| Propozycje Propozycje serwera Diablomod |
![]() |
| | #1 |
| Wiek: 21
| Błędy/bugi moda
Otóż nie znalazłem jednego spójnego tematu z spisanymi błędami/bugami w naszym modzie, bo każdy w innym temacie pisał i wszystkie bugi porozrzucane po pod forum DM. Nad poke chyba skończono już robić, a gdzieś było powiedziane, że po poke będzie diablo [tylko poke zjadło dużo czasu, więc nie wiem, czy nadal jest na diablo czas]. Więc prosiłbym o pisanie występujących bugów/błędów. I takowe zgłoszenie powinno być przejrzyste i czytelne [jakiś wzór ?]. Czyli dam przykład. Bug: Krzywe strzelanie z kuszy [item]. Kiedy: Będąc jakąś klasą, która ma 100int i item, który daje kuszę, bełty wylatują krzywo albo w ogóle nie lecą. [już kiedyś było wspomniane o tym bugu, ale nie było udowodnione] Nie widziałem takowego tematu, chyba, że oślepłem. Jak jest taki to nie bijcie. Bez zbędnego spamu. Opisać tylko dobrze bug'a którego widzieliście i koniec. Bez komentarzy, tylko modki DM powinni tylko odpisywać albo lepiej tuż pod danym bugiem napisać, czy został naprawiony albo chociaż potwierdził, że istnieje. |
| |
| | #2 |
|
| Odp: Błędy/bugi moda Bug: Smierć przy skoku Kiedy: Grając palladynem podczas skoku (Control + Spacja) gdy bije cie przeciwnik automatycznie giniesz przez nikogo nie zabity ale do statystyk idzie dead. Niewiem czy tak jest zawsze ale przed chwila 3 raz mi sie tak trafilo. |
| |
| | #3 |
| Wiek: 20
| Odp: Błędy/bugi moda
Przypomniałem sobie buga z klasą, czasem wyskakują klasy podwójnie i np naciśnięciu najpierw ninja a potem druid wychodzi nam niewidzialny druid <a wszystko działa, leczenie itd>
|
| |
| | #4 |
Bug : Brak info o przedmiocie w /item. Kiedy: Jak się trafi item Potęga, to po wpisaniu komendy /item pisze, że nie ma itemu. Dodane po 5 minuty: Bug: Item Trzęsienie [czy jakoś tak] działa na KAŻDEGO. Kiedy: Jak się ma item Trzęsienie i postawi ten totem to trzęsie każdemu monitorem, nawet właścicielowi itema. Dodane po 1 23 minuty: Bug: DarkVision, nie pełna moc. Kiedy: Jak się ma item DarkVision to umiejętność widzenia przeciwników [jak w WHKIT] działa tylko w 1 rundzie zdobycia itemu, dalej już nie. [czasami się rozwala od 1 strzału, czasami dłużej, ale to nie problem, bo item jestye UBER]. Bug: Latarka maga, brak opisu pod /item. Kiedy: Jak się ma ten item i wpisze /item, to pisze, że ma się Latarkę Maga [czy jakoś tak], ale już nie ma opisu do niego (czyli co daje). |
| |
| | #5 |
|
Przypomniales mi Bad o itemach ![]() Bug: Itemy, brak pełnego opisu Kiedy: Do niektórych itemów nie ma pełnego opisu np. przy Space Marine gdy sie wpisuje /item nie ma nigdzie napisane o dodatkowych +100 obrazen w plecy. //W Space Marine raczej nie ma tych obr., tylko błąd w opisie itemu. |
| |
| | #6 |
|
Bug: podpalające pociski infernusa Kiedy: Czasami podpajają swoich //Tego nie da się zrobić.. już kiedyś była o tym mowa. //Było mówione, ale niech będą chociaż spisane, wszystko w jednym. |
| |
| | #7 |
| Wiek: 17
Bug: Grając Łowcą nie można wytworzyć powyżej 2 pułapek/HE na runde ze względu na ograniczenie. @TowdI: Ale ogranicza możliwości Łowcy dość poważnie. Da się to zrobić, ale nie wiadomo gdzie szukać linijki odpowiadającej za ograniczenie |
| |
| | #8 |
|
Błąd: Gdy mamy item o dłuższej pisowni np.Skrzydła Anioła. Usuwa część jego nazwy.
|
| |
| | #9 |
| Wiek: 19
KoKo dalej jest zbugowane na baalu, bo po tym jak ten item mi sie trafil na zabujcy, zmieniłem klasę na baala bo miałem dość umierania od ognistej tarczy i nadal wyglądałem jak kurczak:( /potwierdzam, ale nasz skrypter wie o tym- lecz to zostanie wprowadzone po RR lvli. |
| |
| | #10 |
Bug: Ominięcie 5 hp na itemie STALKER. Kiedy: Nie jestem pewien, czy zawsze, ale widziałem jak jakiś Druid miał item STALKER i się uleczał to swoją standardową regeneracją. Nie prawda, nie ulecza go po 30-40hp... Tylko po 2 i to jeszcze nieźle długo regeneruje, No tak, ale chodzi o fakt, że można to ominąć, a na trochę większej mapce to do 100 bezproblemowo można dojechać. |
| |
| | #11 |
Bug: [nie jestem pewny, czy to bug] Sensei z nożem nie widzi ostatniego przeciwnika. Kiedy: Kiedy zostanie ostatni przeciwnik to umiejętność Sensei'a (widzenie przeciwników na radarze, gdy ma się nóż) nie działa, tzn. pojawia się dźwięk, że niby jest gdzieś w pobliżu, ale już nie ma czerwonek kropki na radarze. |
| |
| | #12 |
Bug: [chyba bug] Ninja z itemem Pióro nadal rzuca nożami. Kiedy: Jak ninja ma item Pióro i przeładowuje broń, to dodatkowo rzuca nożem. Normalnie nożem można rzucać tylko jak się ma nóż w łapie. /Jak dla mnie to bug. Często podczas ładowania może kogoś zabić, nóż jednak coś bierze. |
| |
| | #13 |
|
Bug: Niepełna sprawność sensej'a. Kiedy: Kiedy przeciwnik, który gra ninją i ma item pióro, a dodatkowo już dzierży broń, to sensei nie widzi jego celowania. Ten item jest bardzo słaby. To żaden błąd już była o tym mowa - Mardog// ale jak pisałem poradnik to sprawdzałem senseia i działało i to żaden item tylko klasa |
| |
| | #14 |
|
Bug: Itemy dające statystyki np. zaraza Kiedy: Ten Bug polega na tym, że jeśli trafi nam się np. zaraza przed pojawieniem się klasy a następnie wybierzemy klasę to ten item nam nic nie daje, ale gdy go wyrzucimy lub zostanie zniszczony to nam odejmuje po 50 statystyk(Tyle ile daje item) i trzeba robić /reset.[Już kilka razy tak miałem.] |
| |
| | #15 |
|
Bug : - ileś hp w zarazie działa tylko 1 rundę Kiedy : Gdy dostaniemy zarazę odejmuja ona hp tylko w 1 rundzie. Przynajmniej mi. / co do barbarzyńcy tarczy, tak ma być |
| |
![]() |
| Tagi |
| moda, bledybugi |