| Poradniki Counter-Strike 1.6 Krok po kroku wszystkie poradniki, tutoriale i instrukcje do gry Counter-Strike 1.6! Zmniejszanie pingu, bindowanie, ustawianie rate, robienie bunnyhopa i inne! |
![]() |
| | #1 |
| Wiek: 17
| Nazwy Miejsc W Cs
Witam! W tym poradniku dowiesz się, jak nazywają się poszczególne miejsca w cs. Czasem grasz i jeden z twoich kolegów z drużyny krzyczy "Gala", "Długa", "Środek" a ty nie wiesz o co chodzi, gdzie w między czasie dostajesz strzała między oczy od przeciwnika. de_nuke ![]() GórnyBS - Pierwszym sposobem aby do niego dotrzeć jest droga przez kurnik. Druga zaś prowadzi przez otwór, ale tam możemy spotkać dużą ilość wrogów, która nafaszeruje nas ołowiem. DOlny BS - Najszybciej można się do niego udać z hangaru i górnego BS-a. Hanger - Jest to średnie pomieszczenie umieszczone na podwórku. Zagnieździć może się tam snajper. Kurnik - Jest to miejsce bardzo nielubiane przez graczy. Zazwyczaj nie można się dostać do niego przez górnego BS-a. Podwórko - Duża przestrzeń. Możemy stąd dostać się do hangaru i górnego BS-a. W tym miejscu CT często biega z AWP. Pochylnia - Z tego miejsca TT może udać się na dolnego BS-a. na 80% możemy tam napotkać CT. de_inferno ![]() Piaskownica - Często znajdują się w niej snajperzy, aby zapobiec przedostanie się TT przez domek do dużego BS-a. Żaluzję - Jakiś CT się tam znajdzie. Z reguły ma AWP i broni 2 środka. Domek - Ulubione miejsce wielu TT na tej mapie. Można się przedostać z niego na 2 środek, żaluzje i duży-BS. Biblioteka - CT często kampi w tym małym pomieszczeniu. Można się z niego dostać do respa CT i dużego BS-a. Banan - Miejsce z którego bardzo szybko można się dostać z respa TT na małego BS-a. Duży BS - Duży BS jest tak naprawdę mniejszy od małego BS. Skąd ta nazwa? Na dużym BS jest po prostu więcej wejść. Mały BS - Mały BS, większy od dużego BS, jest tak nazywany, ponieważ można się do niego dostać tylko przez banan i resp CT. Środek - Często na końcu środka stoją snajperzy. Można się z tego punktu dostać na banan, drugi środek i żaluzje. Drugi Środek - Można przez niego wejść do domku. Balkon TT i Balkon CT - takich skrótów to używa się tylko w niektórych klanach. Chyba nie trzeba tłumaczyć. de_train ![]() Domek - Domek, z którego po drabince można zejść na otwarty BS, lub wbić na zamknięty dwoma wyjściami. Zamknięty BS - Mniejszy BS na tej mapie, i łatwiejszy do zdobycia. Na końcu często stoi snajper CT, dużo ludzi chowa się również pod wagonami. Środek - TT tą drogą może się błyskawicznie przedostać się na zamknięty BS. Łącznik - Miejsce, który łączy jeden BS z drugim. Otwarty BS - BS na którym TT zazwyczaj próbuje się dostać domkiem. Odnoga - Większość terorystów pójdzie właśnie tam, gdzie CT są zagrożeni, ponieważ szybko mogą wbić na otwarty BS. de_dust2 ![]() Środek - To miejsce gdzie mało kto chodzi na początku rundy. Prawie zawsze napotkasz tam snajpera. Długa - Często TT wybierają długą by szybko przemieścić się do BS-a. To miejsce jest również często oblegane przez CT. Trup/Trupia - Najszybsze miejsce do przemieszczenia się na BS-B. Gala - TT może bardzo szybko dostać się na BS-A. ZAKAZ KOPIOWANIA PORADNIKA BEZ ZGODY AUTORA |
| |
| | #2 |
| Wiek: 23
| Odp: Nazwy Miejsc W Cs
trochę niepełne ... napewno twoje? jeszcze nie słyszałem nazwy trupia |
| |
| | #3 |
| Wiek: 16
Strasznie ogólne... Kiedyś też robiłem mapkę dd2, nuke i inferno. Jak ktoś chcę mogę wrzucić (są dokładniejsze) |
| |
| | #4 |
|
@up Ja tez tam gdzie na trainie domek to jest poczekalnia, zamiast srodka to ELKA zamial lacznika to ESKATroszke sie nie postarales :/ |
| |
| | #5 | ||
| Odp: Nazwy Miejsc W Cs Cytat:
Cytat:
I tu się chłopcze mylisz. Domek = poczekalnia... Jedno i to samo. ELKA, ESKA także jedno i to samo. Nie ma najmniejszej różnicy jak powiesz ELKA czy też ESKA. Niektórzy mówią tak, a nie którzy tak. | ||
| |
| | #6 |
|
gram w cs dosyc dlugo lecz nigdy nie slyszalem domek
|
| |
| | #7 |
| Odp: Nazwy Miejsc W Cs |
| |
| | #8 |
| Wiek: 19
Prawda ;x
|
| |
| | #9 |
Przykładowe nuke, nie zwracałem uwagi na estetykę, bo to było do kilku wybranych osób |
| |
| | #10 |
|
pamiętam jak się uczyłem wszystkich nazw tego shitu |
| |
| | #11 |
noo.. Globek nieźle opisałeś nuke.. niektórych nazw nie znałem ;d
|
| |