Strona główna | Użytkownicy | Grupy | Szukaj | Rejestracja |

| Rejestracja

Serwer War3 cs Warcraft 3 mod 80.72.41.210:27228 [S/NS] steam
Serwer Diablomod Diablomod 194.149.88.242:27017 [S/NS] steam
Serwer FFA FFA 193.33.177.14:27231 [S/NS] steam
Serwer Pokemod Pokemod 91.210.130.90:27004 [S/NS] steam
Serwer Minecraft Minecraft mc.volta-sq.pl:32403 1.2.4
Serwer Teamspeak 3 TeamSpeak ts.volta-sq.pl 3.0

Regulamin Regulamin forum Volta, oraz regulaminy serwerów naszej sieci. Zalecamy ich przeczytanie przed grą na naszych serwerach i rejestracją na naszym forum.

Odpowiedz

Odsłon tematu: 2824  
Stare 08-07-10, 18:17   #1

cieusz

Regulamin serwera Zombie Mod Base Builder

Regulamin

I.Zasady dla ocalałych.
1.Budując bazę nie blokujemy innych graczy elementami do budowania.
2.Nie zabieramy innym graczom elementów do budowania, możemy je brać tylko ze środka gdzie leżą.
3.Na jednej bazie może być maksimum 2 graczy broniącej jej. Jeśli w drużynie zombie jest poniżej 6 graczy *(tzn. 5 , 4 ,3 itd) bazy może bronić tylko jedna osoba.
4.KATEGORYCZNIE nie wolno wchodzić do cudzych baz bez pozwolenia ich budowniczych.
5.Każda baza musi mieć wejście, aby zombie miało szansę dostać sie do jej właścicieli inaczej skończy się to slap'em bądź slay'em.
6.Kategorycznie zabrania się blokowania wyjść z pomieszczeń gdzie znajdują się zombie.
7.Zabrania się współpracy z przeciwną drużyną.
8.Zabrania się reconnect'ów.
9.Budowniczy może strzelać tylko do tych zombie które wchodzą do jego bazy
10.Po spadnięciu ze swojej bazy po upływie czasu budowania , aby wejść na inną bazę musi być co najmniej 6 osób w danym team'e jak i trzeba mieć zgodę budowniczego.
11.Zabrania się blokowania dojścia do bazy kolegi przez innego budowniczego. Osoba , która pierwsza zaczęła budować w danym miejscu ma pierwszeństwo.
12.Na mapie bb_simpson budowniczowie mają obowiązek otworzyć Bunkier zombie 10 sekund przed końce czasu na budowanie(któreś z okien bądź drzwi).
13.Jeżeli zombie już zawładną naszą bazą nie wolno zeskakiwać z nich - trzeba się dać zabić.
14.Zakaz budowania baz przy respach CT (to co odpycha).

II.Zasady dla zombie.
1.Zombie nie może kampić inaczej skończy się to kick'iem.
2.Celem zombie jest zabicie wszystkich ocalałych.
3.Zabrania się współpracy z przeciwną drużyną.
4.Zabrania się reconnect'ów.
5.Wyżej wymieniony punkt nie obowiązuje jeżeli budowniczowie zablokują wyjście z respa zombie.
6.Zombie NIE może atakować ludzi oraz wchodzić na ich bazy przed minięciem czasu na budowanie.

III.Zasady ogólne.
1.Zabrania się wyzywać innych graczy, administratorów serwera, ich rodziców, znajomych w jakiejkolwiek formie.
2.Na serwerze zabrania się używania programów z zewnątrz (cheatów).
3.Muzykę puszczamy za zgodą innych graczy.
4.Gracze nie będący po mutacji głosu, proszeni są o zmniejszenie wydawanych dźwięków przez mikrofon do MINIMUM. W razie zbytnego nadużywania mikrofonu będą stosowane bany lub gagi.
5.Zakaz reklamowania innych serwerów i stron konkurencyjnych dla Volta-sq.pl OPRÓCZ serwerów i forum volta-sq.pl.
6.Zakaz ustawiania nicku obrażającego naszą społeczność i graczy.
7.Zabrania się dyskryminować innych graczy ze względu na: płeć, wiarę, rasę i kulturę.
8.Niektóre mapy wymagają otworzenia pokoju z zombie więc ocaleni muszą im otworzyć 10 sekund przed zakończeniem budowy, w tym czasie zombie mają obowiązek poczekać w swoim budynku.

IV.Zasady Adminów
1.Nie przesuwać klocków na własną korzyść po czasie na budowanie.
2.Jeżeli jeden z budowniczych nie ma wejścia (za wysoko postawiony klocek itp.) za jego zgodą można dołożyć inny (aby dało się wejść lecz nie za łatwo), jeżeli się nie zgodzi to go zrzucić bądź zabić.
Stare 09-10-10, 21:49   #2

Faith

Odp: Regulamin serwera Zombie Mod Base Builder

Ja bym dodał.

