| Sport Piłka nożna, siatkówka, MMA, walki, wyścigi i wszystko o nich! |
| Zobacz wyniki ankiety: Kto jest lepszy? | |||
| Messi | | 24 | 72.73% |
| Ronaldo | | 9 | 27.27% |
| Głosujących: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
| | #1 |
| Wiek: 19
| Messi czy Ronaldo ? Wiem, że nie wszyscy interesują się piłką nożną, ale każdy z nas zna tych piłkarzy i chce wiedzieć jakie macie zdanie :P Ja zacznę Messi: Klasa sama w sobie, jak już ma piłkę mało kto go potrafi zatrzymać, jego drybling no sama magia . Sam potrafi wypracować okazję bramkowe i je wykorzystać zarówno jak i asysty. Nie próbuje wybić się tylko dlatego, że jest gwiazdą tak jak Ronaldo . Skromny i niezwykle pocieszny, po prostu cieszy się piłką nożna, może i zarabia dużo mniej od Ronaldo, ale on poprostu kocha piłę nożna i nie leci na kasę ![]() Ronaldo: Totalne dno współczesnego footballu, uważa się za Boga, ale bardzo się myli potrafi czekać na podanie na pustą bramkę, jeśli zobaczyć mecze realu to tylko jak on strzela gole to są bramki na pustą bramkę lub z karnych. W przegranym meczu 5;0 z Barceloną popchną trenera Barcelony, dlaczego ? Bo przegrywali, a sam nie mógł nic zrobić. Chce być kiś więcej niż piłkarzem heh każdy pamieta romans z Paris Hilton. Niewielu z was zna ten fakt, iż ronaldo ma syna, a jak go nazwał ? Christiano -,- czy to nie jest samouwielbienie ? Albo Reklama bokserek Armaniego to nie piłkarz tylko pedał, na każdy mecz włoski na żel i solarka -,-. |
| |
| | #2 |
| Wiek: 23
| Odp: Messi czy Ronaldo ?
to niesprawiedliwe bo Apal i spółka nie będą patrzeć na umiejętności piłkarskie i zagłosują na Ronaldo :|
|
| |
| | #3 |
tak samo jak ty ;D
|
| |
| | #4 |
| Wiek: 17
Ogólnie to jestem za Messim ale Ronaldo też potrafi grać ![]() Ale dzisiejszy mecz ( Arsenal Londyn - FC Barcelona ) pokazał jakie Messi ma umiejętności |
| |
| | #5 |
| Wiek: 15
Viva Arsenal skur****** ! ![]() Oczywiste, że Messi, kiedyś Ronaldo był wg. lepszym graczem, nie wywyższał się w Manchesterze, bo zaraz go na ziemie sprowadzali, a w Realu to taka kur** gwiazdeczka się zrobiła bezradna. |
| |
| | #6 |
| Wiek: 21
Messi jest lepszy ;P
|
| |
| | #7 |
| Wiek: 20
| Odp: Messi czy Ronaldo ? oczywiście messi, ronaldo dużo stracił w moich oczach, stać go na dużo ale leci na kasę i traci formę, bo myśli, że jest Bogiem i obrósł w piórka.
|
| |
| | #8 |
Torres :<
|
| |
| | #9 |
|
Messi..... Bo? Bo wierny fan Barcelony już dobre parę latek. Nie ważne jaki wynik, ważne, że są.... Co do samej osoby. "Turbo pchła" "Mechaniczna pchła" te slangi dziennikarzy mówią same za siebie. Mały,skromny i wielki talent, a co najważniejsze umiejętność dryblingu,gazu oraz poglądu gry.Ma chłopak polot i to widać, że dla niego football to miłość, a kasa to tylko dodatek. 2 razy wybrany najlepszy piłkarz też o czymś świadczy. A Ronaldo? Pedał i tyle na ten temat. Vamos Barca |
| |
| | #10 |
| Wiek: 21
A gdzie tutaj Krzynówek i Hajto? Messi |
| |
| | #11 |
| Wiek: 25
Messi - Bo z Barcy i lepszy od Ronaldo |
| |
| | #12 |
|
Ronaldo bo ma ładną opaleniznę i pośladki ![]() lul Oczywiście że Messi , wszystkie zalety już wymienione . |
| |
| | #13 |
Podsumujmy. Messi w 90% meczy pokazuje swoją wyższość nad rywalami, strzela dużo goli i mało akcji marnuje. A Ronaldo tylko w 60% meczy pokazuje wyższość, nie ma takiej fantastycznej zdobyczy bramkowej jak Messi chociaż gdy był Man Utd. to zachwycał, strzelał dużo goli i dużo razy przesądzał o wyniku meczu. Ale teraz jest w Realu i to już nie jest ten Ronaldo z Manchesteru. A przecież liczy się forma na daną chwilę, a nie to co było kiedyś. Według mnie i mam nadzieje nie tylko mnie MESSI jest lepszy od RONALDO =]
|
| |
| | #14 |
Mnie to najbardziej denerwuje jak patrze skróty meczów realu to ronaldo zawsze czatuje pod bramką rywali -,- by dostać piłkę na pustą bramkę o.o
|
| |
| | #15 |
|
Messi lepszy na 100% ![]() Ronaldo to pedał który płacze po przegranym meczu, jak ciota ... Zachowuje się jak panienka, na boisku grać umie ale jest poyebany |
| |
![]() |
| Tagi |
| ronaldo, messi |