| Propozycje Propozycje serwera War3 |
![]() |
| | #1 |
|
| Zerowanie xp
Pomysł prosty i pewnie znany - zerowanie xp po przekroczeniu ustalonego progu. Zwykle jest to okolica 200-250k punktów doświadczenia. Po co to wprowadzać? + Wymusza to w pewien sposób grę różnymi klasami, "oszczędza" się swojego najlepszego. + Pozwala na ponowne rozwijanie postaci, co dla niektórych jest mobilizujące. + Najlepsi gracze co pewien czas będą nerfieni, przez co wyrówna to szanse na serwerze. + Zmniejszy monotonnie i przywróci element taktyczny (wybór odpowiedniej klasy dla sytuacji, zarządzanie klasami). + Zmniejszy różnicę między graczami, nie będzie specjalnego wyróżniania się. + Zwiększy popyt na doświadczanie za opłatą. Minusami tego pomysłu są: - Niektórzy nie lubią wbijać lvli, tj. być słabym (jednak po przekroczeniu tych 200k xp powinno się zrozumieć, że balans przede wszystkim). - Nie będzie można cynkować, ile to się już ikspeka wbiło. To tyle, co o tym myślicie? Wg mnie, zresztą co widać, pomysł jest dobry, ponieważ jego wady dotyczącą jedynie personalnych niedogodności (dla ogółu jest to plusem!). Większy balans, urozmaicenie rozgrywki = większa popularność serwera. Cz4kam na wp1sy, =) lofciam ;* |
| |
| | #2 |
|
| Odp: Zerowanie xp
Jestem na NIe.
|
| |
| | #3 |
|
A ja uważam że jest to świetny pomysł....
|
| |
| | #4 |
| Wiek: 25
| Odp: Zerowanie xp |
| |
| | #5 |
|
Ehh... muszę trochę podszkolić pokemonowy. Ale wiesz, że właśnie zagłosowałeś za dobrem... 1 osoby, a nie całej reszty?! Zresztą, Ty jesteś adminem, nikt i tak Ci nie wierzy, że sobie nie dodałeś po kryjomu pakietów z doświadczeniem ;) Te rankingowe zapędy to jedyny minus i myślałem, że raczej to nie będzie stwarzać problemów. Jeżeli to jest takie ważne, to można przepisywać cały skasowany eksp na kameleona, to byłaby miarka stażu. Nim i tak nikt nie gra, więc dobrze i by się stało, jakby to on był wiecznie na poziomie 10. Jednak to będzie wymagało pewnie przerobienia skryptu... :/ No a jeżeli to się nie uda to nie wiem... Wstydzilibyście się patrzeć jedynie na siebie i to z tak błahego powodu. Zwłaszcza, że to może zwiększyć zyski serwera (kupowanie doświadczenia), a to wśród adminów powinno być głównym wyznacznikiem kierunku działania (oczywiście zaraz obok "dostarczania radości graczom" ;)). Można też by wprowadzić opcję kupowania 'zabierania ekspa', by przedłużyć "zywotność" klas. Ta propozycja ma zbyt wiele plusów, by ją porzucać dla rankingu* (maksymalnie 15 osób na tym zależy) czy nabijania sobie licznika doświadczenia (kosmetyka ponad grywalność?!). *Zawsze możesz po skasowaniu kupić sobie doświadczenie, by od razu wstać na nogi. $$ ;] $$ |
| |
| | #6 | |||
| Wiek: 25
| Odp: Zerowanie xp Cytat:
Cytat:
po 2 nie mam flag do dodawania expa ![]() Cytat:
Ja wyraziłem swoje zdanie jestem na NIE. Jak będzie zobaczymy. btw. temat był niedawno poruszany chyba przez ABC_ i upadł | |||
| |
| | #7 | ||||||
|
| Odp: Zerowanie xp Cytat:
Cytat:
Cytat:
Chętnie przejrzę ten wątek, ewentualnie poznam przyczyny obalenia pomysłu. | ||||||
| |
| | #8 |
|
Jak mi ktoś wyzeruje expa na moim humanie to odechce mi się grać. I tak już mało gram.
|
| |
| | #9 |
|
Mi to osobiście jest obojętne bo lvl się szybko wbija i jak się itemy kupi to i tak ma się mocną postać tylko że, przeczytaj post wyżej wydaje mi się że, po usunięciu expa 65% lub więcej odejdzie na bardziej zaludnioną serwerownie bo co mają do stracenia tu 0 i tu 0 expa ![]() Bardziej skłonny na NIE : --- ( minus ) Odejście graczy . |
| |
| | #10 |
|
Tyle że tutaj mamy do czynienia z paradoksem - casual, który ma ponad 250k doświadczenia. Stawianie sprawy w ten sposób jet nieco dziwne, bo jeżeli brak ekspa powoduje odejście graczy, to najlepiej od razu ludziom dawać 10 poziom (kolejny pomysł - eksp, który spada!) Dobra, widzę że propozycja leży. Także kolejnym wyczynem będzie wbicie miliona ekspa, żeby... W każdym razie do zobaczenia w grze! |
| |
| | #11 |
|
"Stawianie sprawy w ten sposób jet nieco dziwne, bo jeżeli brak ekspa powoduje odejście graczy, to najlepiej od razu ludziom dawać 10 poziom" Hmm przepraszam administracje ;p ale zobacz co się na tym serwerze dzieje ... i pomyś skoro masz na rasie 0 xp to co Cie trzyma na volcie ? ktoś powie znajomi ! - znajomi ? hmm skoro oni maja 0 xp to co ich trzyma na volcie ? Każdy może się przenieść na serwer gdzie jest więcej graczy i cały czas rośnie w "siłę" i wygląda nieco inaczej niż dzisiejsza volta. |
| |
| | #12 |
| Wiek: 20
wrzućcie sobie ankietę, jeśli coś takiego powstanie to będzie najwyżej na poziomie około 400k expa, ale zapewne zmiany będą ogłoszone wcześniej - o ile tak się stanie
|
| |
![]() |
| |