Strona główna | Użytkownicy | Grupy | Szukaj | Rejestracja |

| Rejestracja

Serwer War3 cs Warcraft 3 mod 80.72.41.210:27228 [S/NS] steam
Serwer Diablomod Diablomod 194.149.88.242:27017 [S/NS] steam
Serwer FFA FFA 193.33.177.14:27231 [S/NS] steam
Serwer Pokemod Pokemod 91.210.130.90:27004 [S/NS] steam
Serwer Minecraft Minecraft mc.volta-sq.pl:32403 1.2.4
Serwer Teamspeak 3 TeamSpeak ts.volta-sq.pl 3.0

Szkoła Co słychać w szkole? Łamią Twoje prawa? Nie rozumiesz czegoś? Pisz tutaj!

Odpowiedz

Odsłon tematu: 415  
Stare 25-12-11, 15:11   #16

Pucant

Odp: angielski

Najlepsze nauki dostaniesz na lekcji. Zamiast siedzieć z kimś z kim ciągle gadasz usiądź z osobą która ma bardzo dobre oceny. Czytacie na lekcji tekst to się pytaj o każde śłówko i zdanie. Ucz się regularnie tych słówek czy gramatyki. Uwierz jak jestes ogarem wystarczy ci 10-20 minut dziennie plus przerwa przed lekcją. Kolejna sprawa umów się ze swoją panią na zajęcia dodatkowę. Według Polskiego prawa ma ona do wyrobienia ileś tam godzin w miesiącu czy tam tygodniu więc ci łaski nie zrobi jak przyjdzie. Jedyna wada to są chęci. Jak się postarasz dostaniesz to co chcesz. Bez sensu jest uczenie się na krokach moim zdaniem.
Rosa i Kuszek xD lubi to.
Stare 25-12-11, 20:10   #17

Kuszek xD

znalazlem korypetytorke z anglika daje mi godzine lekcji na tydzien i bierze 25zl za lekcje
a moj poziom zaawansowania jest zbyt wysoki na tyle lat co sie go uczylem uczylem sie od 3 klasy podstawowki a umiem podstawy a Skuzz Muffi Rejzel nie wbijajcie sobie postow nie na temat bo to spam a co do polskiego to tez ledwo mi 3 wychodzi z anglika mam takie oceny:
1,1,3,4,1,1,2,3,4
i tak te wszystkie 1 mam z kartkowek
a 3 i 4 mam z dwóch testów
biAła_koSzula ty i
Julia najbardziej mi pomogliscie:D
a jeszcze Pucant

---------- Wiadomość dodana o 21:10 ----------

Cytat:
Zamieszczone przez Pucant Zobacz posta
Najlepsze nauki dostaniesz na lekcji. Zamiast siedzieć z kimś z kim ciągle gadasz usiądź z osobą która ma bardzo dobre oceny. Czytacie na lekcji tekst to się pytaj o każde śłówko i zdanie. Ucz się regularnie tych słówek czy gramatyki. Uwierz jak jestes ogarem wystarczy ci 10-20 minut dziennie plus przerwa przed lekcją. Kolejna sprawa umów się ze swoją panią na zajęcia dodatkowę. Według Polskiego prawa ma ona do wyrobienia ileś tam godzin w miesiącu czy tam tygodniu więc ci łaski nie zrobi jak przyjdzie. Jedyna wada to są chęci. Jak się postarasz dostaniesz to co chcesz. Bez sensu jest uczenie się na krokach moim zdaniem.
dzieluje za te pouczajace slowa mam lekcje z facetem i jak facet gada ledwo wyrabiam z pisaniem jak bys widzial moj zeszyt z anglika bys nie wiedzial O CO CHODZI masz racje ze trzeba sie uczyc najgorsze jest t ze mi sie nie chce
Stare 25-12-11, 20:50   #18

Skuzz

Stare 25-12-11, 21:26   #19

*Muffin*

Przez mój post chciałem powiedzieć, że nie ma sensu brać korepetycji w necie bo na to samo wyjdzie. Jest dużo stron na których jest świetnie wyjaśnione wszyściutko. I jeżeli korzystając z tego dalej nie będziesz potrafił to jesteś ułom. Poza tym ogarnij dupę i jak piszesz cokolwiek to porządnie, i szacunek. Bo mój post nie był spamem czy nabijaniem.
Stare 25-12-11, 22:30   #20

As?!

