Strona główna | Użytkownicy | Grupy | Szukaj | Rejestracja |

| Rejestracja

Serwer War3 cs Warcraft 3 mod 80.72.41.210:27228 [S/NS] steam
Serwer Diablomod Diablomod 194.149.88.242:27017 [S/NS] steam
Serwer FFA FFA 193.33.177.14:27231 [S/NS] steam
Serwer Pokemod Pokemod 91.210.130.90:27004 [S/NS] steam
Serwer Minecraft Minecraft mc.volta-sq.pl:32403 1.2.4
Serwer Teamspeak 3 TeamSpeak ts.volta-sq.pl 3.0

Poradniki Counter-Strike 1.6 Krok po kroku wszystkie poradniki, tutoriale i instrukcje do gry Counter-Strike 1.6! Zmniejszanie pingu, bindowanie, ustawianie rate, robienie bunnyhopa i inne!

Odpowiedz

Odsłon tematu: 531  
Stare 13-06-11, 23:05   #1

Radeon

[FIX] Ventrilo 2.1.4 lag na Windows 7

Dotychczas zawsze używałem systemu Windows XP i nie miałem żadnego problemu przy korzystaniu z Ventrilo 2.1.4 (a dokładnie od 2.1.0 do 2.1.4), które jest popularne wśród graczy, lecz przy niedawnej przesiadce na nowy OS Microsoftu, mowa tu o Windows 7, zaczęły się problemy z lagami i opóźnieniami na ventrilo co jest z tego słyszałem normą wśród użytkowników tego systemu.

Znalazłem bardzo dobry FIX, który naprawia wszelkie problemy z opóźnieniami na ventrilo, a przede wszystkim jest to rozwiązanie bardzo proste.

1. Pobieramy z załącznika fix.
2. Jeżeli nie posiadamy w naszym systemie dotNET 3.5 framework to pobieramy go stąd i instalujemy.
3. Teraz przechodzimy na katalogu gdzie mamy zainstalowane nasze ventrilo 2.1.4 i klikając prawym przyciskiem myszki na plik ventrilo.exe wybieramy "właściwości".

4. Wchodzimy teraz do zakładki "zgodność" i zaznaczamy opcję "uruchom w trybie zgodności z:" -> "Windows XP service pack 3" oraz "Uruchom ten program jako administrator".

5. Teraz wypakowujemy nasz FIX pobrany w punkcie 1 i umieszczamy go np. na pulpicie (ponieważ od teraz przez niego będziemy odpalać ventrilo).
6. Odpalamy wypakowany FIX "NoVentriLagg.exe" i w naszym zasobniku systemowym powinna ukazać się ikonka z trupią czaszką, klikamy na nią prawym klawiszem myszki i wybieramy opcję "Automatic Ventrilo Start".

7. Pokaże się nam wtedy okno wyboru lokalizacji, musimy tam przejść do folderu gdzie mamy zainstalowane nasze ventrilo i zaznaczyć plik "ventrilo.exe" i kliknąć "Otwórz".

8. Po wybraniu lokalizacji do pliku ventrilo, zamykamy "trupią czaszkę" klikając prawym myszki na ikonkę -> Exit.
9. Teraz ponownie odpalamy "NoVentriLagg.exe" i wraz z FIXem powinno uruchomić się nam ventrilo, które będzie normalnie działać bez żadnych opóźnieni, czy lagów. Pamiętaj tylko że od teraz musisz odpalać ventrilo wyłącznie poprzez ten fix.
Attached Files
Typ pliku: rar NoVentriLagg.rar (11.3 KB, 9 views)
*Muffin*, iQ^MatriX i Fr4nKlin pomógł ten post.
Stare 14-06-11, 13:31   #2

iQ^MatriX

Odp: [FIX] Ventrilo 2.1.4 lag na Windows 7

Kocham Cię Valof, zawsze miałem problemy z tym opóźnieniem na VT, a teraz mi pomogłeś :*
Stare 04-07-11, 15:25   #3

Skopiowane z neta

Ventrilo 2.1.4 lag FIX dla Windows 7 | Counter-strike 1.6 @ cs 1.6
Słowo w słowo skopiowane ; )
Stare 04-07-11, 15:27   #4

Efix

Cytat:
Zamieszczone przez Radeon Zobacz posta
Znalazłem bardzo dobry FIX, który naprawia wszelkie problemy z opóźnieniami na ventrilo, a przede wszystkim jest to rozwiązanie bardzo proste.
lesiu - "miszcz" czytania ze zrozumieniem

Odpowiedz

Tagi
windows 7 lag, ventrilo, lag fix, fix ventrilo