Strona główna | Użytkownicy | Grupy | Szukaj | Rejestracja |

| Rejestracja

Serwer War3 cs Warcraft 3 mod 80.72.41.210:27228 [S/NS] steam
Serwer Diablomod Diablomod 194.149.88.242:27017 [S/NS] steam
Serwer FFA FFA 193.33.177.14:27231 [S/NS] steam
Serwer Pokemod Pokemod 91.210.130.90:27004 [S/NS] steam
Serwer Minecraft Minecraft mc.volta-sq.pl:32403 1.2.4
Serwer Teamspeak 3 TeamSpeak ts.volta-sq.pl 3.0

Propozycje Propozycje serwera FFA

Odpowiedz

Odsłon tematu: 582  
Stare 17-09-11, 10:55   #1

Reality

Parę pomysłów

Witam.
Gram na waszym serwerze od tygodnia (Wróciłem po przerwie nick: Reality).
Moim zdaniem przydało by się parę zmian mianowicie :

1. Limit ostatnio granych map. Obecnie limit wynosi 10, na serwerze nie ma zbyt dużo map do wyboru. Często bywa tak że praktycznie przy pełnym serwerze trzeba grać na np awp_india, co nie jest zbyt przyjemne gdy jest ponad 20 graczy.
Proponuję zmienić limit na 5.

2. Czas trwania map. Obecnie dla wszystkich map są te same czasy, proponuję zmienić czas trwania dla map typu awp i aim itp do 12-15minut.
Często widzę że ludzie po 10 minutach przy sporej obsadzie na serwerze maja już dość,. Jednocześnie proponuję zwiększyć czasy dla map naprawdę lubianych np: nuke,aztec,inferno itp o 5 minut.

3. Proponuje dodać parę nowych mapek: awp_map,awp_circular,de_piranesi, scouta.
Może głosowanie na forum ?
Skoro to ffa to zastanowił bym się rownież nad dodaniem paru mapek typu cs do mapcycle (cs_siege,militia.) .

Pozdrawiam
Stare 17-09-11, 11:10   #2

iQ^MatriX

Odp: Parę pomysłów

Cytat:
Zamieszczone przez mwsid Zobacz posta

Skoro to ffa to zastanowił bym się rownież nad dodaniem paru mapek typu cs do mapcycle (cs_siege,militia.) .

Pozdrawiam
Żadne nowe mapy nie będą dodawane, gdyż boski H@ tak powiedział, chociaż każdy byłby zadowolony gdybyśmy dodali kilka standardów, piranesii, storm itp. Żadnych map fun, są do dupy.
Stare 17-09-11, 11:14   #3

Kajakiem

Co do limitu map był temat i jest wyczerpany.[Zmian nie będzie]

Czas trwania map. Kombinujesz masakrycznie z tym. Jest jak jest i tak jest dobrze. Tu 12 min, tu 15... Po co to?? Czas jest na każdą mapę taki sam. Druga sprawa to nie każdy lubi każdą mapę; np. ja lubie inferno, które jest grane 25 min, a Ty natomiast dusta który jest skrócony do minut 15. Uważam, że z tego by nic dobrego nie wyszło

Map również nie dodajemy, ponieważ map jest wystarczająco dużo i nikt ich nie votuje.

Tyle ode mnie na ten temat.
Stare 17-09-11, 11:29   #4

Wypowiem sie na twoj temat, odnoszac sie do kazdego puntu wumienionego wyzej
1. limit map powinien byc zmieniony do 7 bo 5 to ma krotko.
2. osobiscie mysle ze time limit powininen byc ograniczony do 15 minut, chociaz 20 min mi nie przeszkadza
3. dolaczam sie do prosby. nowe mapy typu cs_militia i siege to podstawa, dodatkowo mozna dadac de_museum i kilka innych... zalezy od H@ ktory i tak KURWA nie gra na ffa wiec dodaj co chcemy i nie mow ze narzekamy!!!!

zmach-na-zdrowie
Stare 17-09-11, 11:44   #5

Foka

Kilka tematów o mapach już było, narzekacie za każdym razem bo coś Wam nie pasuje, ta mapa nie, bo śmierdzi, a po dodadniu nowych map które chcieliście to nie, bo okazało się że są bezsensu.
Co do limitu czasowego, to proponuję rzeczywiście mapę awp_india skrócić do 10 minut.
Padła propozycja nocnego mapcyklu, oczywiście na propozycji się skończyło, mimo że została poparta kilkoma postami.
Stare 17-09-11, 11:49   #6

pierwszy pomysł jest okej i się przyda na serv ale reszta nie
Stare 17-09-11, 11:53   #7

add.!

