| Zdrowie Wszystko o zdrowie, urodzie, czyli dobra kondycja ponad wszystko! |
![]() |
| | #16 |
| Wiek: 16
| Odp: domowa siłownia
W sumie to nie zrozumiałem. Obiegówka?
|
| |
| | #17 |
|
Robisz na jednym treningu po trochę: ręce, nogi, plecy, klatka, brzuch, barki i kaptur co jakiś czas. Wtedy przyzwyczaisz organizm do wysiłku - zakwasy i tak będą, ale przynajmniej ogarniesz to, że organizm będzie wiedział, że jest wtedy i wtedy pora na wysiłek. Z biegiem czasu nie będziesz umierał po treningach aż tak jak na początku. Ważne jest by dużo spać, jeść ryby (Kwasy Omega3) dużo takich czynników wpływa na przyrost masy mięśniowej, oraz ogólnie lepsze samopoczucie. diety nie musisz rąbać, jesteś młody, wystarczy, że odrzucisz brzydko mowiąć gówno i zaczniesz jeść normalnie. Biały chleb na pełnoziarnisty, porządny. Ograniczyć czerwone mięso, jeść w dobrych porach! Zaczniesz ćwiczyć - zaczniesz jeść. Tylko nie daj sobie wcisnąć, że masz jeść na siłę, masz spaść się i potem przerobisz to na mięśnie ![]() W takim wieku twaróg chudy możesz zastąpić sobie nawet tłustym bo jest smaczniejszy. Możesz dodać jogurtu naturalnego i troszkę dżemu, świetne rzeczy można zrobić z białkiem i słodkimi rzeczami, a mimo wszystko będą lepsze niż kromka chleba białego z serem żółtym :P Pomysły na... Ser twarogowy chudy 125g +Oliwa z oliwek 10ml B (zwierzęce): 25g Kcal: 212 ----------------------------------------- Jaja kurze 240g (3 jajka) B (zwierzęce): 24g Kcal: 240 ----------------------------------------- Tuńczyk w oleju 120g + Chleb żytni pełnoziarnisty B (zwierzęce): 32g Kcal: 268 ----------------------------------------- Ryz brązowy 100g + Wołowina 150g B (zwierzęce): 32g Kcal: 550 ----------------------------------------- Ryz brązowy 100g + Pierś z kurczaka 100g B (zwierzęce): 21g Kcal: 421 ----------------------------------------- Chleb zbytni pełnoziarnisty 150g + Serek wiejski 200g B (zwierzęce): 25g Kcal: 557 ----------------------------------------- Platki owsiane 70g 3 jaja kurze całe B: 32g(22g zwierzęcego) ----------------------------------------- Serek wiejski 200g Chleb zytni pelnoziarnisty 100g B: 32g(25g zwierzęcego) ----------------------------------------- Ryz 80g Piers z kurczaka 80g Oliwa z oliwek 15ml B: 23g(17g zwierzęcego) ----------------------------------------- Chleb żytni pełnoziarnisty 100g Pierś z kurczaka 100g B: 27g(20g zwierzęcego) ----------------------------------------- Tunczyk w wodzie 100g Chleb zytni pelnoziarnisty 100g B: 28g(21g zwierzęcego) ----------------------------------------- Twarog chudy 100g Oliwa z oliwek 10g B: 20g(20g zwierzęcego) |
| |
| | #18 |
| Wiek: 16
Jednak byłem leniwy i nic nie robiłem... Odświeżam... Nie kupuje żadnego sprzętu. teraz wf 5h/tydzień, zima się zbliża i będziemy tak biegać siłka/sala -więc będę miał gdzie ćwiczyć, miałby ktoś gdzieś spis (+zdjęcia) maszyn do ćwiczeń, jakaś strona czy coś - wymienię co znajduje się w siłowni szkolnej. Próbuje jeść dużo i właściwie jem - efektów brak, taka moja natura..? Tyle, że te mięśnie nie mają z czego mi się robić. Co ja mam jeść, dużo białka ta? |
| |
| | #19 |
| Wiek: 17
Wejdz na Sportowe Forum Dyskusyjne - sport, kulturystyka, strongman, fitness, sztuki walki tam masz wszystko opisane o siłowniach/sportach kupisz all odżywki itp itd.
|
| |
| | #20 |
| Wiek: 18
A ja pakowalem krata piwa łaczylem przyjemne z porzytecznym xDAktualnie poprosilem starego o wykupienie mi karty Multisport i przez caly rok mam silownie za darmo :* |
| |
![]() |
| Tagi |
| silownia, domowa |