Strona główna | Użytkownicy | Grupy | Szukaj | Rejestracja |

| Rejestracja

Serwer War3 cs Warcraft 3 mod 80.72.41.210:27228 [S/NS] steam
Serwer Diablomod Diablomod 194.149.88.242:27017 [S/NS] steam
Serwer FFA FFA 193.33.177.14:27231 [S/NS] steam
Serwer Pokemod Pokemod 91.210.130.90:27004 [S/NS] steam
Serwer Minecraft Minecraft mc.volta-sq.pl:32403 1.2.4
Serwer Teamspeak 3 TeamSpeak ts.volta-sq.pl 3.0

Zarchiwizowane Tutaj znajdują się archiwalne posty naszego dawnego serwera.

Odpowiedz

Odsłon tematu: 1912  
Stare 18-08-11, 15:00   #1

Radeon

Co byście chcieli dodać na serwer?

Witajcie!

Związku z niską aktywnością graczy na serwerze, wychodzę z propozycją napisania przez Was (graczy serwera Pokemod):
  • Co chcielibyście dodać do serwera
  • Co chcielibyście usunąć z serwera
  • Wasze pomysły i przemyślenia

Ode mnie wychodzę z propozycją:
  • Dodania Pokedollarów, które dostajemy za zabicie, lub za 10k $ i za HS dostajemy więcej ich. Za nie możemy kupić XP (buyxp wtedy wyłączone), za b. dużą ilość - kilka wybranych legend i dodatkowo "Pralka" czyli za XX dollarów losowego pokemona lub losowa ilość XP
Stare 18-08-11, 16:50   #2

Faith

Odp: Co byście chcieli dodać na serwer?

Bardzo dobry pomysł. W sumie przydało by się zrobić chyba tak - Reset poków ranku i pokeranku - mega reklame wszędzie gdzie się da przez osoby chętne (w tym ja) i nie mówię tu tylko o forach bo to jest raczej mało skuteczne według mnie bo nigdy przez forum nie szukam serverów. Chodzi mi raczej o reklame na innych servach oraz facebukach itp gdzie ludzie siedzą dzień i noc i czytają all co się pojawi. To tylko propozycja do dyskusji (mądrej a nie wyśmiewania).
Stare 18-08-11, 16:52   #3

Robimyyyy plakatyyyy.... zyyyy reklamą yyyy Voltyyyyy.
Stare 18-08-11, 17:12   #4

to co Radeon proponujesz powinno jak najszybicej trafić na serwer . dobry pomysł
Stare 18-08-11, 17:33   #5

#3NyX*

Cytat:
Zamieszczone przez Faith Zobacz posta
W sumie przydało by się zrobić chyba tak - Reset poków ranku i pokeranku - mega reklame
Ehhh, trzeci raz już pójdą się walić globale 250 + ... pokemony min 100 level. Ale w sumie jeżeli ma to przyciągnąć graczy to jestem Za.
Co do reklamy tak jak Faith mówił, reklamy na forach dużo nie dają (ale zawsze jeżeli przykładowo każdy z Adminów danego servera/SQ Volty zrobił by nawet 10 reklam to ile by ich już wyszło na samym FFA - 28/29 adminów x 10 = 290 reklam, a na poke ilość adminów jest podobna, dodatkowo jeszcze userzy, którzy chcą wspomóc sieć. Myślę, że jak by się każdy zmobilizował na te 10 reklam - max 20 min roboty (rejestracja na jakimś forum - minutka, skopiowanie wzoru, założenie tematu - minutka)
Co do tych pokedollarów i tej pralki to good idea. Tylko jeszcze żeby te legendy wykupić to np. na te z kategori tańszych potrzeba min 200 k pokeranku, z kolei na droższe 400 k pokeranku... (wiem, że 200 k to dużo dla graczy początkujących, ale nawet jak nie kupią ich na początku to pokedollary będą się zbieraly i potem będą mogli sobie odbić kupując np 2 na raz - motywacja do gry - legenda za free ale muszę wbić te 200 k)

