| Szkoła Co słychać w szkole? Łamią Twoje prawa? Nie rozumiesz czegoś? Pisz tutaj! |
![]() |
| | #1 |
|
| Kilka zdań
Hello! Mam prośbę, na lekcji puściłem wypowiedź "Nie pi***ol i oczywiście musiała usłyszeć to baba od Polaka, a że z polaka jak z resztą z innych przedmiotów jestem noga to mam prośbę żeby napisać z 5-8 zdań na temat poprawnej polszczyzny. Chce mi ktoś uratować skórę ? BŁAGAM! Postawię 0,5l |
| |
| | #2 |
| Wiek: 17
| Odp: Kilka zdań
ja się podejme tego daj mi dokonczyc rundke w lola i biore sie za pisanie jak to tylko 10 zdan
|
| |
| | #3 |
|
Spoko ziom! |
| |
| | #4 | |
| Wiek: 18
| Odp: Kilka zdań Cytat:
![]() Sklej parę zdań z wikipedii. Zobaczę co pucant napisze i najwyżej coś ja ci ogarne. | |
| |
| | #5 |
|
Poprawna polzczyzna stała się „produktem pierwszej potrzeby”. W coraz bardziej skomplikowanym życiu musimy wypełniać różnego rodzaju formularze, druki, podania czy ogłoszenia. Wymaga to umiejętności przekazywania jednoznacznych wypowiedzi w poprawnej formie. Niestety, większość Polaków nie potrafi jej stosować, a przecież język jest wizytówką człowieka. To w jaki sposób się wypowiadamy świadczy o naszej kulturze czy inteligencji, dlatego myślę że trzeba dążyć do perfekcji w używaniu języka ojczystego bijaczzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz tak na prędkości pisalem xD |
| |
| | #6 | |
| Wiek: 23
ja w technikum za stwierdzenie ze nauczyciel jest baranem przepisywalem felieton pwn zajelo mi to 38 kartek a4 z obu stron a felieton miał 14 czcionka 8 | |
| |
| | #7 |
|
Liceum ale to jest 'kara' i żeby było coś napisane |
| |
| | #8 |
| Wiek: 17
Poprawna polszczyzna, stwierdzenie określające piękną, polską mowę. Niestety przez ciągly przekaz medialny niszczący nasz język często mówimy źle będąc w w stu procentach pewni że rzeczemy prawdę, myląc się wielce. Telewizja i radio uczą nas złego akcentowania wyrazów oraz przekształca je na przełomie lat gdzie język potoczny staje się językiem oficjalnym. Ponadto młodzież komunikuje się niemal tylko slangiem ulicznym zapominając prawdziwą mowę ojczystą. Z wielką pokorą przepraszam Panią za moje zachowanie ale panowały mną emocje. Postaram się poprawić i wpoić moim rówieśnikom podstawy języka polskiego. Coś takiego starczy chyba jak nie dasz mi pomógł to ci zrobie wjazd na chatę |
| |
| | #9 |
|
ja też chcę pomógł ;D
|
| |
| | #10 |
|
To ja za pocisk na "pani" od geografi pocisnalem od kurw i szmat bo nie chciala mnie przepuscic do 2 klasy gim i na koniec malem dwoje ? HAHAHAH a ty musisz zdania pisac? Powiedz jej ze ja popierdolilo ;d
|
| |
| | #11 |
|
Zgadzam sie z Up. Popierdoliło ją.!? Po huj zadaje ci dodatkową prace jak i tak jej ty nie zrobisz a on o tym wie. -,- Zero IQ w twojej sql mają n-le.
|
| |
| | #12 | |
| |
| |
| | #13 |
| Wiek: 28
Bardziej kierowało nią to , że miałaby uczyć go rok dłużej to jej się robiło niedobrze i dała mu 2 , żeby wyszedł po 3 nie 4 latach z nia xP Nie mógłbym być nauczycielem bo by mnie chuj strzelał jakbym miał uczyć takich popierdoleńców jak ja xPnapierniczałbym ich po łbach <joint> |
| |
| | #14 | |
Siekiera w ręce i teksańska masakra... | |
| |
| | #15 |
|
Ty sie udałeś
|
| |