| Szkoła Co słychać w szkole? Łamią Twoje prawa? Nie rozumiesz czegoś? Pisz tutaj! |
![]() |
| | #1 |
| Wiek: 9
| Help, J. Niemiecki
Znajomy poprosił mnie o pomoc w J. Niemieckim. Chodzi dokładniej o podstawowe zwroty i odpowiedzi. Mam same pytania po niemiecku. Na niektóre potrafię odpowiedzieć sam, a na niektóre potrzebuje waszej pomocy. Od razu powiem, że nie interesują mnie odpowiedzi z google translator. - "Wer sind deine Freunde?" - "Odpowiedź po Niemiecku" - "In welsche Schule/Klasse gehst du?" - "Odpowiedź po Niemiecku" -"Was ist dein Hobby?" - "Odpowiedź po Niemiecku" - "Welche Sprachen sprichst du?" - "Odpowiedź po Niemiecku" - "Wie viele Personen sind in deiner Familie?" - "Odpowiedź po Niemiecku" |
| |
| | #2 |
|
| Odp: Help, J. Niemiecki
1. Kim są twoi przyjaciele ? 2. Do jakiej szkoły/klasy chodzisz ? 3.Jakie jest twoje Hobby ? 4.W jakich językach mówisz ? 5.Ile osób jest w twojej rodzinie ? Edit : sprawdziłem jeszcze dla pewności i były minimalne błędy , które poprawiłem |
| |
| | #3 |
Ja wiem co to znaczy, ja chce odpowiedzi do tych pytań w języku niemieckim.
|
| |
| | #4 | |
| Wiek: 20
| Odp: Help, J. Niemiecki Cytat:
| |
| |
| | #5 |
| Wiek: 18
1. Mein Freund ist ein Landwirt - nie wiem wpadlo mi to pierwsze na mysl , jesli to gosc z PODSTAWY niemca nie bedzie problemu 2. Ich besuche zum zweite Klasee Hohe Schule 3. Mein Hobby ist Kanufahren - przyklad dowolny 4. Ich spreche mit fünf Sprachen 5. In meiner Familie sind 6 Personen |
| |
| | #6 |
|
w czwartym masz pytanie w jakich jezykach mowisz, a nie w ilu ![]() ---------- Wiadomość dodana o 15:08 ---------- i w pierwszym masz Kto jest twoim przyjacielem. |
| |
| | #7 |
| Odp: Help, J. Niemiecki |
| |
| | #8 |
|
się kurwa wszyscy nabrali że on ma kolegów ha ha ha
|
| |
| | #9 |