| Problemy z Counter-Strike 1.6 i STEAM Problemy z grą Counter Strike jak i platformą Steam. Napisz, a pomożemy rozwiązać Twój problem. |
![]() |
| | #1 |
| Wiek: 21
| karta graficzna
No to tak moje pytanie kieruje do Radeona , bo z tego co wiem dobrze się na tym zna , lecz może ktoś inny też będzie umiał pomóc , za co będę bardzo dziękował. Więc , rozkręcałem dziś kompa , żeby go przeczyścić (kurz) , rozkręcałem wszystkie wiatraczki ( od chłodzenia ogólnego , zasilacza , karty graficznej i procesora) . Zasilacz rozkręciłem , kartę graficzną wyciągnąłem i wiatrak z niej wykręciłem , to samo z wiatrakiem od procesora i ogólne ( nie pierwszy raz to robiłem ). Kilka kabli odłączyłem , lecz wszystkie z powrotem na miejsce dobre podłączyłem. Skręciłem kompa wszystko elegancko włączył się , żadnych ubytków w grafice czy jego wydajności. Szybciej niż przedtem się włączył , cichutko wszystko ( słychać tylko wiatraki ) . Testowałem grafikę na innej grze i było dobrze , wszystkie wiatraki chodzą jak powinny , żaden o nic nie blokuje. Tylko nie jestem pewien , ale karta graficzna jakbyś trochę za gorąca była ( nie wiem jak wcześniej było bo nigdy tego nie sprawdzałem , ponieważ wszystko funkcjonowało poprawnie ). A sedno problemu jest w tym , iż wchodzę na DR , wpisuje "developer 1" i mam zamiast 200-500 fps ,50-120 ( 250 jak patrze w niebo ). Nie wiem w czym jest problem , trochę się rozpisałem , ale to dlatego , żeby wszystko jasne było. Za pomoc dziękuje Pozdrawiam Paradoxalny. |
| |
| | #2 |
|
| Odp: karta graficzna
Niektóre mapy powodują spadki FPS. Czyszczenie PC nie ma nic do gorszej wydajności ![]() Temperaturę grafiki podczas gry sprawdź w Riva Tuner. |
| |
| | #3 |
Ja to wiem Radeon , ale nawet na poke mam bez specjalnych ustawień z 60 fps , jak zawsze miałem 100 a na dr to nigdy mniej niż 100. Ja wiem , że nie powinno się nic stać , ale może coś nie odpowiedniego odkręciłem więc tak bardzo opisowo opowiedziałem mój problem . ps. a jaką optymalną powinna mieć temp ? Dodane po 8 minuty: hehe i gdzie jest tam napisana ta temp ? |
| |
| | #4 |
Temat do zamknięcia , nie wiem jakim cudem , ale sobie poradziłem Czynności jakie wykonałem : - Wyczyszczenie procka i powtórne nasmarowanie jego górnej części specjalnym kremem - dokręcenie płyty głównej - wyciągnięcie i wsadzenie z powrotem ramów - przedmuchanie , nie których elementów . O dziwo pomogło , lecz nie wiem gdzie był błąd |
| |
| | #5 |
|
Aaa czyli wyciągałeś chłodzenie z proca Pewnie nie stykało i pokazywało niską temperaturę, a była wysoka, bo beez pasty źle odprowadzało ciepło :P
|
| |
![]() |
| Tagi |
| graficzna, karta |