Strona główna | Użytkownicy | Grupy | Szukaj | Rejestracja |

| Rejestracja

Serwer War3 cs Warcraft 3 mod 80.72.41.210:27228 [S/NS] steam
Serwer Diablomod Diablomod 194.149.88.242:27017 [S/NS] steam
Serwer FFA FFA 193.33.177.14:27231 [S/NS] steam
Serwer Pokemod Pokemod 91.210.130.90:27004 [S/NS] steam
Serwer Minecraft Minecraft mc.volta-sq.pl:32403 1.2.4
Serwer Teamspeak 3 TeamSpeak ts.volta-sq.pl 3.0

Propozycje Propozycje serwera Diablomod

Odpowiedz

Odsłon tematu: 1925  
Stare 07-03-11, 11:43   #1

Bad Day

Błędy/bugi moda

Otóż nie znalazłem jednego spójnego tematu z spisanymi błędami/bugami w naszym modzie, bo każdy w innym temacie pisał i wszystkie bugi porozrzucane po pod forum DM.

Nad poke chyba skończono już robić, a gdzieś było powiedziane, że po poke będzie diablo [tylko poke zjadło dużo czasu, więc nie wiem, czy nadal jest na diablo czas].
Więc prosiłbym o pisanie występujących bugów/błędów.

I takowe zgłoszenie powinno być przejrzyste i czytelne [jakiś wzór ?].
Czyli dam przykład.

Bug: Krzywe strzelanie z kuszy [item].
Kiedy: Będąc jakąś klasą, która ma 100int i item, który daje kuszę, bełty wylatują krzywo albo w ogóle nie lecą.

[już kiedyś było wspomniane o tym bugu, ale nie było udowodnione]
Nie widziałem takowego tematu, chyba, że oślepłem.
Jak jest taki to nie bijcie.

Bez zbędnego spamu.
Opisać tylko dobrze bug'a którego widzieliście i koniec.
Bez komentarzy, tylko modki DM powinni tylko odpisywać albo lepiej tuż pod danym bugiem napisać, czy został naprawiony albo chociaż potwierdził, że istnieje.
Stare 10-03-11, 14:57   #2

ShadowAdu

Odp: Błędy/bugi moda

Bug: Smierć przy skoku
Kiedy: Grając palladynem podczas skoku (Control + Spacja) gdy bije cie przeciwnik automatycznie giniesz przez nikogo nie zabity ale do statystyk idzie dead. Niewiem czy tak jest zawsze ale przed chwila 3 raz mi sie tak trafilo.
Stare 11-03-11, 12:21   #3

Kowal1528

Przypomniałem sobie buga z klasą, czasem wyskakują klasy podwójnie i np naciśnięciu najpierw ninja a potem druid wychodzi nam niewidzialny druid <a wszystko działa, leczenie itd>
Stare 12-03-11, 18:38   #4

Bad Day

Bug : Brak info o przedmiocie w /item.
Kiedy: Jak się trafi item Potęga, to po wpisaniu komendy /item pisze, że nie ma itemu.

Dodane po 5 minuty:

Bug: Item Trzęsienie [czy jakoś tak] działa na KAŻDEGO.
Kiedy: Jak się ma item Trzęsienie i postawi ten totem to trzęsie każdemu monitorem, nawet właścicielowi itema.

Dodane po 1 23 minuty:

Bug: DarkVision, nie pełna moc.
Kiedy: Jak się ma item DarkVision to umiejętność widzenia przeciwników [jak w WHKIT] działa tylko w 1 rundzie zdobycia itemu, dalej już nie.
[czasami się rozwala od 1 strzału, czasami dłużej, ale to nie problem, bo item jestye UBER].

Bug: Latarka maga, brak opisu pod /item.
Kiedy: Jak się ma ten item i wpisze /item, to pisze, że ma się Latarkę Maga [czy jakoś tak], ale już nie ma opisu do niego (czyli co daje).
Stare 12-03-11, 19:33   #5

ShadowAdu

Przypomniales mi Bad o itemach
Bug: Itemy, brak pełnego opisu
Kiedy: Do niektórych itemów nie ma pełnego opisu np. przy Space Marine gdy sie wpisuje /item nie ma nigdzie napisane o dodatkowych +100 obrazen w plecy.