Cytat:
Zamieszczone przez *Muffin* Zobacz posta
dużo w google tych rzeczy, czasy ładnie opisane te które są potrzebne od podstaw itd.
Uczyć się języka z gugli? hahah
@topic: na forum csowym szukasz korepetytora z angielskiego? Przecież pełno osob prywatnie uczy, popytaj kolegow, jesli takowych masz...
Stare 25-12-11, 22:38   #21

Pucant

Angielskiego uczę się praktycznie 2 rok. Zrobiłęm wyjebany progres siedząc obok typka który zna go bdb plus mamy wymagającą nauczycielkę. Stwierdziłem w dodatku że po chuja mi będzie zawód informatyka jak nie będe znał angielskiego. Uczę sie w autobusie i przed lekcją daje mi to wystarczający efekt. Każde słówko którego nei ogarniam mam zapisane w zeszycie. Nie wiem co ten typek może wam dyktować. Poza tym zrozum podstawę. Zeszyt jest dla ucznia nie dla nauczyciela. Masz mieć w zeszycie to czzego nei wiesz i to co musisz umieć na maturę i w moim wypadku to co muszę umiec w zawodzie. Kolejna sprawa to hierarchia wartości. Mam totalnie wyjebane na np. niemiecki fizyke, chemię. Uczę się tego co mi jest i będzie potrzebne w życiu. W twoim wypadku najlepiej skupić się nad przyszłą szkołą. PO gimnazjum idziesz do liceum lub technikum. Liceum jest to kontynuacja gimnazjum (moim zdaniem) i ma cb przygotować do matury byś mógł dostać się na studia. Moim zdaniem jak liceum to jedynie bardzo dobre liceum. Technikum daje ci zawód. Nie wybieraj go na odwal lub takie gdzie się dostaniesz bo mam starszych kumpli którzy w 4 klasie mówią że zjebali gdyż nic z zawodu nie ogarniają i nie mają zamiaru iść w tym kierunku. Jak technikum to profil który ogarniesz i profil w który będziesz szedł. Iść na profil w który chcesz iść a nie ogarnianie go kończy się przeważnie kiblem lub straconymi latami. Prawię ci kazanie ale je zrozum. Najważniejsze to skupić się na matmie by się w niej nie zgubić. Jak zgubisz jakis klocek z matmy jak np. ja to masz przejebane później. Pozdrawiam wujek dobra rada zawsze chętny do pomocy.
R.I.P i Kuszek xD lubi to.
Stare 26-12-11, 09:59   #22

Pucant, tylko, że gdyby chłopak miał wyższe ambicje związane z angielskim i wybierał się później do szkoły, gdzie jest na to duży nacisk, szkoła mu nie da tego, co potrzeba, jeśli uczy na poziomie intermediate. Na korkach można poprosić, by robić coś dodatkowo (oczywiście po zrozumieniu materiału bieżącego). Wtedy można uznać, że pieniądze są w dobry sposób na to wydane.
Kuszek xD pomógł ten post.
Stare 26-12-11, 11:48   #23

Kuszek xD

Co do mojego przyszłego zawodu to bym chciał być policjantem a po gimnazjum lub po liceum iść do szkoły policyjnej. co do matmy ja w niej się nie zgubie bo z matmy jestem bardzo dobry same oceny dobre, bardzo dobre i celujące mam z matmy a najwięcej bo aż sześć mam piątek
Stare 26-12-11, 17:15   #24

*Muffin*

Jeżeli masz możliwości to się uczyć, zwłaszcza angielskiego bo uwierz, przyda się. Każdy powinien znać język ojczysty + minimum 2 inne na poziomie komunikacji.
Stare 26-12-11, 18:33   #25

Kuszek xD

znam 2 inne poza polskim na poziomie komunikacji potrafię sie przywitac po niemiecku angielsku i po polsku niemieckiego sie uczę dopiero 2 rok ale nie jest zbyt źle mimo iż mam z niemieckiego minimalnie 3 tak samo z polskiego najgorzej mi idzie z angielskiego
Stare 26-12-11, 21:31   #26

PaNiKa

Co do Angielskiego proponuję jakąś szkołę językową, renomowaną rzecz jasna.
Kasę się płaci, ale poziom adekwatny co do ceny.

Od siebie polecam Cambridge chociażby.

Pamiętaj, szkoła nie nauczy Cię władać językiem.
Ona przygotuje Cię tylko do matury/testu gimnazjalnego i tak jest ze wszystkim w polskich szkołach.
^Korzen i Kuszek xD lubi to.

Odpowiedz