Ostatnio był poruszony temat dodawania i usuwania map i H@ powiedział: "Tak kurwa dodałem 2 mapy, kilka skasowałem i zostaje tak jak jest."
Stare 17-09-11, 16:01   #8

Rzul3k

A ja przyłącze się do Realitka
Chociaż nie zgodzę się co do Indii bo Indie kocham i mogła by dla mnie nawet trwać 30 minut
Stare 17-09-11, 16:22   #9

Foka

Spotkałem się gdzieś z opcją, że mapa trwa domyślnie 10 minut, po 10 minutach pokazywało się głosowanie "Czy przedłużyć mapę xx_xxx" "Tak" "Nie". Jeśli gracze postanowili w głosowaniu, że mapa zostanie przedłużona, do domyślnego czasu 10 minut, dodawało się kolejne 10.
Stare 17-09-11, 16:32   #10

Reality

Cytat:
Czas trwania map. Kombinujesz masakrycznie z tym. Jest jak jest i tak jest dobrze. Tu 12 min, tu 15... Po co to??
Nie kombinuje tylko proponuje i nie 12 a tu 15 tylko albo 12 albo 15. Mi również różnicy nie robi czy india będzie 30 minut czy 15, zauważyłem tylko że gracze wychodzą bo czasem przy pełnej obsadzie nie da się grać. Jest taki chaos gdy wszyscy biegają i wzajemnie się blokują że niektórym nerwy puszczają i wychodzą, następuje zmiana mapy i gra już tylko 6vs6...

A co do wydłużania to chodziło mi bardziej o to że na niektórych mniejszych mapach np dust, runda jest rozgrywana w minute i można ich zagrać na mapie ponad 20 a np na aztecu czy inferno często grana jest do samego końca.
Więc może zamiast ustawiać czas mapy ustawcie limit rund ??

Co do dodawania nowych map to się nie wypowiadam, widzę że ludzie popierają tą sprawę ale śmierdzi mi tu coś lenistwem.
Stare 17-09-11, 16:32   #11

Paranormalny

Ja bym proponowali rozwiązać obecne problemy serva a potem się bawić w dopieszczanie serva
add.! pomógł ten post.
Stare 17-09-11, 16:47   #12

Reality

Cytat:
Zamieszczone przez Foka Zobacz posta
Spotkałem się gdzieś z opcją, że mapa trwa domyślnie 10 minut, po 10 minutach pokazywało się głosowanie "Czy przedłużyć mapę xx_xxx" "Tak" "Nie". Jeśli gracze postanowili w głosowaniu, że mapa zostanie przedłużona, do domyślnego czasu 10 minut, dodawało się kolejne 10.
Hmmm to chyba jest w każdym dmm tylko zależy od ustawienia cverów dla danego pluginu.

Więc tak jak mówię zamiast limit czasowy to limit na rundy i po problemie.

I na Boga te piosenki... Np dobiegasz do trupy na d2 i nie słyszysz kroków tylko jakieś beznadziejne mp3. Dobrze ze jest jeszcze taka możliwość wyciszenia mp3 bo inaczej to bym chyba tego nie zniósł.
Stare 18-09-11, 11:26   #13

^Korzen

Cytat:
1. Limit ostatnio granych map. Obecnie limit wynosi 10, na serwerze nie ma zbyt dużo map do wyboru. Często bywa tak że praktycznie przy pełnym serwerze trzeba grać na np awp_india, co nie jest zbyt przyjemne gdy jest ponad 20 graczy.
Proponuję zmienić limit na 5.
Mapcycle po zmianie limitu na 5: dust,dust2,train,inferno,nuke. I tak w kółko. Temat był wałkowany 150 razy i naprawdę nie chce mi się tłumaczyć tego po raz kolejny. Obecnie na serwerze jest 26 map - to jest mało? Jak do niedawna było ponad 40 to ludzie co mapę wychodzili, bo było tyle gówna.

Cytat:
2. Czas trwania map. Obecnie dla wszystkich map są te same czasy, proponuję zmienić czas trwania dla map typu awp i aim itp do 12-15minut.
Często widzę że ludzie po 10 minutach przy sporej obsadzie na serwerze maja już dość,. Jednocześnie proponuję zwiększyć czasy dla map naprawdę lubianych np: nuke,aztec,inferno itp o 5 minut.
Czas trwania map jest czasem standardowym, takim jak na wielu innych serwerach ffa, także my nie jesteśmy wyjątkiem Jeśli większości graczy nie podoba się dana mapa - od tego jest rtv. Poza tym map typu aim/awp jest AŻ JEDNA, więc chyba kpisz pisząc że mamy specjalnie kombinować pluginy do ustawień dla tej jednej mapy...

Cytat:
Temat map był wałkowany również wiele razy. Po raz kolejny mówię, że nie będę wrzucać żadnego gówna, którego potem i tak nikt nie gra, a jeśli już to wychodzi połowa serwera. I nie będę zmieniać zdania pod wpływem grupy kilku czy tam kilkunastu graczy, która od miesiąca szturmuje forum o nowe zjebane mapy. Jeśli administracja uzna, że coś trzeba dodać, to wtedy się to zrobi.

