Strona główna | Użytkownicy | Grupy | Szukaj | Rejestracja |

| Rejestracja

Serwer War3 cs Warcraft 3 mod 80.72.41.210:27228 [S/NS] steam
Serwer Diablomod Diablomod 194.149.88.242:27017 [S/NS] steam
Serwer FFA FFA 193.33.177.14:27231 [S/NS] steam
Serwer Pokemod Pokemod 91.210.130.90:27004 [S/NS] steam
Serwer Minecraft Minecraft mc.volta-sq.pl:32403 1.2.4
Serwer Teamspeak 3 TeamSpeak ts.volta-sq.pl 3.0

Szkoła Co słychać w szkole? Łamią Twoje prawa? Nie rozumiesz czegoś? Pisz tutaj!

Odpowiedz

Odsłon tematu: 547  
Stare 11-10-11, 17:24   #1

0rz3h

Kilka zdań

Hello! Mam prośbę, na lekcji puściłem wypowiedź "Nie pi***ol i oczywiście musiała usłyszeć to baba od Polaka, a że z polaka jak z resztą z innych przedmiotów jestem noga to mam prośbę żeby napisać z 5-8 zdań na temat poprawnej polszczyzny. Chce mi ktoś uratować skórę ? BŁAGAM! Postawię 0,5l
Stare 11-10-11, 17:32   #2

Pucant

Odp: Kilka zdań

ja się podejme tego daj mi dokonczyc rundke w lola i biore sie za pisanie jak to tylko 10 zdan
0rz3h pomógł ten post.
Stare 11-10-11, 17:34   #4

pnowned

Cytat:
Zamieszczone przez 0rz3h Zobacz posta
Hello! Mam prośbę, na lekcji puściłem wypowiedź "Nie pi***ol i oczywiście musiała usłyszeć to baba od Polaka, a że z polaka jak z resztą z innych przedmiotów jestem noga to mam prośbę żeby napisać z 5-8 zdań na temat poprawnej polszczyzny. Chce mi ktoś uratować skórę ? BŁAGAM! Postawię 0,5l
Rozjebałeś mnie

Sklej parę zdań z wikipedii. Zobaczę co pucant napisze i najwyżej coś ja ci ogarne.
Stare 11-10-11, 17:53   #5

SimeK

Poprawna polzczyzna stała się „produktem pierwszej potrzeby”. W coraz bardziej skomplikowanym życiu musimy wypełniać różnego rodzaju formularze, druki, podania czy ogłoszenia. Wymaga to umiejętności przekazywania jednoznacznych wypowiedzi w poprawnej formie. Niestety, większość Polaków nie potrafi jej stosować, a przecież język jest wizytówką człowieka. To w jaki sposób się wypowiadamy świadczy o naszej kulturze czy inteligencji, dlatego myślę że trzeba dążyć do perfekcji w używaniu języka ojczystego bijaczzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

tak na prędkości pisalem xD
0rz3h pomógł ten post.
Stare 11-10-11, 18:08   #6

Paranormalny

Cytat:
napisać z 5-8 zdań na temat poprawnej polszczyzny.
tak mało w gim jesteś ??

ja w technikum za stwierdzenie ze nauczyciel jest baranem przepisywalem felieton pwn zajelo mi to 38 kartek a4 z obu stron a felieton miał 14 czcionka 8
Stare 11-10-11, 18:18   #7

0rz3h

Liceum ale to jest 'kara' i żeby było coś napisane
Stare 11-10-11, 18:30   #8

Pucant

Poprawna polszczyzna, stwierdzenie określające piękną, polską mowę. Niestety przez ciągly przekaz medialny niszczący nasz język często mówimy źle będąc w w stu procentach pewni że rzeczemy prawdę, myląc się wielce. Telewizja i radio uczą nas złego akcentowania wyrazów oraz przekształca je na przełomie lat gdzie język potoczny staje się językiem oficjalnym. Ponadto młodzież komunikuje się niemal tylko slangiem ulicznym zapominając prawdziwą mowę ojczystą. Z wielką pokorą przepraszam Panią za moje zachowanie ale panowały mną emocje. Postaram się poprawić i wpoić moim rówieśnikom podstawy języka polskiego.

Coś takiego starczy chyba
jak nie dasz mi pomógł to ci zrobie wjazd na chatę
0rz3h pomógł ten post.
Stare 11-10-11, 18:35   #9

SimeK

ja też chcę pomógł ;D
-+Metiu+- pomógł ten post.
Stare 11-10-11, 18:45   #10

polaczeK

To ja za pocisk na "pani" od geografi pocisnalem od kurw i szmat bo nie chciala mnie przepuscic do 2 klasy gim i na koniec malem dwoje ? HAHAHAH a ty musisz zdania pisac? Powiedz jej ze ja popierdolilo ;d
Stare 11-10-11, 19:13   #11

Aka_kubek

Zgadzam sie z Up. Popierdoliło ją.!? Po huj zadaje ci dodatkową prace jak i tak jej ty nie zrobisz a on o tym wie. -,- Zero IQ w twojej sql mają n-le.
Stare 11-10-11, 20:01   #12

pnowned

Cytat:
Zamieszczone przez polaczeK Zobacz posta
To ja za pocisk na "pani" od geografi pocisnalem od kurw i szmat bo nie chciala mnie przepuscic do 2 klasy gim i na koniec malem dwoje ? HAHAHAH a ty musisz zdania pisac? Powiedz jej ze ja popierdolilo ;d
Polaczek nie oszukujmy się. Jak spojrzała na ciebie to pomyślała... Chuj przepuszcze go bo mnie Voltowicze dojadą
Stare 11-10-11, 20:16   #13
WeB

WeB

Bardziej kierowało nią to , że miałaby uczyć go rok dłużej to jej się robiło niedobrze i dała mu 2 , żeby wyszedł po 3 nie 4 latach z nia xP

Nie mógłbym być nauczycielem bo by mnie chuj strzelał jakbym miał uczyć takich popierdoleńców jak ja xPnapierniczałbym ich po łbach <joint>
Stare 11-10-11, 21:18   #14

pnowned

Cytat:
Zamieszczone przez WeB Zobacz posta
Bardziej kierowało nią to , że miałaby uczyć go rok dłużej to jej się robiło niedobrze i dała mu 2 , żeby wyszedł po 3 nie 4 latach z nia xP

Nie mógłbym być nauczycielem bo by mnie chuj strzelał jakbym miał uczyć takich popierdoleńców jak ja xPnapierniczałbym ich po łbach <joint>

Siekiera w ręce i teksańska masakra...
Stare 11-10-11, 21:50   #15

Ty sie udałeś

Odpowiedz