Strona główna | Użytkownicy | Grupy | Szukaj | Rejestracja |

| Rejestracja

Serwer War3 cs Warcraft 3 mod 80.72.41.210:27228 [S/NS] steam
Serwer Diablomod Diablomod 194.149.88.242:27017 [S/NS] steam
Serwer FFA FFA 193.33.177.14:27231 [S/NS] steam
Serwer Pokemod Pokemod 91.210.130.90:27004 [S/NS] steam
Serwer Minecraft Minecraft mc.volta-sq.pl:32403 1.2.4
Serwer Teamspeak 3 TeamSpeak ts.volta-sq.pl 3.0

Poradniki Counter-Strike 1.6 Krok po kroku wszystkie poradniki, tutoriale i instrukcje do gry Counter-Strike 1.6! Zmniejszanie pingu, bindowanie, ustawianie rate, robienie bunnyhopa i inne!

Odpowiedz

Odsłon tematu: 796  
Stare 08-07-11, 01:52   #1

DKJW

Nazwy Miejsc W Cs

Witam! W tym poradniku dowiesz się, jak nazywają się poszczególne miejsca w cs. Czasem grasz i jeden z twoich kolegów z drużyny krzyczy "Gala", "Długa", "Środek" a ty nie wiesz o co chodzi, gdzie w między czasie dostajesz strzała między oczy od przeciwnika.

de_nuke

GórnyBS - Pierwszym sposobem aby do niego dotrzeć jest droga przez kurnik. Druga zaś prowadzi przez otwór, ale tam możemy spotkać dużą ilość wrogów, która nafaszeruje nas ołowiem.
DOlny BS - Najszybciej można się do niego udać z hangaru i górnego BS-a.
Hanger - Jest to średnie pomieszczenie umieszczone na podwórku. Zagnieździć może się tam snajper.
Kurnik - Jest to miejsce bardzo nielubiane przez graczy. Zazwyczaj nie można się dostać do niego przez górnego BS-a.
Podwórko - Duża przestrzeń. Możemy stąd dostać się do hangaru i górnego BS-a. W tym miejscu CT często biega z AWP.
Pochylnia - Z tego miejsca TT może udać się na dolnego BS-a. na 80% możemy tam napotkać CT.

de_inferno

Piaskownica - Często znajdują się w niej snajperzy, aby zapobiec przedostanie się TT przez domek do dużego BS-a.
Żaluzję - Jakiś CT się tam znajdzie. Z reguły ma AWP i broni 2 środka.
Domek - Ulubione miejsce wielu TT na tej mapie. Można się przedostać z niego na 2 środek, żaluzje i duży-BS.
Biblioteka - CT często kampi w tym małym pomieszczeniu. Można się z niego dostać do respa CT i dużego BS-a.
Banan - Miejsce z którego bardzo szybko można się dostać z respa TT na małego BS-a.
Duży BS - Duży BS jest tak naprawdę mniejszy od małego BS. Skąd ta nazwa? Na dużym BS jest po prostu więcej wejść.
Mały BS - Mały BS, większy od dużego BS, jest tak nazywany, ponieważ można się do niego dostać tylko przez banan i resp CT.
Środek - Często na końcu środka stoją snajperzy. Można się z tego punktu dostać na banan, drugi środek i żaluzje.
Drugi Środek - Można przez niego wejść do domku.
Balkon TT i Balkon CT - takich skrótów to używa się tylko w niektórych klanach. Chyba nie trzeba tłumaczyć.

de_train

Domek - Domek, z którego po drabince można zejść na otwarty BS, lub wbić na zamknięty dwoma wyjściami.
Zamknięty BS - Mniejszy BS na tej mapie, i łatwiejszy do zdobycia. Na końcu często stoi snajper CT, dużo ludzi chowa się również pod wagonami.
Środek - TT tą drogą może się błyskawicznie przedostać się na zamknięty BS.
Łącznik - Miejsce, który łączy jeden BS z drugim.
Otwarty BS - BS na którym TT zazwyczaj próbuje się dostać domkiem.
Odnoga - Większość terorystów pójdzie właśnie tam, gdzie CT są zagrożeni, ponieważ szybko mogą wbić na otwarty BS.

de_dust2

Środek - To miejsce gdzie mało kto chodzi na początku rundy. Prawie zawsze napotkasz tam snajpera.
Długa - Często TT wybierają długą by szybko przemieścić się do BS-a. To miejsce jest również często oblegane przez CT.
Trup/Trupia - Najszybsze miejsce do przemieszczenia się na BS-B.
Gala - TT może bardzo szybko dostać się na BS-A.

ZAKAZ KOPIOWANIA PORADNIKA BEZ ZGODY AUTORA
Stare 08-07-11, 08:49   #2

xeon

Odp: Nazwy Miejsc W Cs

trochę niepełne ... napewno twoje? jeszcze nie słyszałem nazwy trupia
Stare 08-07-11, 09:10   #3

Globek

Strasznie ogólne...
Kiedyś też robiłem mapkę dd2, nuke i inferno. Jak ktoś chcę mogę wrzucić (są dokładniejsze)
Stare 08-07-11, 11:01   #4

Efix

@up
Ja tez tam gdzie na trainie domek to jest poczekalnia, zamiast srodka to ELKA zamial lacznika to ESKA
Troszke sie nie postarales :/
Stare 08-07-11, 11:09   #5

DKJW

Cytat:
Zamieszczone przez xeonovskhy Zobacz posta
trochę niepełne ... napewno twoje? jeszcze nie słyszałem nazwy trupia
Moje.

Cytat:
Zamieszczone przez Globek Zobacz posta
Strasznie ogólne...
Kiedyś też robiłem mapkę dd2, nuke i inferno. Jak ktoś chcę mogę wrzucić (są dokładniejsze)
A po co dokładniejsze? To są zwroty najpotrzebniejsze i najczęściej używane przez zawodowych graczy.

Cytat:
Zamieszczone przez Efix Zobacz posta
@up
Ja tez tam gdzie na trainie domek to jest poczekalnia, zamiast srodka to ELKA zamial lacznika to ESKA
Troszke sie nie postarales :/
I tu się chłopcze mylisz. Domek = poczekalnia... Jedno i to samo. ELKA, ESKA także jedno i to samo. Nie ma najmniejszej różnicy jak powiesz ELKA czy też ESKA. Niektórzy mówią tak, a nie którzy tak.
Stare 08-07-11, 11:15   #6

Efix

gram w cs dosyc dlugo lecz nigdy nie slyszalem domek
Stare 08-07-11, 11:34   #7

Globek

Cytat:
Zamieszczone przez DKJW Zobacz posta
A po co dokładniejsze? To są zwroty najpotrzebniejsze i najczęściej używane przez zawodowych graczy.
Wyobrażasz sobie np. gre na lanie i jeden krzyczy Otwarty BS, a reszta ma się domyślać gdzie? Pociągi mają swoje numerki
Stare 08-07-11, 11:57   #8

Bios

Prawda ;x
Stare 08-07-11, 12:05   #9

Globek

Przykładowe nuke, nie zwracałem uwagi na estetykę, bo to było do kilku wybranych osób

Stare 08-07-11, 12:57   #10

SimeK

pamiętam jak się uczyłem wszystkich nazw tego shitu
Stare 13-08-11, 13:05   #11

St4siUuuu

noo.. Globek nieźle opisałeś nuke.. niektórych nazw nie znałem ;d
Stare 13-08-11, 22:10   #12

Faith

Hyhy, Globek przecież ty tych nazw nie wymyśliłeś