| Software / Programy / System Wszelkie dyskusje o programach (oprogramowaniu) dotyczących bezpieczeństwa, systemowych, firewalli, użytkowych, biurowych, szkolnych i innych. Windows, Linux, Mac OS. |
![]() |
| | #1 |
| Wiek: 18
| Win 7
Hiho, Potrzebuję paru informacji. Jednak najpierw konfiguracja sprzętowa: CORE: Intel core 2 duo E8400 2x4,0 (kręcony z boksem z 3.0) MOBO: Asus p5q RAM: GoodRam Dragon chyba 2x2gb Grafika: Ati Radeon Sapphire HD4870 (kręcony z 800/900 do 900/1000 z boxem) PSU: ModeCom nie pamietam modelu 750W Teraz tak, potrzebuję informacji na temat jakości, wymagań gier na Win 7. Aktualnie mam Viste x64 i wkurwiają mnie kolosalne wymagania. Uniemożliwia mi to nagrywanie frapsem dlatego chcę się na 7 albo XP przenieść. Mówcie jak wyglądają wymagania gier pod 7. Zauwazyłem że względem XP to gry na viste wymagają 200% tego co XP ;< A jezeli nie mozecie wytlumaczyc tak to przykładem. W rozdzialce 1440x900 na najwyzszych detalach mam 35-40 FPS w crysis Warhead. Pzdr. |
| |
| | #2 |
| Wiek: 16
| Odp: Win 7
Z takim sprzętem nie przenoś się na XP o.0 Tylko i wyłącznie 7, bo na VISTE szkoda zasobów |
| |
| | #3 |
Dziubek mi chodzi o to czy gry będą miały mniejsze wymagania bo na viscie mnie chuj strzela jak w skyrima gram na najwyzszych i z takim pctem potrafię scinkę złapać. A minecraft + fraps = patelnią po pysku... @Edit, aaa i jeśli możecie to podajcie link na torrenta do jakieś zajebistej wersji z dobrym seedem. |
| |
| | #4 |
| Wiek: 16
Instaluj W7 wyjdzie lepiej. W7 jest najlepszy pod kątem jakości działania i tak dalej tylko potrzebuje 2gb, masz 4 - tak jak ja. Ogólnie jestem zadowolony. Nie ma czegoś takiego, jak wymagania pod dany system.. |A przynajmniej jest go gówno prawda. ---------- Wiadomość dodana o 21:55 ---------- darkwarez.pl na torrentach a przynajmniej torrenty.org nie ma dobrej wersji. |
| |
| | #5 |
| Wiek: 9
Ja by powiedział dużo na temat Win7, bo korzystam z niego od chuj czasu, ale nie chce, żeby mnie ktoś skrytykował, więc powiem tylko: pobieraj.
|
| |
| | #6 |
|
vista to wielki niewypał ja używam pirata xp a oryginał vista-wio leży w szafie (chinole by lepszy zrobili )
|
| |
| | #7 |
| Wiek: 20
Ja się długo nie mogłem przekonać do 7, ale po instalacji wszystkich najnowszych aktualizacji i paru modyfikacjach staje pod względem stabilności porównywalny do xp, a jeśli chodzi o wydajność to nawet lepszy Na starym kompie mam jeszcze WinXP MX8.1, ale na nowy sprzęt wrzucam tylko W7 64bit, najlepiej w wersji Ultimate.
|
| |
| | #8 |
Dobra, ssie mi sie wersja Ultimate x64 + aktywator i możliwe że jutro już skończe instalować cały złom...
|
| |
| | #9 |
Po instalacji odpal od razu Windows Update i zaktualizuj do najnowszych poprawek (w tym SP1 o ile pobierasz wersję bez), bo dziur jest w sroc i jeszcze więcej :P I za chuj nie instaluj poprawki KB971033, bo ona sprawdza legalność systemu i wtedy nie użyjesz Win Update. Potem powyłączaj zbędne usługi typu UAC, Windows Search, Defendera itp. ręcznie albo znajdź sobie jakiegoś Tweaka który zrobi to za Ciebie (np. Sunrise)
|
| |
| | #10 |
Sciagam juz z SP1
|
| |
| | #11 |
|
kup orginalną wersję złodziejaszku :P
|
| |
| | #12 |
Po 1 po chuj mi spamisz tu Po 2 jak dasz kase to kupie... Szkoda mi 200-300 zł na wina czy tam chuj wie ile... @Edit. Jesli sciagam od razu z SP1 to nie musze update robić ? |
| |
| | #13 |
zrób i tak, tylko wybieraj sobie co chcesz zainstalować, napisał ci korzeń czego NIE |
| |
| | #14 |
|
Nie wiem czy ty czytasz wymagania ale na Win 7 są większe niż na XP. Więc nie wiem nad czym Ty się zastanawiasz, jeżeli wolisz mniejszego zużycia np. Ramu. To XP.
|
| |
| | #15 |
Dobrze, tylko na XP niezbyt chetnie chce sie przeniesc bo nie wykorzystam kompa na nim (Pinacle Studio m.in) a czytalem troszke i na 7ce gry maja mniejsze wymagania niz na viscie.
|
| |
![]() |