Strona główna | Użytkownicy | Grupy | Szukaj | Rejestracja |

| Rejestracja

Serwer War3 cs Warcraft 3 mod 80.72.41.210:27228 [S/NS] steam
Serwer Diablomod Diablomod 194.149.88.242:27017 [S/NS] steam
Serwer FFA FFA 193.33.177.14:27231 [S/NS] steam
Serwer Pokemod Pokemod 91.210.130.90:27004 [S/NS] steam
Serwer Minecraft Minecraft mc.volta-sq.pl:32403 1.2.4
Serwer Teamspeak 3 TeamSpeak ts.volta-sq.pl 3.0

Zarchiwizowane Tutaj znajdują się archiwalne posty naszego dawnego serwera.

Odpowiedz

Odsłon tematu: 777  
Stare 16-05-11, 18:39   #1

Recent maps

Z powodu monotonności gry spowodowanej graniu ciągle praktycznie tych samych 10 map, wnoszę o wydłużenie listy "Recent Maps" z 10 pozycji do min. 15, co mogłoby wpłynąć na poprawę jakości gry.

PS: Nawiązując do poprzednich tematów chciałbym również prosić o ustawienie maksymalnych przedłużeń jednej mapy do 2.
Stare 16-05-11, 18:52   #2

Odp: Recent maps

zdecydowanie na njiee.
czasami są mapy z dupy i ludzie uciekają, teraz to się tylko zwiększy
Stare 16-05-11, 19:00   #3

zgadzam sie z Szarym w 100%
Stare 16-05-11, 19:02   #4

sunshine

chyba was głowa boli spadówa !
Stare 16-05-11, 19:40   #5

Foka

Kiedyś było 15 i nikt nie narzekał, w dodatku mapę można było przedłużyć tylko i wyłącznie raz. Dobra propozycja.
Stare 16-05-11, 21:11   #6

Stare dobre czasy wroca?

Przy okazji dodac pare map i wtedy bedzie balans z tymi 15 mapami.
Stare 17-05-11, 07:05   #7

Tego już nie pisałem, bo jak dla mnie to jedno wynika z drugiego
Stare 26-06-11, 13:37   #8

Mapy

Zakładam nowy temat, ponieważ tamten nie doczekał się żadnej odpowiedzi ze strony administracji.

Jak wiadomo serwer podupada. Przyczyny tego mogą być różne. Wg mnie jedną z przyczyn jest to, że Pokemon powoli przechodzi w FUN serwer. Grane co chwile mapy typu pool_day i waterbox mogą odstraszyć niektórych ewentualnych nowych graczy, którzy chcą grać na normalnych mapach na nienormalnym modzie Dlatego proszę o odpowiedzi w sprawie co najmniej jednego mojego postulatu.

1. Przedłużenie listy Recent Maps do min. 15 pozycji.
2. Wyłączenie możliwości ręcznego nominowania map typu FUN lub
3. (jeśli to możliwe wogóle) Ustawienie, że nie można grać 2/3 FUn mapek pod rząd.
Airon pomógł ten post.
Stare 26-06-11, 14:15   #9

Odp: Mapy

Bardzo dobry pomysł lecz ja bym usunął niektore mapy i zrobił MC ktorego bys my sie trzymali
Stare 26-06-11, 16:24   #10

#3NyX*

Good idea ! Ostanio się spotkałem, że były grane 3 mapy fun pod rząd (jakies fullparty?, rock i coś tam jeszcze z czego rok był przedłużany 3 x a te fullparty 2 x). Każdy szuka łatwego expa - buyxp. Ja to usunąłbym wgl wszystkie te fun mapy. Kiedyś były 2 mapy 4fun i serv 24/24. Teraz server jest pełny lub 20+ tylko jak są funmapy, bo jak inaczej. Teraz tu grają takie lowy, które samym buyxp'em wbijają 300 lvl, bo jakże inaczej. Co chwila te same mapy.....
Stare 26-06-11, 16:28   #11

tomSKY

A wiec jest jedno rozwiazanie : ograniczenie map fy,aim to max 2-3 sztuk. Mape ka zostawic tylko 1. Wiem ze ostatnimi czasami wszyscy placza, jedni chca duzo map , inni chca malo map ale musimy znalezc kompromis. Ja jestem za tym zeby ograniczyc mapy fy,aim,ka, reszte map de_,cs_ zostawic. Globale mi sa obojetne , dla mnie nie musza istniec bo z doswiadczenia wiem , ze na serwerach, ktorych nie ma globali jest wiecej graczy. Jedyny problem to taki, ze ucierpi wielu bardziej doswiadczonych graczy.

