| Polityka O wszystkich tych, którzy sprawują władzę w Polsce i na świecie. |
![]() |
|
| | #1 |
| Wiek: 16
| Legalizacja?
Nazwa działu to "Wiadomości i dyskusje na poziomie", więc jeśli masz wejść i zacząć mnie wyklinać i że mariguana to zło to nie pisz wgl ![]() Do sedna sprawy. Czy jesteście za czy przeciw legalizacji Konopii w Polsce? Mile widziane uzasadnienia ;D Ja jestem za. Nie dlatego, że latam (to tylko przyklad! Osobiscie nie lubie tego skrotu!) z napisem na koszulce "JP" i chce legalizacji żeby być fajnym i pochwalić się przed kolegami, że jaram. Argumenty za: -medycyna
Wyrazcie swoje zdanie na ten temat. Mile widziane uzasadnienia. PS.w\n tekst jest napisany przeze mnie, glownie z informacji jakie poznalem na innych serwisach internetowych pewien czas temu. PS2.W polowie tekstu przestaly mi dzialac polskie znaki za co przepraszam. |
| |
| | #2 |
| Wiek: 20
| Odp: Legalizacja?
Nie chce mi się czytać całości bo nie mam za bardzo czasu, ale ja osobiście jestem za legalizacją. Zwiększy to m.in liczbę turystów w polsce Ale głównie chodzi o to że można sobie będzie legalnie posiadać zielone ^.- U mnie w mieście jest nawet jakiś coffe shop EUFORIA ale kolega mówi że kupił sobie jaranie i miał wrażenie że pali jakieś kadzidełko a nie maruhuane ...
|
| |
| | #3 |
Znalazem ciekawy tekst an stronie "x" "- paliwo - Konopie ze względu na ogromne ilości produkowanej biomasy, mogą być obfitym źródłem metanolu i etanolu, czyli ekologicznie czystego paliwa. Co prawda, trudno sobie wyobrazić, żeby pola konopne mogły teraz zastąpić szyby naftowe, ale zapasy ropy kiedyś się wyczerpią i będziemy zmuszeni poszukać innego źródła energii. Czas więc zacząć o tym myśleć. Produkty spalania alkoholi, czyli woda i dwutlenek węgla, są nie tylko bezpieczne dla środowiska, ale przede wszystkim nie są wprowadzane do biosfery z zewnątrz, tak jak ropa naftowa. Dzięki temu nawet masowe stosowanie tego rodzaju paliwa nie powoduje zachwiania równowagi ekologicznej." |
| |
| | #4 |
|
Po alkoholu są ludzie agresywni lub niszczą co popadnie (przypadkowo lub z zamiarem zniszczenia), dodatkowo wypadki.. Po Marihuanie - jedynie polecają pójść się położyć, jedynie ludzie ze słabą psychiką mogą mieć problemy, ponieważ Cannabis jest psychodelikiem, ale mimo tego mniej jest przypadków wypadków po marihuanie niż po alkoholu w Holandii. Czechy? ZIelone legalne już długo, przemysł produkuje sam dla siebie, natomiast ludzie też, więc gospodarka zarabia sama dla siebie, czyli nie ma biznesu coffee shopów (które w Holandii mają OGROMNE restrykcje co do uprawy i muszą stosować dużo chemii, wykryją grzyba na roślinie i uprawa kilka Ha leci do spalenia na stosie!). Ogólnie jestem za, ale nie zrobi mi to większej różnicy. We Wrocławiu są dobre puby gdzie normalnie można zapalić bez większych problemów. Włókna konopi są bardzo wytrzymałe, pewnie nie wiecie, że w Polsce jest plantacja konopii przemysłowej Nie jest to samosieja (najczęściej posiada znikomą ilość thc lub często normalne ilości gdyż przemysłówka jest droższa z powodu drogi do wytworzenia takich nasion i sadzą normalne krzaki) tylko przemysłówka, która kompletne nie ma ani trochę THC - nie da rady palić, nie jest środkiem odurzającym, ALE uprawa mimo tego jest nielegalna. Dodatkowo brak thc będzie problem z wytworzeniem nasion przez samą firmę dla siebie co daje kolejny biznes nasion przemysłowych.
|
| |
| | #5 |
| Wiek: 24
ja jestem za a dlaczego? dlatego ze po marihuanie sa dobre loty ![]() hehe swirki tylko zartowalem ale tak serio biore z siebie przyklad ze jak zapale to mam motywacje i skupiam sie na jednej rzeczy a nie na kilku na raz np. zawsze jak chce sie pouczyc przed egzaminem to musze zajarac zeby wiedza mi weszla do glowy bo ze mnie jest len a dzieki temu siedze i siedze przed kompem i wkuwam to p.s dzieci nie bierzcie ze mnie przykladu tylko heheh
|
| |
| | #6 |
| Wiek: 18
moim zdaniem marihuana powinna byc dozwolona, ale od 18 lat (minimum 16) i do wlasnego uzytku. Za rozprowadzanie jej wsrod dzieci/mlodziezy powinno sie zamykac na dozywocie. :]
|
| |
| | #7 | |
|
| Odp: Legalizacja? Cytat:
Przeciez w moim malutkim miescie wiem o 3 miejscach gdzie mozna kupic | |
| |
| | #8 |
Miejscach? U nas są osoby, nie miejsca |
| |
| | #9 |
|
Ale osoby musza miec chyba jakas miejscowke ?
|
| |
| | #10 |
Nieee wszędzie można ich spotkać ;d
|
| |
| | #11 |
|
Wolna wola - w życiu człowieka najważniejsza, a kompletnie nic, co nie zagraża drugiemu człowiekowi powinno być prawnie dozwolone.
|
| |
| | #12 |
|
Ja jestem pomiędzy bo czasami możesz się przejarać i masz móła następnego dna a tak to lajt :P
|
| |
| | #13 |
|
Wiadomo, że legalizacja byłaby gitara D
|
| |
| | #14 |
|
Legalizacja na Czechach, pewnie o tym słyszeliście mieszkam 15km od Czech i powiem tyle GÓWNO PRAWDA, okazało się, że chodziło o to iż posiadać mogły apteki i szpitale ową roślinkę.Za legalizacją nie mam zdania na tak czy na nie bo są wady w tym i tym Będzie legalizacja to kasa będzie trafiać do państwa co wiąże się z większymi kosztami kupna zioła. Kasa będzie do nich trafiać a obywatele gówno z tego będą mieć., tak jak teraz. Bez legalizacji też jest dobrze jak chce mogę mieć zawsze wystarczy że zadzwonię znam tyle osób że zawsze ktoś będzie miał kość lub zioło, ale kasa trafia do "mafii" i oni żyją sobie jak w niebie, sprzedając inne substancje które szkodzą zdrowiu. Jest wiele innych plusów legalizacji marihuany lecz w tym jest minus dla farmaceutyki. Marihuana uśmierza ból co pomaga ludziom chorym na raka, działa jako środek antydepresyjny itp z tych powodów nie chcą zalegalizować w Polsce ponieważ stracą zysk z produktów farmaceutycznych. |
| |
| | #15 |
| Wiek: 22
ludzie przeciez to dziury w mozgu robi na dluzsza mete popatrzcie na mnie o.0 ...
|
| |
![]() |
|
| Tagi |
| legalizacjaz |
| |