Strona główna | Użytkownicy | Grupy | Szukaj | Rejestracja |

| Rejestracja

Serwer War3 cs Warcraft 3 mod 80.72.41.210:27228 [S/NS] steam
Serwer Diablomod Diablomod 194.149.88.242:27017 [S/NS] steam
Serwer FFA FFA 193.33.177.14:27231 [S/NS] steam
Serwer Pokemod Pokemod 91.210.130.90:27004 [S/NS] steam
Serwer Minecraft Minecraft mc.volta-sq.pl:32403 1.2.4
Serwer Teamspeak 3 TeamSpeak ts.volta-sq.pl 3.0

Propozycje Forum Masz jakiś pomysł dotyczące forum? Nie działa coś na forum? Napisz tutaj, a my rozpatrzymy każdą Twoją sugestię!

Odpowiedz

Odsłon tematu: 257  
Stare 11-12-10, 21:27   #1

As?!

Voltowe filmiki

Proponowałbym zająć się produkcja filmików o rożnej tematyce, wiem ze Raku z kimś robili krótkie filmiki reklamujące nasza siec, ale chodzi mi o filmiki innego rodzaju. Na większości serverów jest hltv, można a nawet trzeba to wykorzystać. Potrzebujemy tylko kogoś, kto jest dobry w montażu.
Możnaby zrobić Volta frag movie - najlepsze akcja na serverze ffa, dobrych graczy, jak KaTa, Mystic i inni nam nie brakuje
Poza tym, z cala pewnością fajnym motywem byłby filmik z zabawnymi momentami w grze, jak np.: [ame=http://www.youtube.com/watch?v=W1e8Wu8Ss-g]YouTube - Funny CS Moments : The Easter Egg[/ame]
[szczególnie rozbawiła mnie sytuacja z drzwiami na nuku ] Filmik ten zapewne robił profesjonalista, widać to na pierwszy rzut oka. Znalazłby się ktoś równie dobry wśród voltowiczów?
Na ffa raczej nie znajdzie się dość dużo takich sytuacji, ale na gg/jb powinny być.
Co o tym sądzicie? I tak, wiem, że były już różne tematy odnośnie nakręcenia filmiku, ale ostatecznie nic z tego przecież nie wychodziło...
Stare 11-12-10, 23:57   #2

save[pl]

Odp: Voltowe filmiki

Pomysł dobry, tylko właśnie czy ktoś się podejmie tego ? xD
Stare 12-12-10, 00:15   #3

Edoc

moje dzisiejsze 7 fragów w pistoletówce z czego 6 na 13hp musi być ! AHAHAH
a tak swoją drogą, NIKT NIE ZROBI ! pomysłów zawsze jest od nagibania ale robić nie ma komu ...
Stare 12-12-10, 01:43   #4

Taikoubou

Cytat:
Zamieszczone przez As?! Zobacz posta
Filmik ten zapewne robił profesjonalista, widać to na pierwszy rzut oka.
mowisz serio? przecież to movie maker jak nic, a intro gość pewnie ściągnął z jakiegoś innego filmiku albo ktoś mu zrobił. bo wtedy by cały filmik inaczej wyglądał, jeśli chodzi o montaż... dla mnie porażka, żadnych efektów, przejścia prosto z movie makera. zero dopasowania muzyki...

sam do takiego projektu się zgłosiłem już rok temu, ale niedostałem żadnych demek od was i tym razem myślę że nic się nie zmieni. nikomu się nie chce.
Stare 12-12-10, 07:21   #5

As?!

Cytat:
Zamieszczone przez Taikoubou Zobacz posta
mowisz serio? sam do takiego projektu się zgłosiłem już rok temu, ale niedostałem żadnych demek od was i tym razem myślę że nic się nie zmieni. nikomu się nie chce.
Czas to zmienic! Dema maja byc z hltv, czy nakrecone przez csa?
Stare 12-12-10, 08:53   #6

Taikoubou

wydaje mi się, że lepiej hltv bo jest więcej ujęć z każdej kamery. zresztą najlepiej by było poczekać na Radeona, on na pewno większy spec, powie co i jak, bo ja pierwszy mój filmik z csa montowałem już przy gotowych plikach avi więc było wypaśnie, natomiast gdy już sam zabierałem się za filmik z moimi akcjami na dr to nie chciało mi się strasznie obrabiać moich demek i przerabiać je jeszcze na avi, wtedy szło mi to mozolnie.
Stare 12-12-10, 09:16   #7

As?!

Czekamy na czerwonych
Stare 12-12-10, 09:40   #8

Mardog

PFF a diablo to już nie.. Tam jest więcej przej**anych sytuacji. NP jak ja mam baga i kostek to się strzelamy aż zabraknie naboi. Jak już to reklama, ale wszystkich serwów a nie 2/3.
Stare 12-12-10, 10:14   #9

As?!

Mardog, to jest propozycja, mozna zrobic filmik na kazdym serverze jesli tylko znajdzie sie odpowiednia ilosc osob do roboty. Tak, wiem, ze na diablo niektorym wladujesz kilka tysiecy obrazen a i tak berda zyli.
Stare 12-12-10, 12:06   #10

^Korzen

Amatorskie można frapsem pozgrywać, bardziej zaawansowane to już MIRV albo HLAE + obróbka Sony Vegas, efekty z Adobe AE, a i Adobe PS się przyda
Kiedyś się tym bawiłem, nawet mi się tam udało coś sklecić bardziej zaawansowanego (fragmovie dla Vaqa) ale wszystko poszło w eter z braku czasu :P Nie ma się co oszukiwać - stworzyć przyzwoite demko/fragmovie to ok. 1 miesiąc czasu przy 2-4h pracy dziennie, jak się do tego jeszcze doliczy wycinanie akcji i konwertowanie to wyjdzie nawet i więcej. Ja swój jedyny filmik, który ukończyłem w całości robiłem ok. miesiąca, a przecież to były pierwsze kroki i całkowita amatorszczyzna ([ame="http://www.youtube.com/watch?v=nBh-7bNZVyI"]YouTube - Broadcast Yourself.[/ame]). Szczerze wątpię czy ktoś poświęci tyle czasu, ja na pewno odpadam

Odpowiedz

Tagi
filmiki, voltowe