| Problemy z Counter-Strike 1.6 i STEAM Problemy z grą Counter Strike jak i platformą Steam. Napisz, a pomożemy rozwiązać Twój problem. |
![]() |
| | #1 |
|
| ping
witam, mam mały problem z pingiem, tzn podczas gry raz za czas ścina mnie na kilka sekund później znów przyspieszam i to najczesciej w sytuacji kiedy mam kontakt z przeciwnikiem Nie wiecie jak temu zaradzić? Dodam jeszcze, że na poprzednim kompie nic takiego nie było, a mam ten sam net i tą samą kartę bezprzewodową. Kiedyś mi ktoś mówił, że trzeba wyłączyć synchronizację pionową- zrobiłem to i nici. |
| |
| | #2 |
|
|
A może problem z FPS'ami?
|
| |
| | #3 |
|
|
Może to być problem z fpsami. Wpisz w konsolę net_graph 3 i zobacz jak to stoi z nimi. Jeśli jest ich mało wpisuj po kolei developer 1 fps_max 100 fps_modem 200 jak to ustawisz i będzie 100 fps to potem możesz śmiało wpisać developer 0 żeby nie wyświetlało Ci tak idiotycznie tych napisów po całym monitorze i powinno zostać 100FPS. Jeśli to jednak faktyczny problem z pingiem to spróbuj dobrać sobie odpowiednie rate - (najczesciej przyjmowane 25000) cl_updaterate - (najczesciej przyjmowane 100; na NS 101) cl_cmdrate - (najczesciej przyjmowane 100; na NS 101) ex_interp - (najczesciej przyjmowany zakres od 0.05 do 0.01) I powiedz nam czy działa jak to ustawisz powinno pomóc.
|
| |
| | #4 |
|
|
developer 0 cl_showfps 1 fps_max 100 fps_modem 151 tak ustaw i u góry po lewo masz ilość fps Developer nie ma tu nic do rzeczy.
|
| |
| | #5 |
|
|
fps mam normalnie 100, sprobuje jeszcze z tym rate edit: no i nic... :( ale albo mam takie wrażenie albo robi sie to rzadziej :P |
| |
| | #6 |
|
|
moze sie myle ale czy dzieje sie tak gdy ktos ci flesha/dymnego rzuca pod nogi? btw. developer niewiele daje, pokombinuj z ustawieniami karty graficznej, filtrowanie itp |
| |
| | #7 |
|
|
nie normalnie sie tak dzieje, najczesciej kiedy jest najwieksze napiecie, np gosciu wyskakuje :P
|
| |
| | #8 |
| Wiek: 21
|
no zauważyłem myślałem że masz lagi ale to się działo kiedy cośśś na ekranie zaczęło się pewnie kręcić u ciebie a teraz jak grasz jest spoko ? a masz neostrade bo ja teraz mam problemy ping 74 i wielka lipa WOW |
| |
| | #9 |
|
|
Teraz mówi, że kapek lepiej bo trochę z nim grzebałem przy tym (zarządzanie łączem, antywirus, ustawienia csa etc) i nic nie pomogło, więc to już chyba nie jest w ludzkiej mocy, może w Luckiej |
| |
| | #10 |
|
|
no mam neo 2 mega, tylko wiesz grałem na kompie starszej to wszystko lajt, a jak u siebie to nie wiem.. a te same systemy, antywiry :(
|
| |
| | #11 |
|
|
mam pomysł, może masz grafikę na D3D? |
| |
| | #12 |
|
|
wiesz co nie wiem nawet co to jest xD a nie mam jak sprawdzić bo jest u qzyna i będę u niego do niedzieli :P
|
| |
| | #13 |
| Wiek: 21
|
Video i Open GL musieć być
|
| |
| | #14 |
|
|
no mam OpenGL.. ma ktoś jeszcze jakieś pomysły oprócz zmiany kompa? xD :P