Strona główna | Użytkownicy | Grupy | Szukaj | Rejestracja |

| Rejestracja

Serwer War3 cs Warcraft 3 mod 80.72.41.210:27228 [S/NS] steam
Serwer Diablomod Diablomod 194.149.88.242:27017 [S/NS] steam
Serwer FFA FFA 193.33.177.14:27231 [S/NS] steam
Serwer Pokemod Pokemod 91.210.130.90:27004 [S/NS] steam
Serwer Minecraft Minecraft mc.volta-sq.pl:32403 1.2.4
Serwer Teamspeak 3 TeamSpeak ts.volta-sq.pl 3.0

Propozycje Propozycje serwera FFA

Zamknięty temat

Odsłon tematu: 745  
Stare 17-09-11, 12:59   #16

Kajakiem

Odp: Czas trwania rundy

Cytat:
Zamieszczone przez Ciampel Zobacz posta
trzeba było by najpierw sprawdzić cały serwer i wywalić niepotrzebne pluginy bo może byc tak że gdzieś się jakiś zapodział i on może powodować usterki serwera
Ale widzisz czerwoni, a zwłaszcza Korzen nie wchodzą na forum ;x

Stare 17-09-11, 14:18   #17

#3NyX*

Cytat:
Zamieszczone przez Edoc Zobacz posta
Według mnie jest ok :/ 2minuty to trochę za szybko jak na ffa...

Stare 17-09-11, 15:13   #18

Ja jestem za pozostawienie tego czasu jak jest i niczego nie tykać, a dlaczego ? Otóż jak jest Admin na serwerze to powinien dopilnować tego że jak np. TT który ma podłożyć pake lub ją pilnować i kampi gdzieś w zupełnie innym miejscu to mówi mu "Cele mapy" jak nie pomaga to slay i tyle.
Chyba że admina nie ma to gorzej

Stare 17-09-11, 16:59   #19

Kajakiem

Giero o to chodzi, że nie zawsze są admini.

Stare 17-09-11, 17:24   #20

Reality

Ja bym do wypowiedzi dodał jeszcze to że niektórzy z adminów nie wykonują celów mapy, a co dopiero wymagać by pilnowali innych graczy.
Gram tu może z tydzień i już po tak krótkim czasie dało się odczuć że niektórzy admini bardziej cenią sobie rank i wolą przekampić na początku mapy byle nabić jak najwięcej fragów niż wykonywać cele mapy i swoją funkcje.

A jeśli chodzi o pluginy typu badcamper itp to moim zdaniem nie zdaje to egzaminu, często zdarzało się tak że plugin "slayował" lub "usypiał" np gracza z ct który zabił kogoś z tt i pilnował leżącej paki.

Stare 17-09-11, 17:44   #21

iQ^MatriX

Cytat:
Zamieszczone przez mwsid Zobacz posta
Ja bym do wypowiedzi dodał jeszcze to że niektórzy z adminów nie wykonują celów mapy, a co dopiero wymagać by pilnowali innych graczy.
Gram tu może z tydzień i już po tak krótkim czasie dało się odczuć że niektórzy admini bardziej cenią sobie rank i wolą przekampić na początku mapy byle nabić jak najwięcej fragów niż wykonywać cele mapy i swoją funkcje.
Jeżeli nie ma paki to nie widzę powodu by go karać, za to że na początku rundy przykampił się. Jest to FFA z elementami TP, nie TP, więc nie złamał regulaminu. Elementy TP w zasadach oznaczają jedynie, brak kampienia i/lub latania po mapie z paką jak głupi lub przeczekiwanie rundy przez CT.

Stare 17-09-11, 17:55   #22

Reality

Cytat:
Zamieszczone przez iQ^MatriX Zobacz posta
Jeżeli nie ma paki to nie widzę powodu by go karać, za to że na początku rundy przykampił się. Jest to FFA z elementami TP, nie TP, więc nie złamał regulaminu. Elementy TP w zasadach oznaczają jedynie, brak kampienia i/lub latania po mapie z paką jak głupi lub przeczekiwanie rundy przez CT.

Ok ale skoro zostaje tylko on to powinien zagrać o tą pake i plantować, a nie stać gdzieś przykampiony i zbijać fragi.
Ja tylko zwróciłem uwagę na to co się dzieje a jeśli chodzi o zasady FFA z elementami TP, można różnie je interpretować i różnie tłumaczyć zachowania graczy. Myślę ze bez sensu się o to spierać, jak dla mnie jedno wyklucza drugie

Stare 18-09-11, 11:04   #23

^Korzen

Cytat:
Zamieszczone przez Kajakiem Zobacz posta
Ale widzisz czerwoni, a zwłaszcza Korzen nie wchodzą na forum ;x
Odpisałem już w jednym temacie, więc odsyłam do niego.

Jeśli chodzi o czas trwania rundy - obcięcie o 30sek to zdecydowanie za dużo. Ew. możemy skrócić o 10-15sek, nie więcej. Na razie jednak trzeba się uporać z obecnymi problemami, a zwłaszcza z dedykiem, więc takie kosmetyczne zmiany zejdą dopiero na drugi plan.

Stare 18-09-11, 11:34   #24

SimeK

Cytat:
Zamieszczone przez mwsid Zobacz posta
Ok ale skoro zostaje tylko on to powinien zagrać o tą pake i plantować, a nie stać gdzieś przykampiony i zbijać fragi.
Ja tylko zwróciłem uwagę na to co się dzieje a jeśli chodzi o zasady FFA z elementami TP, można różnie je interpretować i różnie tłumaczyć zachowania graczy. Myślę ze bez sensu się o to spierać, jak dla mnie jedno wyklucza drugie
możesz ujawnić swój nick z serwera?

Wiadomo że nie slayuje kogoś kto został sam na 5 z 15 hp i chce zachować broń bo sam tak robie i chyba wszyscy tak robią więc nie przesadzaj ziom

Stare 18-09-11, 11:36   #25

Foka

W sygnaturce masz jego nick z gry.
SimeK pomógł ten post.

Stare 18-09-11, 11:38   #26

add.!

Cytat:
Zamieszczone przez ^Korzen Zobacz posta
Jeśli chodzi o czas trwania rundy - obcięcie o 30sek to zdecydowanie za dużo. Ew. możemy skrócić o 10-15sek, nie więcej.
dobre i to

Stare 18-09-11, 11:54   #27

Pucant

Tyle że jak Matrix pisał. Jak mnie Paradox slyauje jak (dafn) bo mając 10 hp stojąc z AWKą którą chce zachować nie ide do paki gdzie jest 4 terro to jest przesada. Slayać można typka który stoi w jednym rogu gdy jest np. 1 na 1 lub 2/3 w tedy ma szanse i zad powinien ruszyć. Wam coś przeszkadza że nei zagracie 30 sekund? to nei trzeba było padać każdy innaczej gra i różne są sytuację więc się od waszego pseudo "kampienia" odwalcie i nie płaczcie. nara

Stare 18-09-11, 12:53   #28

Mi ten czas rundy odpowiada wkońcu to FFA i czasami trzeba powoli do lezącej paki iść po pilnuje jej 5 CT itp

Stare 23-09-11, 07:09   #29

Kajakiem

Poprawione :d

Temat do zamknięcia

Zamknięty temat