| Szkoła Co słychać w szkole? Łamią Twoje prawa? Nie rozumiesz czegoś? Pisz tutaj! |
![]() |
| | #1 |
| Wiek: 15
| Dodatkowy język.
Jaki macie język dodatkowy ? Bo ja mam rosyjski i według mnie to jest bezsensowny pomysł z 3 językami bo po angielsku sie dogadać można i są dodatkowe książki i się myli język z innym.
|
| |
| | #2 |
| Wiek: 17
| Odp: Dodatkowy język.
Dodatkowy? Oo ja mam tylko angielski i jak dla mnie wystarcza. |
| |
| | #3 |
| Wiek: 16
Angielski ok. Niemiecki, żałosne, że to mamy. Ci jeszcze dali rosyjski? Ja pieprze, szkołę zmień o.0 Ja to będę miał zapewne jeszcze trzeci, francuski w liceum... |
| |
| | #4 |
| Wiek: 23
jeśli myślisz, że nie dasz rady z 3cim językiem to go zmień bo musisz się jeszcze cyrylicy dodatkowo uczyć ![]() mój kolega poszedł na filozofie (debil) i ma angielski, rosyjski a dodatkowo musiał wybrać łacinę albo starożytną greke |
| |
| | #5 |
| Wiek: 21
Pieprzycie jak potluczeni...w gimnazjum miale m3 jezyki, latwo nie bylo ale dalem rade. Uczylem sie angielskiego, francuskiego i rosyjskiego. 3 jezyki ktore kompletnie nie sa podobne do siebie (jedynie francuski i angielski ma podobnych slowek kilka). Wiesz co? Teraz sie ciesze z tego, mialem teraz dodatkowe 3 lata francuskiego (w US) i znam podstawy na 100% teraz podszkole slownictwo i bede mial komunikatywny, angielski znam...no znam ![]() A po rosyjsku troche rozumiem. Ponad to...kiedy wyszkole moj 3 jezyk (francuski) planuje uczyc sie 4...ktorys z skandynawskich...moze szwedzki. Pamietajcie, jezyki to przyszlosc I uczcie sie wiecej niz 1 dodatkowego...bo teraz po angielsku kazdy umie ;P
|
| |
| | #6 |
Ja w tamtym roku miałem Angielski jak i Niemiecki, teraz tylko angielski ; p
|
| |
| | #7 |
Tylko na ch** się uczyć załóżmy tego niemieckiego i francuskiego, jak w szkole nie uczą... U nas np. tylko 1 klasy mają teraz niemiecki, bo nowa podstawa programowa, reszta nie ma.
|
| |
| | #8 |
| Wiek: 18
ja mam ang i niem, oba rozszerzona (mój osobisty wybór), jest ok |
| |
| | #9 |
| Wiek: 21
A ja mam tylko Angielski i Włoski i też mój wybór, wcześniej miałem jeszcze Japoński poza szkołą ale zrezygnowałem.
|
| |
![]() |
| Tagi |
| jezyk, dodatkowy |