//W Space Marine raczej nie ma tych obr., tylko błąd w opisie itemu.
Stare 13-03-11, 07:49   #6

SKULL

Bug: podpalające pociski infernusa
Kiedy: Czasami podpajają swoich

//Tego nie da się zrobić.. już kiedyś była o tym mowa.
//Było mówione, ale niech będą chociaż spisane, wszystko w jednym.
Stare 13-03-11, 17:24   #7

aIne.

Bug: Grając Łowcą nie można wytworzyć powyżej 2 pułapek/HE na runde ze względu na ograniczenie.

@TowdI: Ale ogranicza możliwości Łowcy dość poważnie.

Da się to zrobić, ale nie wiadomo gdzie szukać linijki odpowiadającej za ograniczenie
Stare 15-03-11, 20:17   #8

TowdI

Błąd: Gdy mamy item o dłuższej pisowni np.Skrzydła Anioła. Usuwa część jego nazwy.
Stare 17-03-11, 17:08   #9

No name

KoKo dalej jest zbugowane na baalu, bo po tym jak ten item mi sie trafil na zabujcy, zmieniłem klasę na baala bo miałem dość umierania od ognistej tarczy i nadal wyglądałem jak kurczak:(

/potwierdzam, ale nasz skrypter wie o tym- lecz to zostanie wprowadzone po RR lvli.
Stare 19-03-11, 11:47   #10

Bad Day

Bug: Ominięcie 5 hp na itemie STALKER.
Kiedy: Nie jestem pewien, czy zawsze, ale widziałem jak jakiś Druid miał item STALKER i się uleczał to swoją standardową regeneracją.

Nie prawda, nie ulecza go po 30-40hp... Tylko po 2 i to jeszcze nieźle długo regeneruje,

No tak, ale chodzi o fakt, że można to ominąć, a na trochę większej mapce to do 100 bezproblemowo można dojechać.
Stare 19-03-11, 23:34   #11

Bad Day

Bug: [nie jestem pewny, czy to bug] Sensei z nożem nie widzi ostatniego przeciwnika.
Kiedy: Kiedy zostanie ostatni przeciwnik to umiejętność Sensei'a (widzenie przeciwników na radarze, gdy ma się nóż) nie działa, tzn. pojawia się dźwięk, że niby jest gdzieś w pobliżu, ale już nie ma czerwonek kropki na radarze.
Stare 23-03-11, 07:58   #12

Bad Day

Bug: [chyba bug] Ninja z itemem Pióro nadal rzuca nożami.
Kiedy: Jak ninja ma item Pióro i przeładowuje broń, to dodatkowo rzuca nożem. Normalnie nożem można rzucać tylko jak się ma nóż w łapie.

/Jak dla mnie to bug. Często podczas ładowania może kogoś zabić, nóż jednak coś bierze.
Stare 25-04-11, 22:30   #13

Bad Day

Bug: Niepełna sprawność sensej'a.
Kiedy: Kiedy przeciwnik, który gra ninją i ma item pióro, a dodatkowo już dzierży broń, to sensei nie widzi jego celowania.

Ten item jest bardzo słaby. To żaden błąd już była o tym mowa - Mardog

// ale jak pisałem poradnik to sprawdzałem senseia i działało i to żaden item tylko klasa
Stare 26-04-11, 22:35   #14

Czajs

Bug: Itemy dające statystyki np. zaraza
Kiedy: Ten Bug polega na tym, że jeśli trafi nam się np. zaraza przed pojawieniem się klasy a następnie wybierzemy klasę to ten item nam nic nie daje, ale gdy go wyrzucimy lub zostanie zniszczony to nam odejmuje po 50 statystyk(Tyle ile daje item) i trzeba robić /reset.[Już kilka razy tak miałem.]
Stare 03-05-11, 21:21   #15
SqH

Bug : - ileś hp w zarazie działa tylko 1 rundę
Kiedy : Gdy dostaniemy zarazę odejmuja ona hp tylko w 1 rundzie. Przynajmniej mi.

/ co do barbarzyńcy tarczy, tak ma być

Odpowiedz

Tagi
moda, bledybugi