| Poradniki Counter-Strike 1.6 Krok po kroku wszystkie poradniki, tutoriale i instrukcje do gry Counter-Strike 1.6! Zmniejszanie pingu, bindowanie, ustawianie rate, robienie bunnyhopa i inne! |
![]() |
| | #1 |
|
| [FIX] Ventrilo 2.1.4 lag na Windows 7
Dotychczas zawsze używałem systemu Windows XP i nie miałem żadnego problemu przy korzystaniu z Ventrilo 2.1.4 (a dokładnie od 2.1.0 do 2.1.4), które jest popularne wśród graczy, lecz przy niedawnej przesiadce na nowy OS Microsoftu, mowa tu o Windows 7, zaczęły się problemy z lagami i opóźnieniami na ventrilo co jest z tego słyszałem normą wśród użytkowników tego systemu. Znalazłem bardzo dobry FIX, który naprawia wszelkie problemy z opóźnieniami na ventrilo, a przede wszystkim jest to rozwiązanie bardzo proste. 1. Pobieramy z załącznika fix. 2. Jeżeli nie posiadamy w naszym systemie dotNET 3.5 framework to pobieramy go stąd i instalujemy. 3. Teraz przechodzimy na katalogu gdzie mamy zainstalowane nasze ventrilo 2.1.4 i klikając prawym przyciskiem myszki na plik ventrilo.exe wybieramy "właściwości". ![]() 4. Wchodzimy teraz do zakładki "zgodność" i zaznaczamy opcję "uruchom w trybie zgodności z:" -> "Windows XP service pack 3" oraz "Uruchom ten program jako administrator". ![]() 5. Teraz wypakowujemy nasz FIX pobrany w punkcie 1 i umieszczamy go np. na pulpicie (ponieważ od teraz przez niego będziemy odpalać ventrilo). 6. Odpalamy wypakowany FIX "NoVentriLagg.exe" i w naszym zasobniku systemowym powinna ukazać się ikonka z trupią czaszką, klikamy na nią prawym klawiszem myszki i wybieramy opcję "Automatic Ventrilo Start". ![]() 7. Pokaże się nam wtedy okno wyboru lokalizacji, musimy tam przejść do folderu gdzie mamy zainstalowane nasze ventrilo i zaznaczyć plik "ventrilo.exe" i kliknąć "Otwórz". ![]() 8. Po wybraniu lokalizacji do pliku ventrilo, zamykamy "trupią czaszkę" klikając prawym myszki na ikonkę -> Exit. 9. Teraz ponownie odpalamy "NoVentriLagg.exe" i wraz z FIXem powinno uruchomić się nam ventrilo, które będzie normalnie działać bez żadnych opóźnieni, czy lagów. Pamiętaj tylko że od teraz musisz odpalać ventrilo wyłącznie poprzez ten fix. |
| |
| | #2 |
| Wiek: 9
| Odp: [FIX] Ventrilo 2.1.4 lag na Windows 7
Kocham Cię Valof, zawsze miałem problemy z tym opóźnieniem na VT, a teraz mi pomogłeś :*
|
| |
| | #3 |
|
| Odp: [FIX] Ventrilo 2.1.4 lag na Windows 7
Skopiowane z neta ![]() Ventrilo 2.1.4 lag FIX dla Windows 7 | Counter-strike 1.6 @ cs 1.6 Słowo w słowo skopiowane ; ) |
| |
| | #4 |
|
| Odp: [FIX] Ventrilo 2.1.4 lag na Windows 7 |
| |
![]() |
| Tagi |
| windows 7 lag, ventrilo, lag fix, fix ventrilo |