| Software / Programy / System Wszelkie dyskusje o programach (oprogramowaniu) dotyczących bezpieczeństwa, systemowych, firewalli, użytkowych, biurowych, szkolnych i innych. Windows, Linux, Mac OS. |
| Zobacz wyniki ankiety: Jakie windy używasz ? | |||
| XP | | 7 | 36.84% |
| Seven | | 11 | 57.89% |
| Inny system | | 1 | 5.26% |
| Głosujących: 19. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
| | #1 |
| Wiek: 21
| Windows 7 już popularniejszy od XP
Zgodnie z przewidywaniami Windows 7 przegonił mającego przeszło dekadę Windowsa XP. Dane zebrane przez StatCounter jednoznacznie świadczą o tym, że Windows 7 jest już popularniejszy od XP, który niedawno świętował swoje 10 urodziny. Co ważne, Windows 7 jest pierwszym systemem, któremu udało się tego dokonać. Tempo wzrostu liczby użytkowników „siódemki” jest niemal równe tempu spadku popularności XP. Z Windowsa 7 korzysta obecnie niecałe 42% użytkowników, a z XP nieznacznie mniej. Viście nigdy nie udało się zdobyć nawet czwartej części rynku. Wyskakujące zdecydowanie za często okienka z informacjami o bezpieczeństwie i alarmami, bardzo słaba wydajność systemu i problemy ze sterownikami spowodowały, że wielu użytkowników domowych i wiele firm pominęło Vistę i przesiadło się z XP od razu na „siódemkę”… lub nadal korzysta z XP. Windows 7 jest ponadto najlepiej sprzedającym się systemem w historii „okienek”. System nie dość, że usunął wszystkie niedogodności, z którymi borykali się użytkownicy Visty, to jeszcze trafił na bardzo dobry okres sprzedaży komputerów osobistych. Jednak szczyt popularności ten system ma jeszcze przed sobą, gdyż budzący mieszane uczucia i momentami kontrowersyjny Windows 8 nie od razu przekona do siebie miłośników systemów Microsoftu. Źródło: dobreprogramy.pl ________________________________ Czy to prawda ? Czy akurat ta ankieta jest przez kogoś sponsorowana ![]() Ja nadal siedzę na dobrym, poczciwym XP Profesional [przerobionym]. Sprawdzałem Seven 64-bit i gówno, nie podobało mi się, przycinał się gdzie nie gdzie, i jakoś nie mogłem przeważnie znaleźć tego czego chciałem [może za bardzo przyzwyczajony do XP]. Jakiego windowsa Wy używacie ? [tu akurat skromna ankieta, bo do tematu]. |
| |
| | #2 |
| Wiek: 16
| Odp: Windows 7 już popularniejszy od XP
Używam XP i nic nie zanosi się na to, że zmienie go. Może 8? Hmm... nie wiem |
| |
| | #3 |
| Wiek: 20
Siódemka ma ten zaszczyt, że jest sprzedawana z każdym komputerem na rynku, stąd ta pseudo popularność bo ludziom się nie opłaca już zmieniać |
| |
| | #4 |
|
only XP |
| |
| | #5 |
| Wiek: 17
ikspe przez długi czas będzie me mna
|
| |
| | #6 |
| Wiek: 9
7 aktualnie, po wyjściu 8 zmienię sobie na nią.
|
| |
| | #7 |
| Wiek: 19
Siódemeczka, ale windowsa XP też ciągle na wirtualu używam.
|
| |
| | #8 |
|
Ja używam siódemki, niektórzy używają XP chodź może tego nie przyznają ale fakt faktem na XP mniej gb ramu trzeba mnieć, co za tym idzie XP nie wykrywa dużej ilości ramu, bądź co bądź 64 bity zawsze można zainstalować ale i tak trzeba się pierdolić dlatego XP dla mnie jest chujowy. Dla ludzi z małą liczbą ramów jest to dobry system.
|
| |
| | #9 |
| Wiek: 16
| Odp: Windows 7 już popularniejszy od XP Ostatnio zformatowałem na 7 i nie jest złe Poza tym, przez 7 lat miałem XP |
| |
| | #10 |
| Wiek: 18
A ja mam viste x64 i jestem zadowolony |
| |
| | #11 |
|
Vista najbardziej zbugowane gówno xD. Ja jak kupiłem kompa to mi dali oryginalną vistę którą od razu sprzedałem nie odpalając jej xD Skoro jesteś zadowolony z Visty, to fakt faktem nie jesteś świadom jakie błędy ma Vista i za dużo nie wiesz na te tematy, bo dlatego windows 7 wyszedł szybko po premierze Visty która miała być poprawioną wersją. I jest. |
| |
| | #12 |
|
GierO jeden lubi kluski lane przez co drugi ma przejebane . On lubi viste bo jest chujowa |
| |
| | #13 | |
| Wiek: 18
| Odp: Windows 7 już popularniejszy od XP Cytat:
Simple... | |
| |
| | #14 |
|
Pnowned ale ja mówiłem o 7 a nie o XP, a skoro wiadome jest że z Vistą jest wiele bugów itd. To widocznie ty tego nie zauważasz. No cóż.
|
| |
| | #15 |
| Wiek: 19
4 ever Seven. Xp owszem jest wydajniejszy na starszych kompach ale na moim zauważyłem wiele dziwnych bugów gdy siedziałem na xp w tym blue screen każdemu znany po dłuższym nie formatowaniu kompa. Na sevenie tylko raz robiłem format odkąd wyszedł bo złapałem vira i dotąd nie scrashował mi się ani razu polecam każdemu kto ma w miarę kompa. @ Ciekawostka: Gdy próbowałem instalować Viste przy samej instalacji wyjebał mi błąd i od razu zainstalowałem XP .
|
| |
![]() |