Strona główna | Użytkownicy | Grupy | Szukaj | Rejestracja |

| Rejestracja

Serwer War3 cs Warcraft 3 mod 80.72.41.210:27228 [S/NS] steam
Serwer Diablomod Diablomod 194.149.88.242:27017 [S/NS] steam
Serwer FFA FFA 193.33.177.14:27231 [S/NS] steam
Serwer Pokemod Pokemod 91.210.130.90:27004 [S/NS] steam
Serwer Minecraft Minecraft mc.volta-sq.pl:32403 1.2.4
Serwer Teamspeak 3 TeamSpeak ts.volta-sq.pl 3.0

Operatorzy Dyskusję na temat operatorów komórkowych GSM.

Odpowiedz

Odsłon tematu: 356  
Stare 03-04-10, 20:18   #1

Fandango

Play

Jak Oceniacie Sieć Play?

Licze na Ciekawe Odpowiedzi i Uzasadnione.
Stare 03-04-10, 20:20   #2

Odp: Play

Hmmm ja mam z orange. Ale planuje sie przepisac do play. Wszystko fajnie , ciekawe oferty. Tez bym sie chetnie dowiedzial.
Stare 04-04-10, 08:28   #3

jako, że pracuje w play jestem wstanie odpowiedzieć na każde Wasze pytanie

więc co konkretnie byście chcieli wiedzieć?
Stare 04-04-10, 15:58   #4

*Muffin*

Dlaczego inni operatorzy chcą was wygryźć? ;p

I, czy osobiście lubisz "Play" czy "to tylko praca" - phi.

Am, no i ogólnie, czy mają ciekawsze oferty od innych...? Co lepsze? Abonament, karta?
Stare 04-04-10, 16:32   #5

Fandango

Ja mam Pytanie :
Dlaczego do Play Tak Drogo xD jak sie dzwoni z innej sieci?
Stare 04-04-10, 17:01   #6

Cytat:
Zamieszczone przez *Muffin* Zobacz posta
Dlaczego inni operatorzy chcą was wygryźć? ;p
nikt nie gryzie playa
Cytat:
I, czy osobiście lubisz "Play" czy "to tylko praca" - phi.
lubię play za to, że jest zajebiście taniej od innych operatorów
Cytat:
Am, no i ogólnie, czy mają ciekawsze oferty od innych...? Co lepsze? Abonament, karta?
90% ofert playa jest lepsza niż u konkurencji dodatkowo nie ma jednoznacznej odpowiedzi co jest lepsze abo czy karta bo to zależy indywidualnie od danego użytkownika

Cytat:
Zamieszczone przez Fandango Zobacz posta
Ja mam Pytanie :
Dlaczego do Play Tak Drogo xD jak sie dzwoni z innej sieci?
jest to związane z tak zwaną stawka MTR które z grubsza polega na tym, że jak dzwoni do kogoś z innej sieci to my płacimy za to operatorowi naszemu, a on natomiast musi zapłacić temu do którego dzwonimy.
Wszyscy trzej operatorzy mają jednakowa stawkę mtr do siebie natomiast play ma znacznie wyższa ( ~40gr netto ) ze względu na fakt, że jako nowy opertator musiał mieć szanse na rozwój czyli posiadać większe zyski jak ktoś do nich dzwoni.
Aktualnie stawka mtr skrupulatnie spada, ale obecnie operatorzy jak widać mają to w ***** i chcą sobie odbić 'straty', prosty rachunek
koszt do playa 79 gr mtr jest ~50gr czyli operator zarabia prawie 30gr! gdyby obniżyli koszt ich zysk najzwyczajniej by spadł..
Dlaczego inni operatorzy nie obniża ceny za minutę do playa? ponieważ chcą zarabiać, bo Ci trzej operatorzy są nastawienia na zysk tylko i wyłacznie a play na obecna chwile na pozyskiwanie klientów.

stawka MTR to ogółem temat rzeka i potencjalni klienci jej nie rozumieją
Stare 04-04-10, 20:59   #7

*Muffin*

No, mało co skumałem. No, więc czemu jak był niedawno jakieś reklamy orange/heyah. czy innych to było "oprócz play" - ja odczułem, że nie chcą play na rynku i wkurza ich, że konkurencja czy coś
Stare 06-05-10, 21:11   #8

ja osobiście nei polecam play, sprawdź plus GSM dobra sieć zasięg wszędzie jest.
Stare 06-05-10, 21:13   #9

Hardy

Przestań odkopywać stare tematy.
Stare 07-05-10, 06:03   #10

Globek

Tym bardziej, że założyciel to neo kid i popłakał się i odszedł...
Więc nikomu to się nie przyda ;x
Stare 07-05-10, 12:38   #11

Edoc

No to co...
Suvv powiedz mi czemu tak się opierdalają w tym play ? zamówiłem sobie pakiet internetowy na stronie, napisali że w ciągu 24h uaktywnią usługę i dostane owe ustawienia na telefon. Dopiero po 15 dniach kiedy zmieniłem telefon na dzień dostałem owe ustawienia haha tyle że to już nie na ten telefon ...
Stare 07-05-10, 13:51   #12

jeśli chodzi o zamawianie ustawień na telefon to wystarczy wysłać sms na nr 9999 o treści 'play'. Jest to darmowe.

Co do włączania usług to proponuje to robić przez telefon *111# tutaj możesz sobie włączyć/wyłączyć każdą usługę.

Odpowiedz

Tagi
play