Strona główna | Użytkownicy | Grupy | Szukaj | Rejestracja |

| Rejestracja

Serwer War3 cs Warcraft 3 mod 80.72.41.210:27228 [S/NS] steam
Serwer Diablomod Diablomod 194.149.88.242:27017 [S/NS] steam
Serwer FFA FFA 193.33.177.14:27231 [S/NS] steam
Serwer Pokemod Pokemod 91.210.130.90:27004 [S/NS] steam
Serwer Minecraft Minecraft mc.volta-sq.pl:32403 1.2.4
Serwer Teamspeak 3 TeamSpeak ts.volta-sq.pl 3.0

Problemy z Counter-Strike 1.6 i STEAM Problemy z grą Counter Strike jak i platformą Steam. Napisz, a pomożemy rozwiązać Twój problem.

Odpowiedz

Odsłon tematu: 244  
Stare 26-08-10, 17:05   #1

Paradoxalny

karta graficzna

No to tak moje pytanie kieruje do Radeona , bo z tego co wiem dobrze się na tym zna , lecz może ktoś inny też będzie umiał pomóc , za co będę bardzo dziękował.

Więc , rozkręcałem dziś kompa , żeby go przeczyścić (kurz) , rozkręcałem wszystkie wiatraczki ( od chłodzenia ogólnego , zasilacza , karty graficznej i procesora) . Zasilacz rozkręciłem , kartę graficzną wyciągnąłem i wiatrak z niej wykręciłem , to samo z wiatrakiem od procesora i ogólne ( nie pierwszy raz to robiłem ). Kilka kabli odłączyłem , lecz wszystkie z powrotem na miejsce dobre podłączyłem. Skręciłem kompa wszystko elegancko włączył się , żadnych ubytków w grafice czy jego wydajności. Szybciej niż przedtem się włączył , cichutko wszystko ( słychać tylko wiatraki ) . Testowałem grafikę na innej grze i było dobrze , wszystkie wiatraki chodzą jak powinny , żaden o nic nie blokuje. Tylko nie jestem pewien , ale karta graficzna jakbyś trochę za gorąca była ( nie wiem jak wcześniej było bo nigdy tego nie sprawdzałem , ponieważ wszystko funkcjonowało poprawnie ). A sedno problemu jest w tym , iż wchodzę na DR , wpisuje "developer 1" i mam zamiast 200-500 fps ,50-120 ( 250 jak patrze w niebo ). Nie wiem w czym jest problem , trochę się rozpisałem , ale to dlatego , żeby wszystko jasne było.

Za pomoc dziękuje
Pozdrawiam Paradoxalny.
Stare 26-08-10, 22:24   #2

Radeon

Odp: karta graficzna

Niektóre mapy powodują spadki FPS. Czyszczenie PC nie ma nic do gorszej wydajności

Temperaturę grafiki podczas gry sprawdź w Riva Tuner.
Stare 26-08-10, 22:56   #3

Paradoxalny

Ja to wiem Radeon , ale nawet na poke mam bez specjalnych ustawień z 60 fps , jak zawsze miałem 100 a na dr to nigdy mniej niż 100.

Ja wiem , że nie powinno się nic stać , ale może coś nie odpowiedniego odkręciłem więc tak bardzo opisowo opowiedziałem mój problem .

ps. a jaką optymalną powinna mieć temp ?

Dodane po 8 minuty:

hehe i gdzie jest tam napisana ta temp ?
Stare 28-08-10, 12:55   #4

Paradoxalny

Temat do zamknięcia , nie wiem jakim cudem , ale sobie poradziłem

Czynności jakie wykonałem :

- Wyczyszczenie procka i powtórne nasmarowanie jego górnej części specjalnym kremem
- dokręcenie płyty głównej
- wyciągnięcie i wsadzenie z powrotem ramów
- przedmuchanie , nie których elementów .

O dziwo pomogło , lecz nie wiem gdzie był błąd
Stare 28-08-10, 13:57   #5

Radeon

Aaa czyli wyciągałeś chłodzenie z proca Pewnie nie stykało i pokazywało niską temperaturę, a była wysoka, bo beez pasty źle odprowadzało ciepło :P

Odpowiedz

Tagi
graficzna, karta