IV. Zasady Adminów
3. Admin ma prawo zejść z kampy i być nietkniętym przez nikogo ( kara za złamanie ban) w przypadku zgłoszenia nieprawidłowości ( złamanie regulaminu, przesunięcie klocka itp.)
4. Admin może przesuwać klocki swojej kampy lub dobudować wolnymi klockami (po rozwiązaniu sprawy musi zlikwidować dodatkowe klocki lub ustawić jak były) by dostać się do gracza potrzebującego pomocy, obejrzenia zaistniałej sytuacji (łamania regulaminu).

I.Zasady dla ocalałych.
15. Można bić zombie które obecnie się nie porusza, prowokuję stojąc pod wejściem na kampę lub wyzywa ( za karę ostrzelanie osobnika).
16. Nie można budować kamp tzw. spowalniających - tutaj myślę że powinniśmy zagłosować. Jest to cholernie denerwujące kiedy czekam 7 min podajże i nikt do mnie nie podejdzie bo wiedzą że nie ma szans się do mnie dostać. Pewnie będziecie mówić żebym takich nie robił, ale wszyscy tak robią jeżeli są odpowiednie klocki na mapie. Ja także staram się na koniec zostawiać takie osoby żeby bez sensu nie ginąc i innym nie oddać FREE fraga. Taka jest moja opinia. Admini łatwo będą mieli do wymierzenia kary osobą budującym tak owe przeszkody.

Z wielkim żalem także chciałbym zgłosić zakaz budowania przejść po pixelach na skraju kampy. Wygląda to tak że jest zbudowana wąska dróżka po której idzie się na kucaka i do tego są ustawione klocki które blokują prostą drogę i trzeba się przecisnąć wręcz obok takiego klocka po 1-10 pixeli co sprawia ogólny płacz i demotywuje ludzi do wchodzenia na kampę.

Tak owe usprawnienia proszę rozstrzygnąć jak najszybciej.
Stare 15-10-10, 17:20   #3

Vincent

Cytat:
Zamieszczone przez Faith Zobacz posta
Ja bym dodał.

IV. Zasady Adminów
3. Admin ma prawo zejść z kampy i być nietkniętym przez nikogo ( kara za złamanie ban) w przypadku zgłoszenia nieprawidłowości ( złamanie regulaminu, przesunięcie klocka itp.)
Zdecydowanie nie...jaja sobie robisz, co to za sprawiedliwosc.
Cytat:
4. Admin może przesuwać klocki swojej kampy lub dobudować wolnymi klockami (po rozwiązaniu sprawy musi zlikwidować dodatkowe klocki lub ustawić jak były) by dostać się do gracza potrzebującego pomocy, obejrzenia zaistniałej sytuacji (łamania regulaminu).
Nie zabardzo rozumiem.

Cytat:
I.Zasady dla ocalałych.
15. Można bić zombie które obecnie się nie porusza, prowokuję stojąc pod wejściem na kampę lub wyzywa ( za karę ostrzelanie osobnika).
Tak, ale nie naduzywac tego (jak dzisiaj -_-)

Cytat:
16. Nie można budować kamp tzw. spowalniających - tutaj myślę że powinniśmy zagłosować. Jest to cholernie denerwujące kiedy czekam 7 min podajże i nikt do mnie nie podejdzie bo wiedzą że nie ma szans się do mnie dostać. Pewnie będziecie mówić żebym takich nie robił, ale wszyscy tak robią jeżeli są odpowiednie klocki na mapie. Ja także staram się na koniec zostawiać takie osoby żeby bez sensu nie ginąc i innym nie oddać FREE fraga. Taka jest moja opinia. Admini łatwo będą mieli do wymierzenia kary osobą budującym tak owe przeszkody.
NIE, dlaczego niby mialby byc zabronione, nie rozumiem. Campa to Campa.

Cytat:
Z wielkim żalem także chciałbym zgłosić zakaz budowania przejść po pixelach na skraju kampy. Wygląda to tak że jest zbudowana wąska dróżka po której idzie się na kucaka i do tego są ustawione klocki które blokują prostą drogę i trzeba się przecisnąć wręcz obok takiego klocka po 1-10 pixeli co sprawia ogólny płacz i demotywuje ludzi do wchodzenia na kampę.
j/w

Od siebie dodalbym...campy typu "domek" lamia regulamin, osoby whozdace przez rure dostaja dmg...natomiast moga byc za nimi zombie ktore nie chca wejsc do kampy/ida do innej etc. a tez owy DMG dostaja.
Proponuje zabronic budowania ich.
Stare 15-10-10, 17:27   #4

Faith

Włąśnie o takie rury mi chodzi kampa to nei kampa bo ja czekam 7 bite min na 1 zombie i co? Nikt nawet nie podejdzie do mnei bo nei ma żadnych szans. Admin powinien móc zejść i pomóc bez stracenia fraga bo to jest jedyny powód dla którego nie jestem w stanie czasami pomóc innym. Mam nadzieję że inni także wyrażą swoją opinie.
Stare 16-10-10, 09:21   #5

I. Zasady ogólne
1. Zabrania się wyzywać innych graczy, administratorów i ich rodziców.
2. Na serwerze zabrania się używania cheatów.
3. Muzykę puszczamy za zgodą innych graczy.
4. Gracze bez mutacji proszeni są o nienadużywanie mikrofonu.
5. Zakaz reklamowania innych serwerów.
6. Zakaz ustawiania obraźliwego nicku.
7. Zabrania się dyskryminowania innych graczy.

