![]() |
| | #1 |
|
| Grafika 3D :)
Siemanko, zrobiłem powrót do grafiki 3D i kontynuowania jej magicznej nauki xD Jako, iż siedzę na 3D Studio max + wersja demo Vray'a (odpowiada za realistyczne oświetlenie, kaustykę itd.) to mam na całych renderach napis "vray" :< Ale lepsze to niż ciastopodobne renderki ![]() No to z wczoraj/dzisiaj (przez noc się renderowało :*) b4 PS (biała linia i masa innych pogorszeń ze względu na demo vraya :/) ![]() After |
| |
| | #2 |
|
| ![]() Najnowsze |
| |
| | #3 |
| Wiek: 18
|
Chujoffffe
|
| |
| | #4 |
|
|
Czekam na KREATYWNE opinie |
| |
| | #5 |
|
|
Mnie ciekawi tylko padanie światła na kostkach... Jest tam jedno źródło padania światła, czy dwa? Jeśli jedno cień przy kostce po lewej jest lekko z dupy... Jeśli dwa, to czemu kostka po prawej ma cień na swojej prawej stronie? Jeszcze jakieś dziwne wycięcie na kostce po lewej stronie, które niby jest trochę wygładzone na wersji niebieskiej, ale widoczne. Jeśli chodzi o kubki, jest to majstersztyk, ładnie przeprowadzone cienie... Tylko jeszcze nie widziałem aż tak błyszczących kubków, nawet laminowanych! |
| |
| | #6 |
|
|
Qpki zrobione sa ladnie ile modelowales? |
| |
| | #7 |
| Wiek: 20
|
tia, kupki ładne a Ty masz Diabeł na oczy nasrane jeśli są źle cienie.... jedno źródło światłą przed nimi (z gory) |
| |
| | #8 | |
|
|
Modelowanie - 5minut, ustawienie materiałów ~30minut i renderowanie razem - 1h, a finalny render renderowałem 10minut (wcześniej musiałem renderować i poprawiać jasność itd.) Diabełko: Źródło światła jest jedno (z góry, sprzed nich) , ale kostki rozpraszają po części światło, oraz został zastosowany efekt kaustyki - na kostkach i suficie, dopiero przez który pada światło. Cytat:
Niestety po 1h przestawiania, renderowania, poprawiania - subiektywne spojrzenie umyka jak dym zielska z lufki :]Dodam, że kostki mają źródło światła jako "box" czyli kwadratowe, a przy kubqach mamy już koło, więc efekt jest inny (nie ma m.in. efektu "ucięcia cienia" xD) To moje dwie pracki po powrocie do 3D, a niedługo coś więcej się zrobi | |
| |
![]() |
| Tagi |
| grafika |