Strona główna | Użytkownicy | Grupy | Szukaj | Rejestracja |

| Rejestracja

Serwer War3 cs Warcraft 3 mod 80.72.41.210:27228 [S/NS] steam
Serwer Diablomod Diablomod 194.149.88.242:27017 [S/NS] steam
Serwer FFA FFA 193.33.177.14:27231 [S/NS] steam
Serwer Pokemod Pokemod 91.210.130.90:27004 [S/NS] steam
Serwer Minecraft Minecraft mc.volta-sq.pl:32403 1.2.4
Serwer Teamspeak 3 TeamSpeak ts.volta-sq.pl 3.0

Propozycje Propozycje serwera War3

Odpowiedz

Odsłon tematu: 357  
Stare 13-08-11, 21:34   #1

Zerowanie xp

Pomysł prosty i pewnie znany - zerowanie xp po przekroczeniu ustalonego progu. Zwykle jest to okolica 200-250k punktów doświadczenia.

Po co to wprowadzać?
+ Wymusza to w pewien sposób grę różnymi klasami, "oszczędza" się swojego najlepszego.
+ Pozwala na ponowne rozwijanie postaci, co dla niektórych jest mobilizujące.
+ Najlepsi gracze co pewien czas będą nerfieni, przez co wyrówna to szanse na serwerze.
+ Zmniejszy monotonnie i przywróci element taktyczny (wybór odpowiedniej klasy dla sytuacji, zarządzanie klasami).
+ Zmniejszy różnicę między graczami, nie będzie specjalnego wyróżniania się.
+ Zwiększy popyt na doświadczanie za opłatą.

Minusami tego pomysłu są:
- Niektórzy nie lubią wbijać lvli, tj. być słabym (jednak po przekroczeniu tych 200k xp powinno się zrozumieć, że balans przede wszystkim).
- Nie będzie można cynkować, ile to się już ikspeka wbiło.

To tyle, co o tym myślicie? Wg mnie, zresztą co widać, pomysł jest dobry, ponieważ jego wady dotyczącą jedynie personalnych niedogodności (dla ogółu jest to plusem!). Większy balans, urozmaicenie rozgrywki = większa popularność serwera.
Cz4kam na wp1sy, =) lofciam ;*
Stare 14-08-11, 00:10   #3

#3NyX*

Odp: Zerowanie xp

A ja uważam że jest to świetny pomysł....
Stare 14-08-11, 10:37   #4

schizma

Cytat:
Zamieszczone przez asdasd Zobacz posta
...
Cz4kam na wp1sy, =) lofciam
powinno być Cz3kam.

Co do tematu NIE , lubię mieć dużo expa i dążyć do bezcelowego bycia na pierwszym miejscu w rankingu .
Stare 14-08-11, 11:56   #5

Ehh... muszę trochę podszkolić pokemonowy.

Ale wiesz, że właśnie zagłosowałeś za dobrem... 1 osoby, a nie całej reszty?!
Zresztą, Ty jesteś adminem, nikt i tak Ci nie wierzy, że sobie nie dodałeś po kryjomu pakietów z doświadczeniem ;)

Te rankingowe zapędy to jedyny minus i myślałem, że raczej to nie będzie stwarzać problemów. Jeżeli to jest takie ważne, to można przepisywać cały skasowany eksp na kameleona, to byłaby miarka stażu. Nim i tak nikt nie gra, więc dobrze i by się stało, jakby to on był wiecznie na poziomie 10. Jednak to będzie wymagało pewnie przerobienia skryptu... :/

No a jeżeli to się nie uda to nie wiem... Wstydzilibyście się patrzeć jedynie na siebie i to z tak błahego powodu. Zwłaszcza, że to może zwiększyć zyski serwera (kupowanie doświadczenia), a to wśród adminów powinno być głównym wyznacznikiem kierunku działania (oczywiście zaraz obok "dostarczania radości graczom" ;)). Można też by wprowadzić opcję kupowania 'zabierania ekspa', by przedłużyć "zywotność" klas.

Ta propozycja ma zbyt wiele plusów, by ją porzucać dla rankingu* (maksymalnie 15 osób na tym zależy) czy nabijania sobie licznika doświadczenia (kosmetyka ponad grywalność?!).

*Zawsze możesz po skasowaniu kupić sobie doświadczenie, by od razu wstać na nogi. $$ ;] $$
Stare 14-08-11, 13:25   #6

schizma

Cytat:

I co z tego ?

Cytat:

Ty jesteś adminem, nikt i tak Ci nie wierzy, że sobie nie dodałeś po kryjomu pakietów z doświadczeniem
Zobacz w psycho statsy czas przegrany to po pierwsze
po 2 nie mam flag do dodawania expa

Cytat:

Jeżeli to jest takie ważne, to można przepisywać cały skasowany eksp na kameleona
OK pomysł fajny, ale kto to zrobi, jeżeli skrypt to ok trzeba go ustawić w kolejce do napisania , jeżeli ktoś z H@ to pewnie nie było by komu. I po co komplikować sobie życie.

