razy też się umie - ja nie..
Ogólnie śmieszą mnie takie dzieci co biorą od razu na maksa(na jakimś ćwiczeniu) i próbują. I tylko ochrzaniają ich
Zawsze robiłem małą rozgrzewkę, rozciągałem się - następnie każde ćwiczenie tak po 12razy, chyba na 4-5 lub 6 pozycji ciężarków. TO było jakieś 25? Bardzo fajnie by było mieć teraz tam dostęp no ale nie da rady ;<
Tak więc spróbuje jeszcze dziś sobie rozpisać ( wieczorem jest ok to robić?) plan "zajęć". A6W wątpie czy dam radę, i robić to na co? nie wiem, brzuszki? Pierwszy dzień 60 i później x2? Tak to idzie?
Ćwiczenia codziennie?

O, mam pomysł! Ja rozpisywać sobie nie będę tylko niech ktoś to zrobi jak miałby kilka minut ;d bo źle sobie to dopasuje i dupa ;d
Będę wdzięczny

Aha, i ogólnie jestem chudzielec, muszę też robić ćwiczenia na plecy bo trochę mam skoliozę. Być chudym mi nie przeszkadza ale to + jakiś "kaloryferek" sobie wyrobić było by cudnie ;d
Ogólnie, chce być silniejszy, i mieć rzeźbę
Stare 03-08-10, 14:49   #8

Radeon

Najpierw to chociaż do dobrego działu daj temat, który teraz ja muszę przenieść. Uważaj, bo jeszcze trochę i będzie odpoczynek od forum - nikt nie ma taryfy ulgowej.

Aras - A6W w domu bez sprzętu? To nie jest A6W, tylko część ćwiczeń z całości, bo do w bodajże 2-3 ćwiczeniach wymagana jest sztanga prosta.

Cytat:
Kup sobie kreatynę
Pakujcie w dziecko kretynę, samo białko, a na pewno go zainteresuje uprawianiem sportu siłowego...

Na początek 1-2mc obiegówka po wszystkich maszynach, potem dopiero treningi na dane partie mięśni (plecy+triceps, biceps+klatka, barki i kaptur, nogi + do wszystkiego brzuch). Wtedy można zacząć z białkiem, dobrą dietą, stylem życia

Tyle rzeczy wpływa na efekty, że to się w głowie nie mieści.
Efekty na początku i tak będą bez żadnych wspomagaczy, a jak jest dieta od początku to już w ogóle. Dopiero potem przyda się dodatkowa porcja białka.

Później chodzą w łapie po 50, a nogi zajebiście nieproporcjonalne do reszty ciała co wygląda tragikomicznie.

Cytat:

Hmm... jestem ciekaw gdzie tutaj masę ulokujesz
Dużo powtórzeń, dobrze dobranymi ciężarami?

Serie na duże partie mięśni - 14,12,10,8
Serie na małe partie mięśni - 12,10,8

Co serię większy ciężar - w razie gdy nie idzie - lekko podrzucić i powoli opuszczać (zależy też od ćwiczenia ). Są różne szkoły, ale ja wiem, że lepiej zacząć chodzić na siłownie gdyż macie wszystko co potrzeba, możecie przyzwyczaić organizm do wysiłku, zrobicie wszystkie partie mięśni. Potem dopiero lecieć ułożony trening

Lepiej mniejszy ciężar, a dokładniej - szczególnie na początku by wyrobić sobie dobre nawyki.

Mmmm jak tak patrzę na ten zgarbiony kręgosłup u niektórych przy wykonywaniu ćwiczeń to tylko czekam, aż złapią jakąś kontuzje

Miłej zabawy!
Stare 03-08-10, 15:06   #9

Paradoxalny

Cytat:
Aras - A6W w domu bez sprzętu? To nie jest A6W, tylko część ćwiczeń z całości, bo do w bodajże 2-3 ćwiczeniach wymagana jest sztanga prosta.

Yyy.. lol mleko Do żadnego nie potrzeba Ćwiczyłem , więc wiem co mówię

Cytat:

Ja tylko powiedział jak ćwiczyć na dane efekty , masa idzie jak się je dużo
Stare 03-08-10, 15:28   #10

Hardy

Mufiin zapraszam na moją siłownie "Forma". Za budowlanką koło placu podorzynkowego. Wiele nie zapłacisz.
Pewnie chodziłeś do 6 na siłownie. Zwolak i jego biceps :P
Stare 03-08-10, 19:20   #11

Globek

Poproś Rzulka niech Cie do roboty weźmie, to po podnosisz sobie jakieś cegły czy worki i Ty bedziesz robił co chcesz, a i Rzulasowi pomożesz
Stare 03-08-10, 19:25   #12

*Muffin*

na "Twoją" siłownię? ta, tam chodziłem. No zwolak był... ale ja tam go nie słuchałem ćwiczyłem sobie sam

haardy podożynkowych ;d
Stare 03-08-10, 19:27   #13

Hardy

Muffin jutro z kolegami idziemy o 11 na siłownie jak chcesz mozesz przyjść na jednorazowy trening. Koszt 10zł i ćwiczysz ile chcesz.

Muffin jeden ch*j :P
Stare 03-08-10, 21:32   #14

*Muffin*

Nie no raczej nie wpadnę, może kiedy indziej. Jutro nie mam czasu, możliwe, że będę pracował, poza tym jak Ty z kolegami to ja także musiał bym wykombinować kogoś by samemu nie lecieć

Więc mógłby ktoś rozpisać mi na tydzień co robić? Nie chodzi o jakąś tabelę Normalnie napisać. Jak długo, i co

Cytat:
Pon.
Wt.
Śr.
Czw.
Pt.
Sob.
Nd.
Stare 03-08-10, 21:42   #15

Radeon

Dwa razy w tygodniu obiegówka, potem trzy razy i po najlepiej 2mc zrobisz sobie rozpiskę na poszczególne partie

A6W - rzeczywiście, pomyliłem z ABS II lub czymś innym.

Odpowiedz

Tagi
silownia, domowa