Strona główna | Użytkownicy | Grupy | Szukaj | Rejestracja |

| Rejestracja

Serwer War3 cs Warcraft 3 mod 80.72.41.210:27228 [S/NS] steam
Serwer Diablomod Diablomod 194.149.88.242:27017 [S/NS] steam
Serwer FFA FFA 193.33.177.14:27231 [S/NS] steam
Serwer Pokemod Pokemod 91.210.130.90:27004 [S/NS] steam
Serwer Minecraft Minecraft mc.volta-sq.pl:32403 1.2.4
Serwer Teamspeak 3 TeamSpeak ts.volta-sq.pl 3.0

Zarchiwizowane Tutaj znajdują się archiwalne posty naszego dawnego serwera.

Odpowiedz

Odsłon tematu: 1672  
Stare 12-06-11, 16:08   #1

tomSKY

Spadajaca liczba graczy

Zauważyłem ze od pewnego czasu spadła ilość graczy na poke , jak zaczynałem około półtora miesiąca temu to serwer bywał nawet pełny , ale zawsze była stała liczba graczy 12-16 osób. Teraz jak jest 10 osób to już sukces. Proponuje żeby zrobić coś takiego jak exp za ilość reklam np. 30k expa za 40 reklam serwera lub za 80 reklam jedna ze słabszych legend co wy na to ?
Stare 12-06-11, 16:16   #2

Bad Day

Odp: Spadajaca liczba graczy

Reset exp'a i max 100 lvl i low exp
I już nie będą latać uber poki
Stare 12-06-11, 16:41   #3

pnowned

Cytat:
Zamieszczone przez Bad Day Zobacz posta
Reset exp'a i max 100 lvl i low exp
I już nie będą latać uber poki
Co nadal nie zmienia faktu że pokemod podupada. Związane jest to z ogarnięciem niektórych którzy napie*dalają jak poj*bani pokemonami 300 np. ampharos. Nowy gracz wchodzi dostaje skillem z du*y za pierdyliard HP to wychodzi. Kolejna sprawa to to że nikt nie stara się o nowych graczy. Admini są bo są i tyle. Czita zbanują, graczy nie przybywa. I reklamy na forach g*wno dają wiec nie róbcie że "10 reklam daje 5 expa" bo to bezsens. Jedyne co to reklamy na serwerach, grupy, i inicjatywa innych aby sprowadzali kolegów i w ten sposób to się rozrośnie do rozmiarów takich jak kiedyś czyli 20/24 to taki sandard.

Tyle ode mnie.
Stare 12-06-11, 16:54   #4

Paradoxalny

a może po prostu już się znudził pokemod? Może czas zmienić na coś innego? BB, surf ?
Stare 12-06-11, 16:56   #5

tomSKY

Znudził ? jakoś inne serwery pokemod się utrzymują , i często są pełne , trzeba coś wymyśleć i poprawić jakość serwera
Stare 12-06-11, 17:13   #6

tylko co zmienic?
Stare 12-06-11, 17:47   #7

NiCh

ja mam pomysł każdy obojętnie który gracz ma 255 hp. Pokemon im ma większy lvl tym większe dmg zadaje ze skilla ale jego couldown (czy jak to się nazywa) rośnie. W taki sposób, że ampharos na 1 lvl używa skilla co 2 sekundy ale zadaje super małe dmg a skill ampharosa na 300 lvl można użyć co 15 sekund. W ten sposób sądzę, że można przyciągnąć nowych graczy i ich zachować bo będzie łatwiej expić pierwsze lvle. Następną propozycją jest aby gracz, który pierwszy raz przyjdzie na serwer, może wybrać sobie pokemona. Oczywiście bez legend. Dzięki temu nie będzie sytuacji "Jestem nowy ma ktoś dać pokemona?".

Ja mam pomysł każdy obojętnie który gracz ma 255 hp. Pokemon im ma większy lvl tym większe dmg zadaje ze skilla ale jego couldown (czy jak to się nazywa) rośnie. W taki sposób, że ampharos na 1 lvl używa skilla co 2 sekundy ale zadaje super małe dmg a skill ampharosa na 300 lvl można użyć co 15 sekund. W ten sposób sądzę, że można przyciągnąć nowych graczy i ich zachować bo będzie łatwiej expić pierwsze lvle. Następną propozycją jest aby gracz, który pierwszy raz przyjdzie na serwer, może wybrać sobie pokemona. Oczywiście bez legend. Dzięki temu nie będzie sytuacji "Jestem nowy ma ktoś dać pokemona?".

Pewnie takie zmiany nie znajdą sprzymierzeńców, pewnie nawet znajdzie się więcej przeciwników (będą to osoby, które grają tylko skillem) ale moim zdaniem to poprawiłoby serwer
Black, I For U i Tanczacy^^ pomógł ten post.
Stare 12-06-11, 17:50   #8

tomSKY

Przecież wybór pokemonów jest i do tego w tych starterach sa dobre pokemony np. torchic , bulbasaur itp. najlepiej jakbysmy reklamowali serwer na innych serwerach , ja moge napisac binda bo to 30 sekund roboty i kazdy kto gra na volcie bedzie spamic tym na innych serwerach
Stare 12-06-11, 18:03   #9

mozna by bylo dodac takie noze ze piszesz /knife albo /noze i wyskakuje ci lista nozy i np wybierasz z gravitka albo ze cicho chodzisz itp na wielu poke widzialem ten plugin
Stare 12-06-11, 18:07   #10

NiCh

wyobrażasz sobie rapidasha z katana ?? wiesz co to będzie ?? kosa w plecy jak będziesz na respie bo go nie usłyszysz... Ja tego plugina bym nie wgrywał. Tak przy okazji to rapidashowi trzeba zmienić... On szybko biega od razu. Trzeba zmienić aby działał po 5 sekundach po zmianie na nóż a nie, że z respa na dd2 nie wyjdę a on jest już na b
Stare 12-06-11, 18:22   #11

to niewiem ja innych pomyslow niemam moze jacys admini maja... Poczekamy zobaczymy:P
Stare 12-06-11, 18:27   #12

pnowned

Cytat:
Zamieszczone przez NiCh Zobacz posta
wyobrażasz sobie rapidasha z katana ?? wiesz co to będzie ?? kosa w plecy jak będziesz na respie bo go nie usłyszysz... Ja tego plugina bym nie wgrywał. Tak przy okazji to rapidashowi trzeba zmienić... On szybko biega od razu. Trzeba zmienić aby działał po 5 sekundach po zmianie na nóż a nie, że z respa na dd2 nie wyjdę a on jest już na b
Gengar bez footstepów
Stare 12-06-11, 18:32   #13

MaStEEER

czy naprawde tylko ja zauwazylem zaleznosc carawana nie ma w szczycie i jest 20 graczy wchodzi carawan wkur... caly serv kara dzieci i obraza i next mapa zostaje 5-7 graczy?
Stare 12-06-11, 18:33   #14

SimeK

Cytat:
Zamieszczone przez pnowned Zobacz posta
Gengar bez footstepów
o tak :*

co do pomysłu nicha to dobry z tym hp ale z wyborem poka moim zdaniem lipa.
3 czwarte ponyta gaming by była ;x
Stare 12-06-11, 18:38   #15

NiCh

też prawda :P ja bym brał oddisha ale pomysł gengara bez footstepów zły pomysł :P utrudnić grę nowym zamiast ją ułatwić ?? ;> HP UP !!

Odpowiedz