Ja wyraziłem swoje zdanie jestem na NIE. Jak będzie zobaczymy.
btw. temat był niedawno poruszany chyba przez ABC_ i upadł
Stare 14-08-11, 14:57   #7

Cytat:
Zamieszczone przez schizma Zobacz posta
Cytat:
Zamieszczone przez koperek
I co z tego ?
Zwyczajnie wydaje mi się to trochę śmieszne, że kontrargumentem stają się powody dotyczące tylko własnej osoby. Podejmowanie decyzji w sprawie polepszanie gry na serwerze kierowane tylko i wyłącznie swoim dobrem... Wg mnie takie głosy dla właścicieli serwera nie powinny mieć szczególnej siły przebicia. Stąd moje zdziwienie, że w ogóle się takie opinie pojawiają.

Cytat:
Cytat:
Ty jesteś adminem, nikt i tak Ci nie wierzy, że sobie nie dodałeś po kryjomu pakietów z doświadczeniem
Zobacz w psycho statsy czas przegrany to po pierwsze
po 2 nie mam flag do dodawania expa
Przecież żartuję, sam mam nawalone xp, a gram zdecydowanie krócej. Nie bawię się też w kupowanie tomów...

Cytat:
Cytat:
Jeżeli to jest takie ważne, to można przepisywać cały skasowany eksp na kameleona
OK pomysł fajny, ale kto to zrobi, jeżeli skrypt to ok trzeba go ustawić w kolejce do napisania , jeżeli ktoś z H@ to pewnie nie było by komu. I po co komplikować sobie życie.
Po co? No właśnie m.in. dla Ciebie. Mi ten eksp wisi i może przepadać choćby bezpowrotnie. Jeżeli jednak chce się zadowolić "kolekcjonerów", trzeba się trochę wysilić.

Cytat:
Ja wyraziłem swoje zdanie jestem na NIE. Jak będzie zobaczymy.
btw. temat był niedawno poruszany chyba przez ABC_ i upadł
Chętnie przejrzę ten wątek, ewentualnie poznam przyczyny obalenia pomysłu.
Stare 14-08-11, 21:57   #8

arnuld

Jak mi ktoś wyzeruje expa na moim humanie to odechce mi się grać. I tak już mało gram.
Stare 15-08-11, 11:12   #9

AssAssiN

Mi to osobiście jest obojętne bo lvl się szybko wbija i jak się itemy kupi to i tak ma się mocną postać tylko że, przeczytaj post wyżej wydaje mi się że, po usunięciu expa 65% lub więcej odejdzie na bardziej zaludnioną serwerownie bo co mają do stracenia tu 0 i tu 0 expa

Bardziej skłonny na NIE : --- ( minus ) Odejście graczy .
Stare 15-08-11, 12:53   #10

Tyle że tutaj mamy do czynienia z paradoksem - casual, który ma ponad 250k doświadczenia.
Stawianie sprawy w ten sposób jet nieco dziwne, bo jeżeli brak ekspa powoduje odejście graczy, to najlepiej od razu ludziom dawać 10 poziom (kolejny pomysł - eksp, który spada!)

Dobra, widzę że propozycja leży. Także kolejnym wyczynem będzie wbicie miliona ekspa, żeby... W każdym razie do zobaczenia w grze!
Stare 15-08-11, 14:09   #11

AssAssiN

"Stawianie sprawy w ten sposób jet nieco dziwne, bo jeżeli brak ekspa powoduje odejście graczy, to najlepiej od razu ludziom dawać 10 poziom"

Hmm przepraszam administracje ;p ale zobacz co się na tym serwerze dzieje ... i pomyś skoro masz na rasie 0 xp to co Cie trzyma na volcie ? ktoś powie znajomi !

- znajomi ? hmm skoro oni maja 0 xp to co ich trzyma na volcie ?

Każdy może się przenieść na serwer gdzie jest więcej graczy i cały czas rośnie w "siłę" i wygląda nieco inaczej niż dzisiejsza volta.
Stare 16-08-11, 23:01   #12

ArAs

wrzućcie sobie ankietę, jeśli coś takiego powstanie to będzie najwyżej na poziomie około 400k expa, ale zapewne zmiany będą ogłoszone wcześniej - o ile tak się stanie
Radeon pomógł ten post.

Odpowiedz

Ostatnio wyszukiwane
battlefield 3 multiplayer na piracie counter strike 1.6 download non steam counter strike 1.6 non steam counter strike 1.6 non steam download counter strike 1.6 non steam pobierz cs 1.6 download non steam cs 1.6 download non steam v32 cs 1.6 non steam cs 1.6 non steam download cs 1.6 non steam download v32 cs 1.6 non steam pobierz cs download non steam cs non steam download cs non steam pobierz diablo mod download cs 1.6 non steam ffa forum cs mapy cs mapy do cs mapy do cs 1.6 phoenix download phoenix program pobierz cs 1.6 non steam polskie serwery cs prototype spolszczenie ronaldo messi tapety na telefon 240x320 ujarani volta sq zespół weselny warszawa ogrody zimowe ogłoszenia podlaskie Second apteka wózki dla dzieci