| Poradniki Counter-Strike 1.6 Krok po kroku wszystkie poradniki, tutoriale i instrukcje do gry Counter-Strike 1.6! Zmniejszanie pingu, bindowanie, ustawianie rate, robienie bunnyhopa i inne! |
![]() |
| | #1 |
|
| Poprwne pisanie!! Precz dysleksji xD RZ : piszemy po spółgłoskach : b,d,g,p,t,k,ch,j,w,t Przykłady : grzyb, pielgrzym, chrzan,, patrzeć. -piszemy w przymiotnikach zakończonych na: -szy, ejszy Przykłady : lepszy,ładniejszy,najmocniejszy,pszczoła. Wyjątki ! bukszpan,gżegżółka,kształt, kszyk(ptak), piegża(ptak), pszczoła, pszenica, Pszczyna. Ż : - piszemy w wyrazach zakończonych na: - aż, - eż Przykłady : witraż,odzież,pejzaż. -piszemy po literach : n,ł,l,r. Przykłady : lżej,rewanż, małżeństwo,oranżada. Ó : -piszemy, gdy wymienia się w innych formach tego samego wyrazu lub w innych wyrazach na: o, e, a Przykłady : stół - stoły przyjaciółka - przyjaciel skrót - skracać -piszemy w zakończniach wyrazów na: -ów, ówka,ówna Przykłady : chłopców,łamigłówka,Kucówna. Wyjątki ! -skuwka, wsuwka, zasuwka. U : -piszemy w zakończeniach rzeczowników : un , unek, uchna, uszka, uszek, uch, us, usia. Przykłady : zwiastun, podaruek, córuchna, staruszka. -piszemy w czasownikach, zakończonych na : uj, ujesz, uje Przykłady : maluję, malujesz, maluje, wędruję, wędrujesz, wędruje. CH : -piszemy po literze ''s'' Przykłady : schab, schody, wschód. -piszemy na końcu wyrazów. Przykłady : drogach, orzech, zuch. H : -piszemy, gdy wymienia się w innych formach tego samego wyrazu lub w innych na : g,ż,z,dz. Przykłady : błahy - błazen druh - drużyna wahać się - waga Przyłączcie się do akcji : "Piszę poprawnie po polsku" ! |
| |
| | #2 |
|
|
Hmm... Skąd wytrzasnąłeś to gówno? Co ma błahy do błazna albo druh do drużyny jeśli chodzi o odmianę? Gówno. Poćwicz |
| |
| | #3 |
|
|
ahahhhaah Mardog swieci przykladem xD
|
| |
| | #4 | |
|
| Cytat:
Zasada czy piszemy ż czy rz :zal: Poza tym nie ma czegoś takiego jak dyslekcja. Tylko i wyłącznie jest upośledzenie , które nie toleruję ;D. Też mam zaświadczenie o dysleksji - tzn. miałem xD Polonistka mi powiedziała by cała klasa poszła, no i dostałem takie na 2gimnazjum Dziwne, że ort'a nie miałem już dawno (no czasem, że nie dam "ę" czy "ą" - bo to błąd ortograficzny też ).Ja regułek takich nadal nie znam XD No jedynie do "nie-" i interpunkcji. Reszta - drogą własnych przemyśleń i po prostu jak widzę wyraz to wiem czy dobrze czy źle xD Pamiętam 6 klase - dyktando, miałem 5+ i nagle "zaprezentuj nam Jędrzej wymianę", ja wyszedłem i "eeeeeeeee". Usiadłem bodajże z pałką na miejsce, bo nie możliwe, że nie znam reguł, a miałem dobre oceny | |
| |
| | #5 |
|
|
Zjawisko dysleksji jest. Chociaż każdy błąd ortograficzny nie jest dysleksją (wbrew twierdzeniom psychologów, pedagogów etc)... Regułki są proste, dlatego nikt ich nie zna. Je po prostu się umie albo nie. |
| |
| | #6 |
|
| OctusDiab dojebałeś za całą rodzinę wiadomo że chodzi o odmianę co nie :? (H na z,ż) Lenistwo ludzi po prostu, wszystkiego da sie nauczyć. Mówiłem wujkowi, że nie nauczę się punkty newralgicznych w ciele człowieka i co kurwa nauczyłem się, wiem gdzie sie znajdują itp. Ja mam tak samo nie znam pisowni ale sie domyślę jak i co sie kiedy pisze. To znalazłem przypadkogo wam nie wiem jak xD |
| |
| | #7 |
| Wiek: 18
|
Ja z biegiem czasu obcowania z kompem i gg zaczelem pisać poprawnie . Sie znaczy ... nie pisalem nigdy " muwie " bo to az kłuje w oczy . Ale z te jebane regulki umialem bo taka pojebana babe od PL mielismy Pozdro Danka ! |
| |
| | #8 |
|
|
~Refresh~ Piękny "Słownik Poprawnej Polszczyzny for forum". Może się komuś przyda |
| |
![]() |
| Tagi |
| dysleksji, precz, pisanie, poprwne |