| Software / Programy / System Wszelkie dyskusje o programach (oprogramowaniu) dotyczących bezpieczeństwa, systemowych, firewalli, użytkowych, biurowych, szkolnych i innych. Windows, Linux, Mac OS. |
![]() |
| | #1 |
|
| problem z kośćmi :P
Witam ponownie mam problem z kośćmi ram a mianowicie :P mam procesor Intel Core2 duo, płyta główna Asus P5Q SE. Standardowo w komputerze miałem kości ram kingston kvr800d2n5k2/4g i zechciałem sobie dokupić więcej więc zaszedłem do sklepu i zakupiłem kingston kvr800d2n5/2g zawsze 2 gb więcej :P W biosie są one wykrywane ale w systemie nie Gdy zamieniłem nowe kości ze starymi komputer nie chciał ruszyć. Co proponujecie zrobić ? Jest to wina kości czy o co biega ?
|
| |
| | #2 |
| Wiek: 18
| Odp: problem z kośćmi :P
Windows XP nie wykrywa więcej jak 3,75 gb ramu. Po drugie lubie cie nichu bo mam te samą płytę główną po 3 windows ma taki program do wykrywania sprzętu, odpal go.
|
| |
| | #3 |
|
Po pierwsze mam viste (z czego nie jestem dumny ale ją mam :P ) po drugie Everest nie widzi nowych kości |
| |
| | #4 |
| Wiek: 21
Może wadliwa jedna jest, nie wiem, czy to można sprawdzić programem Memtest. Bo rodzaje powinny pasować do siebie i pod płytę główna. Spróbuj 64-bit jak tyle ramu burżuazja qrde |
| |
| | #5 |
|
burżuazja jest bo CS mi się tnie :P może to jest przyczyną :P
|
| |
![]() |