| Szkoła Co słychać w szkole? Łamią Twoje prawa? Nie rozumiesz czegoś? Pisz tutaj! |
![]() |
| | #1 |
| Wiek: 15
| Polski- przejebane uczyć się trzeba
Muszę sie nauczyć na pamięć : Części zdania Podmiot-kto? co? Orzeczenie-co robi? co się z nim dzieje? Przydawka-jaki? który? czyj? ile? Dopełnienie- pytania przypadków poza Mianownikiem i Wołaczem czyli kogo? czego?komu? czemu? co? kim? czym? Okoliczniki: miejsca-gdzie? dokąd? skąd? którędy? czasu-kiedy? jak długo? sposobu-jak? w jaki sposób? przyczyny-dlaczego? z jakiego powodu? celu- w jakim celu? po co? warunku- w razie czego? pod jakim warunkiem? miałem źle 2 okoliczniki i 1 dostałem jaki żal i musze sie nauczyć znowu Muszę się nauczyć Inwokacji Adama Mickiewicza powiedziałem: Litwo! Ojczyzno moja! ty jesteś jak zdrowie. Ile cię trzeba cenić ten tylko się dowie, Kto cię stracił. Dziś piękność twą w całej ozdobie Widzę i opisuję, bo tęsknie po tobie. I dostałem 1 bo za mało to było na 2. Jeszcze musze się nauczyć na pamięć Niepewności Adama Mickiewicza a powiedzialem tyle: Gdy cie nie widzę, nie wzdycham, nie płaczę, Nie tracę zmysłów, kiedy cię zobaczę; Jednakże gdy cię długo nie oglądam, Czegoś mi braknie, kogoś widzieć żądam; I tęskniąc sobie zadaję pytanie: Czy to jest przyjaźń? czy to jest kochanie? I za to dostałem 1 bo za mało sie nauczyłem. I muszę sie nauczyć słówek: erudyta,omnibus, elokwentny, altruista, paralelizm składniowy, epifora co one oznaczają? I ostatnia rzecz zdobyć informacje na temat apatia i depresja. Czy ktoś może mi pomóc w zdobyciu tych informacji?? normalnie masakra |
| |
| | #2 |
| Wiek: 18
| Odp: Polski- przejebane uczyć się trzeba
Wynik to 1
|
| |
| | #3 |
To zamiast forum , Cs'a wez sie za robote :}
|
| |
| | #4 |
| Wiek: 19
Części zdania, czy też okoliczniki to powinieneś już w podstawówce umieć. Co do inwokacji, to każdy przez to przechodzi, i wypadałoby to znać/nauczyć się choć raz. To chyba nic trudnego? Tym bardziej, że się rymuje. - choć komuś może, to i tak sprawdzić problem, bądź wchodzi w grę "leń" Nie dziwi mnie to, że dostałeś 1. Nauczyć słówek? Chyba pojęć ![]() Próbowałeś w ogóle coś z tego co wymieniłeś znaleźć? Wikipedia jeszcze "działa" i innego tego typu źródła, wiec działaj. - póki jeszcze są |
| |
| | #5 |
Pfff poleziesz na studia lub chociaz liceum to dopiero bedziesz mial przejebane
|
| |
| | #6 |
| Wiek: 17
Uczyć się trzeba , a nie tak jak dziś pól dnia na DM
|
| |
| | #7 |
| Wiek: 20
| Odp: Polski- przejebane uczyć się trzeba |
| |
| | #8 |
| Wiek: 17
Że kurwa co? Ona ci się karze inwokacji nauczyć lol :O reszta to lajt sam nie znam za dużo tej inwokacji ![]() ---------- Wiadomość dodana o 23:50 ---------- a wiem kto ci moze pomóc wujek google. Bo mi się nie chce tego ci opisywac bo ostatnim razie gdy jeszcze narzekałeś ze ci zle |
| |
| | #9 |
a dzis to jeszcze musze napisac kartkowke z lektury Czarnoksieżnik z Archipelagu na szczeście to przeczytalem i myśle że dostanę 4/5
|
| |
| | #10 |
|
No to do książek a nie tutaj marudzisz, inwokacji teraz wszyscy się uczą, też musiałem więc znam ten ból.
|
| |
| | #11 |
|
Ziomek latwizna juz teraz Ci moge to wszystko powiedziec, jakies 15 minut nauki |
| |
| | #12 |
jeżeli w 15 min tego wszystkiego wkujesz sie na pamięć to na serio masz dobra pamięć albo jestes pro |
| |
| | #13 |
| Odp: Polski- przejebane uczyć się trzeba |
| |
| | #14 |
|
Mówisz , że zadali ci tyle z lekcji na lekcje bo coś w to nie wierze...
|
| |
| | #15 |
Teraz muszę się tego na pamięć do poniedziałku nauczyć:( poco mamy się uczyć staropolskich wierszy? Jan Kochanowski TREN X Orszulo moja wdzięczna, gdzieś mi sie podziała? W którą stronę, w którąś sie krainę udała? Czyś ty nad wszystki nieba wysoko wniesiona I tam w liczbę aniołków małych policzona? Czyliś do raju wzięta? Czyliś na szcześliwe Wyspy zaprowadzona? Czy cię przez teskliwe Charon jeziora wiezie i napawa zdrojem Niepomnym, że ty nie wiesz nic o płaczu moim? Czy człowieka zrzuciwszy i myśli dziewicze, Wzięłaś na się postawę i piórka słowicze? Czyli sie w czyścu czyścisz, jesli z strony ciała Jakakolwiek zmazeczka na tobie została? Czyś po śmierci tam poszła, kędyś pierwej była, Niżeś sie na mą ciężką żałość urodziła? Gdzieśkolwiek jest, jesliś jest, lituj mej żałości, A nie możesz li w onej dawnej swej całości, Pociesz mię, jako możesz, a staw sie przede mną Lubo snem, lubo cieniem, lub marą nikczemną. |
| |
![]() |