Strona główna | Użytkownicy | Grupy | Szukaj | Rejestracja |

| Rejestracja

Serwer War3 cs Warcraft 3 mod 80.72.41.210:27228 [S/NS] steam
Serwer Diablomod Diablomod 194.149.88.242:27017 [S/NS] steam
Serwer FFA FFA 193.33.177.14:27231 [S/NS] steam
Serwer Pokemod Pokemod 91.210.130.90:27004 [S/NS] steam
Serwer Minecraft Minecraft mc.volta-sq.pl:32403 1.2.4
Serwer Teamspeak 3 TeamSpeak ts.volta-sq.pl 3.0

Zamknięty temat

Odsłon tematu: 737  
Stare 26-08-10, 18:31   #1

Zakończenie Menu

siema to znowu ja chcialbym jeszcze raz prosic kogos o ala pomoc dokladnie chodzi mi o to zeby zakonczyc tabele tak jak tutaj:

Bo u mnie moje menu przesuwa sie razem z wiadomosciami/aktualnosciami i wyglada to tak:

I druga rzecz, albo jesli pierwsza rzecz sie nie udala. Jak zrobić tak zeby zrobic suwak tylko tam gdzie sa wiadomosci tak zeby ruszaly sie tylko te wiadomosci. Dokladnie chodzi mi do momentu gdzie jest ostatnia linia.Oczywisice szkielet strony mam czyli html,head itd
suwak zrobilem chcialbym tylka ta czesc z zakonczeniem tabeli do ostatniej lini a jak tej linik nie widac to do ostatniego kontaktu tam wypisanego

Stare 26-08-10, 22:19   #2

Radeon

Odp: Zakończenie Menu

Na tabele środkową można nałożyć margines w css od prawej strony lub ustawić na stałe szerokość np 300px czy 30%

Suwak:
Stare 26-08-10, 22:55   #3

i jak na srodkowa tabele naloze margines to juz mi te menuuu nie bedzie sie rozchodzilo za postami? tak jak to teraz jest. przydala by sie pomoc bo to nie dla mnie;d. dopiero sie ucze;d

Stare 26-08-10, 23:11   #4

Radeon

Najlepiej jakby dokładnie został pokazany problem bo pisałem na szybko i nie wiem dokładnie o co chodzi. Zrozumiałem, że tabela z tekstem ma nie przylegać po prawo.

Stare 27-08-10, 03:45   #5

na 1 zdjeciu jest podobny szablon jak u mnie i na tym 1 obrazku widac ze tabela tam gdzie jest Menu konczy sie po ostatnie podstronie "kontakt". U mnie na podobnym szablonie jest cos takiego ze tabela nie konczy sie na ostatnim podanym kontakcie. tabela rozwija sie razem z tekstem tak jak jest pokazane. Leci ciagle za Tekstem czyli aktualnosciami. Czy to moze byc wina zagnieżdżania tabel?

Stare 27-08-10, 09:42   #6

Radeon

Niepotrzebnie uczysz się robić na tabelach, które wyszły z użycia jakis czas temu, są kiepsko zoptymalizowane zamiast <div> + CSS, ale pomijając, że wszystko można zrobić jako jedna tabela:
Stare 27-08-10, 15:18   #7

no wiem ze mozna tak zrobic ale trzeba od czegos zatczac najpierw na tabelach a pozniej bede przechodzil na cos trudniejszego. Wiec moze wrocmy do mojego problemu:

1 zdjeciu jest podobny szablon jak u mnie i na tym 1 obrazku widac ze tabela tam gdzie jest Menu konczy sie po ostatnie podstronie "kontakt". U mnie na podobnym szablonie jest cos takiego ze tabela nie konczy sie na ostatnim podanym kontakcie. tabela rozwija sie razem z tekstem tak jak jest pokazane. Leci ciagle za Tekstem czyli aktualnosciami. Czy to moze byc wina zagnieżdżania tabel?

Stare 13-01-11, 10:53   #8

emeriksus

musisz zrobic dwie odzielne tabele, bo jezeli jest wszystko w jednej, to jedna "ciągnie" druga,gdy bedzie wiecej tekstu..

daj kod to Ci przerobie

Zamknięty temat

Tagi
menu, zakonczenie