Temat uważam za wyczerpany.
SimeK i Kajakiem lubi to.
Stare 18-09-11, 13:54   #14

Reality

Cytat:
Czas trwania map jest czasem standardowym, takim jak na wielu innych serwerach ffa, także my nie jesteśmy wyjątkiem Jeśli większości graczy nie podoba się dana mapa - od tego jest rtv. Poza tym map typu aim/awp jest AŻ JEDNA, więc chyba kpisz pisząc że mamy specjalnie kombinować pluginy do ustawień dla tej jednej mapy...
rtv macie ustawione tak że musi zagłosować 90% procent graczy obecnych na serwerze. Na 10 osób musi zagłosować 9 itp, przez tydzień przegrałem u was 20 godzin i tylko raz byłem świadkiem jak udało się rtv.

Nie proponowałem zmiany czasu mapy dla jednej a dla kilku + dodać parę nowych.
Nie chcę Cie tu w żaden sposób obrażać ale jeśli do zmiany czasu mapy jest Ci potrzebny specjalny plugin to polecam pouczyć się jeszcze amxx i poczytać o cfg dla map. Jest to prostsze niż wgrywanie pluginów.

Zadziwia mnie to że jesteście skłonni wgrywać jakieś głupie roundsound itp które tylko przeszkadza a odmawiacie wgrania paru map.
Przecież to w końcu od graczy zależy co jest grane a nie od tego jaki jest mapcycle.

Pozdrawiam
Stare 18-09-11, 20:26   #15

^Korzen

Cytat:
rtv macie ustawione tak że musi zagłosować 90% procent graczy obecnych na serwerze. Na 10 osób musi zagłosować 9 itp, przez tydzień przegrałem u was 20 godzin i tylko raz byłem świadkiem jak udało się rtv.
RTV jest ustawione na 70%. Wcześniej były z tym same problemy, bo gracze co chwile głosowali i namawiali żeby wpisywać rtv. I tak w efekcie grane były ciągle te same mapy: dust2, nuke, inferno, train, aztec, dust.

Cytat:
Nie proponowałem zmiany czasu mapy dla jednej a dla kilku + dodać parę nowych.
Nie chcę Cie tu w żaden sposób obrażać ale jeśli do zmiany czasu mapy jest Ci potrzebny specjalny plugin to polecam pouczyć się jeszcze amxx i poczytać o cfg dla map. Jest to prostsze niż wgrywanie pluginów.
Proponowałeś zmianę czasu dla map aim/awp. Ja podkreśliłem, że taka mapa jest tylko jedna. Nie stwierdziłem także, że potrzebuję pisać specjalny plugin. Wiem co to cfg mapy, niestety jednak niefortunnie się wyraziłem i mogło to trochę zbić z tropu.

Cytat:
Zadziwia mnie to że jesteście skłonni wgrywać jakieś głupie roundsound itp które tylko przeszkadza a odmawiacie wgrania paru map.
Przecież to w końcu od graczy zależy co jest grane a nie od tego jaki jest mapcycle.
Mówisz, że grasz u nas niedługo, a wpadasz i od razu wymagasz zmian. Roundsoundy są na serwerze od dawna i jakoś nie napływają na nie często skargi, jeśli już to jedynie o zmianę piosenek. A co do map - tutaj również nie masz chyba zbytniego rozeznania. Rozpatrywałem nie raz propozycje o dodanie nowych map i za każdym razem kończyło się tak samo: albo nikt ich nie grał albo jak się już udało to wychodziło pół serwera. W efekcie powstawały bliźniacze Twojemu tematy, jednak z tą różnicą że proszono nie o dodanie, a usunięcie zbędnych map.

Także to nie jest moje 'widzimisie' i mój kaprys żeby zrobić graczom na złość. Moje decyzje są wynikiem wielu obserwacji i dyktowane doświadczeniami, które nabyłem przez cały okres administrowania właśnie tym serwerem.

Odpowiedz

Ostatnio wyszukiwane
battlefield 3 multiplayer na piracie counter strike 1.6 download non steam counter strike 1.6 non steam counter strike 1.6 non steam download counter strike 1.6 non steam pobierz cs 1.6 download non steam cs 1.6 download non steam v32 cs 1.6 non steam cs 1.6 non steam download cs 1.6 non steam download v32 cs 1.6 non steam pobierz cs download non steam cs non steam download cs non steam pobierz diablo mod download cs 1.6 non steam ffa forum cs mapy cs mapy do cs mapy do cs 1.6 phoenix download phoenix program pobierz cs 1.6 non steam polskie serwery cs prototype spolszczenie ronaldo messi tapety na telefon 240x320 ujarani volta sq zalew sulejowski Odszkodowanie revlon podkład colorstay Apteki domy drewniane