To takie podsumowanie wedlug mnie , nie robilem nowego tematu bo tematy byly ostatnimi czasy poruszane wszystkie jakie opisalem. Mysle , ze wielu graczy sie ze mna zgodzi. Jeszcze powinnismy chodzic po serwach i reklamowac pokemoda zeby sciagnac nowych , swiezych graczy. Ja chetnie nowym graczom moge dawac jakies dobre poki na rozruch gry , inni doswiadczeni gracze tez mysle , ze chetnie beda oddawac dobre poki dla rozwoju serwera. Pzdr dziewczynki ! coolface
Stare 26-06-11, 16:38   #12

Edoc

Wy jesteście zajebiści, albo nie to złe stwierdzenie - ŻAŁOŚNI, od razu lepiej pasuje.
Nie było funmap = nie było ludzi i milion próśb o funmapy, są funmapy = jest płacz. Nie no kurwa tego się nie da słuchać "ja to bym wywalil najlepiej wszystkie funmapy", o kurwa drugi Panika się znalazł, skaleczył serwer tym pomysłem a teraz co? gra na innych poke, no rzeczywiście wasze pomysły są zajebiście pozytywnie przemyślane...
POKEMOD jest serwer 4 FUN , ktoś tam próbował zaprzeczyć tej teorii...
Stare 26-06-11, 17:19   #13

sunshine

mam dla was wszystkich propozycje, podejdźcie do ściany i pierdo*nijcie banią w nią.

Na fun mapy gracze sie schodzą w tym jest sęk, a po zmianie połowa serwera wychodzi... teraz jest dużo electrabuzzów i to denerwuje graczy, tyle ode mnie .
Stare 26-06-11, 17:50   #14

wiecie co ostatnimi czasy zauwazylem ? =] akcja z wczoraj / dzis grany rock czy cus , osob > 3 [ RANO ] [ pytam sie , chcecie zmiane na cos? odp. TAK ] Zmiana na legolanda [ 5 minut pozniej 18-20 osob na serwerze ]
Stare 26-06-11, 17:51   #15

Całkowite usunięcie mapek fun to lekka przesada. A co wam szkodzi wydłużenie listy Recent Maps? Bo takie pro elo CS koxy, jak ty sunn, nie będziesz sobie mógł w szybki i łatwy sposób sobie expa nabic? Trzeba się starać o nowych graczy, o to, żeby nie opuszczali serwera po akcji typu Dionoiceworld i ataki nagłe z trzech stron zanim zdąży dupę z respa ruszyć. Przy wydłużeniu ww przeze mnie listy bedzie z całą pewnością więcej mapek standardowych granych. Na takich mapach "świerzak" ma większą szanse na spokojne zapoznanie się chociażby z samym modem. Zbyt częste Fun mapki powodują zmniejszenie szansy na to, że nowy zostanie na serwie, ponieważ może stwierdzić "Nie ma jak expić, w dupie do mam. Szukam innego serwa". Tak to wygląda w moich oczach. Kolejnym faktem na poparcie wydłużenia listy Recent jest to, jak to powiedział Foka, że kiedyś było 15 pozycji Recent, a mimo tego serwer był full. Oczywiście przyczyniały się do tego też Fun mapki, ale były to zupełnie inne mapy, niż są teraz, np. mi brakuje najbardziej mapy awp_snowfun. W dodatku wydłuzenie Recent Maps List, tak samo jak ewentualna blokada możliwości nominacji wszystkich map typu FUN, spowoduje mniejszą monotonię w grze, a takie gry nie są po to, żeby expić albo padać cały czas, tylko żeby się pobawić skillami na normalnych mapach po powrocie z pracy/szkoły.

Co do wypowiedzi Edoca: moja propozycja została przeze mnie w pełni przemyslana. Nie wiem, jak w przypadku innych.

Odpowiedz

Tagi
maps, recent