Pozdrawiam Enyks.
Stare 18-08-11, 18:01   #6

sunshine

Wiedziałem, że padnie propozycja resetu, ale nie ... ile razy mamy od nowa expic ... to nie tu tkwi problem... bo jak ktos chce sie wybić to sie wybije bez problemu

za pokedollarami :P
Stare 18-08-11, 18:40   #7

Duchowny

Jak dla mnie także reset, no i oczywiście dobry pomysł radeon.
Stare 18-08-11, 19:05   #8

szary92

Pokedollary +
Reset +/-
Reklamy +
Co do opcji reklam jest jeszcze możliwość powrzucania ogólnie volty (co będzie dobre też dla naszego Poke) na różnego rodzaju Top Listy, reklamowanie na gametracker, itp.
W sprawie resetu - sunn ma częściową rację, bo nikomu się nie chce od nowa expić (zyskując nowych graczy, możemy stracić część tymczasowych), jednakże możnaby było spróbować podjąć tego typu ryzyko.

OT: może mi ktoś pomóc? Na FFA normalnie gadam przez micro, a na poke mnie nie słychać. Co to może być??
Stare 18-08-11, 19:58   #9

radim99

Nie wiem.. Może złą propozycję podaję, ale może tak stawić na VIP'a. VIP szybszy exp, kasa za fraga + dodatkowe menu w pokemondolarach, np. kupno większej ilości exp'a za mniejszą cenę niż dla normalnego gracza.
Ale jak na pokemondolary, to ja jestem za ;pp
Stare 18-08-11, 20:23   #10

mC .

Pokedollary +
Reset -
Rekladmy +/-
Stare 18-08-11, 20:58   #11

MaStEEER

Cytat:
Zamieszczone przez #3NyX* Zobacz posta
Co do reklamy tak jak Faith mówił, reklamy na forach dużo nie dają (ale zawsze jeżeli przykładowo każdy z Adminów danego servera/SQ Volty zrobił by nawet 10 reklam to ile by ich już wyszło na samym FFA - 28/29 adminów x 10 = 290 reklam, a na poke ilość adminów jest podobna,
gdzie ty tu widzisz 28 adminow POKE?????????? jak jest 6 to bedzie juz dobrze i mowimy tu o tych, co zdarza im sie wejsc na forum
ja osobiscie uwazam, ze jest za duzo pokow, ludzie sie w tym gubia!!! jak bylo do swamperta czy jakos tak, to juz bylo duzo, a teraz to juz wogle, kongo ogarnac je, a dla nowych graczy to juz wogle poezja! ludzie wlasnie szukaja malo skomplikowanych servov poke, aby sie pobawic, a nie marnowac N godzin na pojecie dzialania danego servera!
tyle ode mnie, reasumujac wrocic do 256 pokow i starczy!
SimeK pomógł ten post.
Stare 18-08-11, 21:01   #12

Plugin pokemon dollary ma trochę wad jak narazie w tej wersji.
Stare 18-08-11, 21:11   #13

Radeon

• Jeszcze proponuje podać które skille osłabić, które wzmocnić
  • W naszym systemie PD nie ma błędu z odejmowaniem PD
  • Jeśli miałby być reset - zawsze można cofnąć lvl do 100, a próg XP zostawić taki sam. Wtedy każdy LVL by znacznie coś dawał, a balans sił nie były konieczny. Ale to sami zdecydujcie czy reset w ogóle ma być.
Stare 18-08-11, 21:13   #14

Bad Day

Mniej poków i sam prawie ograniałem, a teraz jest problem z balansem co niektórych, ale chyba teraz już za późno na cofnięcie się, skoro tyle wkładu weszło w to.

Globale off ? Lub mniej poków przy sobie ?
Stare 18-08-11, 21:15   #15

Zauważyłem błąd że można kupić 2 napoje i 0 super napojów czy jak to się tutaj nazywa. Można kupić 1 super napój i 0 napojów, a powinno się kupić to i to bez problemu.

Odpowiedz