II. Zasady dla zombie
1. Zombie nie może kampić.
2. Zombie musi wykonywać cele mapy, tzn. próbować dostać się do budowniczych.
3. Zabrania się współpracy z przeciwną drużyną.
4. Zabrania się robienia reconnectów.
5. Zombie nie ma prawa wchodzić na kampy przed czasem budowania.
6. Zakaz wykorzystywania bugów.

III. Zasady dla ocalałych.
1. Nie wolno blokować innych graczy.
2. Gdy w drużynie TT jest mniej niż 6 graczy, tylko 1 CT może bronić kampy. Jeśli jest ich 6 oraz więcej, to 2.
3. Nie wolno wchodzić na czyjąś bazę bez zgody.
4. Każda kampa musi mieć dojście.
6. Zakaz blokowania respa TT.
7. Zabrania się współpracy z przeciwną drużyną.
8. Zabrania się robienia reconnectów.
9. CT może strzelać tylko do TT wchodzących na jego kampę. Jeśli jest ostatnim żyjącym, ma prawo strzelać do wszystkich.
10. CT mogą strzelać do kampiących TT.
11. Kampy należy budować tak, aby osoba nie mająca obniżonej grawitacji w skill modzie, mogła wejść.
12. Zakaz budowanie domków, tuneli z surfami/stożkami.

Stare 16-10-10, 09:37   #6

As?!

Vinc, kampa "typu domek" to jest to co Faith opisal pod nazwa "spowalniajaca", powinna byc zabroniona. Nie ma absolutnie zadnych szans jej przejsc, nawet jesli 10 zombie bedzie non stop probowalo... To, ze admin powinien moc zejsc jest dobre - dlaczego? Czesto jest krzyk - admin przesun jednego klocka, bo zle go ustawilem, albo tutaj nie ma dojscia... I jak mam to sprawdzic bez schodzenia z kampy? I zdarza sie tak, ide przesunac klocek, albo sprawdzic czy jest dojscie, a po drodze mnie jakis zombiak zje.. -.- Kampa z przechodzeniem po pixelach jak dla mnie moze byc, jak kilka zombie z paly sie w nia laduje to da sie spokojnie zabic ctka...
Stare 17-10-10, 12:59   #7

Faith

Jest god mode to schodze bez niczego teraz. Kampa po pixelach nie powinna byc bo zombiaki nie umieja na taka wbic nie wiem dlaczego. Spowalniajace powinny byc zabronione poniewaz jak as mowil to jest nierealne zeby do takiej wbic nawet jak 100 zombi by non stop wchodzilo. ZMIENCIE TEN REGULAMIN WKONCU!!!
Stare 17-10-10, 13:02   #8

Jeśli teoretycznie da się wbić, to czemu?
Pomyślę, bo wprowadzenie takiego punktu może spowodować kolejne nieporozumienia na serwerze.
Stare 18-10-10, 06:27   #9

Faith

Przez adminów szybko zostanie wcielone w życie, wytłumaczymy nową zasadę graczom i będzie git. Teoretycznie moge zrobić kampe żeby się zombie podsadzały i co? Nie wejdą... To samo w przypadku tych kamp teoretycznie sie da a praktycznie nie da więc proszę o zmiany.
Stare 18-10-10, 11:06   #10

Szczerze wiecie co powiem? Jeżeli ktoś ma problem z tym, że nie ma 20 grawitacji aby do mnie wbić - ja już nigdy nie dostawię klocków, ponieważ jak tylko zejdę, to od razu ktoś mnie zabija z zombie. No offence. Dopóki jest grawitacja, to będę jej używał z pełną premydentacją (mogłem zjebać pisownie).

Raku wyłączył nam noclipa i godmoda - zatem drodzy gracze, apel do was. Jeżeli macie jakiś problem w pierwszych sekundach budowania - nie obchodzi mnie, jako zombie tego nie widzę, a jako ct buduję. Później jako CT muszę bronić campy, a nie martwić się o was. Gdybym miał noclipa i godmoda - mógłbym pomagać, a teraz tylko jako zombie.
Stare 21-10-10, 16:18   #11

OK.
Dopisałam, że nie można budować kamp spowalniających?
Czy może ktoś z zielonych usunąć resztę, bo jest niepotrzebna.

Odpowiedz

Tagi
builder, base, mod, zombie, serwera, regulamin