| Ogłoszenia Ogłoszenia serwera War3 |
![]() |
| | #1 |
| Wiek: 25
| Nowości na WC3
Witajcie, Wrzuciłem dziś kilka nowostek na serwer wc3, otóż zacznę od wrzucenia poprawki w postaci wpisywania komendy /me. Poprawka polega na tym, że nie można użyć tej komendy będąc żywym. Zapobiegnie to używaniu jej w celu sprawdzenia czy trafiliśmy przeciwnika po np. rzuceniu granatem. Następna, ważna rzecz, to włączenie pluginu odpowiadającego za wybór noży. Ulepszyłem kod źródłowy i teraz już nie można wyjść z respa przed upływem freezetime'u (niezależnie jaki byłby ustawiony). Poprawiłem również umiejętność skakania z nożem 'maczeta' - nawet dla rasy nieumarłych nie ma już z tym kłopotu. Dodałem jeszcze możliwość wywołania menu wyboru kilkoma możliwymi komendami w say: noz, /noz, noze, /noze, knife, /knife, knives, /knives Jedyna rzecz jaka pozostała do zweryfikowania to czy można wyplątać się z uwięzi elfa wyciągając nóz volverina. Jeżeli ktoś będzie miał możliwość sprawdzenia to proszę to zrobić i dać znać na forum. Kolejne zmiany to: Freelook dla admina - widzi wszystkich po swojej śmierci. Spolszczenie komend gry ("Nowa runda", "Terroryści wygrali", itp..) Cenzura na wyzywanie w say'u Zezwolenie na dokończenie rundy mimo końca czasu mapy. Przez chwilę na serwerze były też efektywne flesze *takie jak na diablo* i upuszczanie granatów po śmierci, ale spotkało się to z niezadowoleniem graczy i zostało usunięte. Wszelkie pomysły/propozycje mile widziane. Pozdrawiam, dhair |
| |
| | #2 |
|
| Odp: Nowości na WC3
Jak dla mnie wywalenie zegara... i tak każdy żyjący widzi zegar na dole ekranu więc wie ile zostało do wybuchu. Cenzura... była już wałkowana kilka miesięcy temu, więc również do wyrzucenia. Radar bsów... to jeszcze przełknę, jednak na naszym serwie nie ma wielu niestandardowych map, wiec też nie widzę problemu. 50krotne slapowanie ... WTF?! , po cholere to ? Każdy admin potrafi slapować , wiec to jest zbędne. Sprawdzanie interpu... najlepiej jak by się Radeon wypowiedział bo powtarzał On to setki razy... NIE PO TRZE BNE! A na dodatek utrudniające gre graczom ze słabszym łączem. |
| |
| | #3 | |
| Wiek: 17
| Odp: Nowości na WC3 Cytat:
![]() | |
| |
| | #4 |
| Wiek: 19
w pelni popieram sqarka ale ja bym jeszcze wywalil noze tylko rozumiem ze to bylo juz przeglosowane :/
|
| |
| | #5 |
takie wypowiedzi lubię poprawki wprowadzone.tak undertaker, knifemod został przegłosowany na forum w dwóch o ile nie trzech ankietach. |
| |
| | #6 |
|
Maczety na lewitacje jest wyłączona specjalnie czy jaski bug? BS'y na radarze imo zbędne. Wprowadzają tylko w błąd bo człowiek myśli ze paka tam leży, a tylko tylko bs świeci.
|
| |
| | #7 |
no tymczasowo wyłączyłem bo ujawnił się bug. jak tylko się z nim uporam to wrzucę maczetę z powrotem. odnośnie migających bsów - sprawa została przedyskutowana w gronie adminów i ta opcja również została usunięta.
|
| |
| | #8 |
|
Dobra roobota. ![]() A co wkoncu z zakonczeniem mapy ? Bo dobrze bylo jak konczyla sie na koniec rundy a nie w polowie. __________ |
| |
| | #9 |
ekończnia mapy nie da sie przestawic na tym trybie tylko jak est glosowanie na nastepna mape to mozna konczyc po koncu rundy poza tym sa jeszcze 2 bugi :P 1. noz klasyczny leczy nie jak ma sie go w rece ale jak ma sie inna bron i to leczy zdecydowaine za szybko bo potrafi uzdrobic kolo 50 hp w pare sekund 2. admin odradzajacy sie czasami odradza sie jako spec i moze bic oba teamy ( dostaje za oba fragi ) nie wiem jak wtedy wyglada bo widzialem to tylko u siebie ale zdazylo mi sie to juz 3 razy. jest to zapewne spowodowane tym ze admin po śmierci przechodzi na speca aby moc ogladac obydwa teamy :P
|
| |
| | #10 |
Dziękuję za obszerne informacje o bugach. jest mi to bardzo pomocne w likwidowaniu ich. Knifemod z powrotem na nogach. Usunąłem bugi wymyślając nowe rozwiązanie w kodzie pluginu. Z moich krótkich testów wynika, że teraz noże: volverine - szybkość włącza się dopiero po czasie kupowania. Nadal nie mam informacji o możliwości wyjścia z uwięzi elfa. katana - bez zmian - cichość biegania jest bezproblemowa. siekierka i standardowy scyzoryk - naprawianie hp zostało poparwione. teraz regenerujesz się tylko trzymając ów zabawkę. (w przypadku gdy zmienisz broń na inną niż nóż, dalsze leczenie zostaje przerwane). dodatkowo zmniejszyłem wartość hp otrzymywaną podczas leczenia - z 6hp co 4sekundy na 4hp co 4sekundy. wychodzi na to, że 1hp na sekunde, pod warunkiem że utrzymasz nóż w dłoni przez minimum 4sekundy ![]() apropo maczety - kod obniżenia grawitacji został kompletnie na nowo napisany. myślę że będzie się sprawował poprawnie, nawet dla rasy nieumarłych. apropo admina odradzającego się jako spect - poprawiłem bug, dodałem nieco opóźnienie we wchodzeniu w tryb 'rozglądania się' po innych graczach, co w efekcie daje możliwość odrodzenia się nadal w tym samym teamie w którym zginęliśmy. Dodatkowo wrzuciłem przedłużanie czasu trwania mapy w przypadku niedokończenia trwającej rundy. Sprawdźcie i dajcie znać. Pozdro, d |
| |
| | #11 |
|
Takie pytanie odnośnie maczety i wolverina jak one się maja do umiejętności ud w sensie czy biegasz i skaczesz tak szybko/wysoko jak ud? U wolverina trzeba 2 razy nóż wyciągnąć żeby działał.
|
| |
| | #12 |
wolverine napewno spowaalnia undeada a przynajmniej tak robil a co do maczety to nie mam pojecia :P co do wolverina to spowalniał on undeada o ile dobrze pamietam Dodane po 52 minuty: zla wiadomosc bug z odradzamiem sie jako spec ciagle dziala :( Dodane po 1 2 minuty: przydalo by sie tez naprawic okulary lowcy i antyhumana z shopmenu3 |
| |
| | #13 |
A ja bym chciał zgłosić żeby znowu było można używać rtv. Ponieważ ktoś wybierze "zła" mape która nie podoba się większości graczy i będą wychodzić zamiast czekać na zmiane a tak jest możliwość przegłosowania tej wybranej przez najlepszego gracza. Nie wiem osobiście dlaczego nie ma rtv teraz.
|
| |
| | #14 |
| Wiek: 24
Ja Ci moge odpowiedziec. Bo wiekszosc ludzi to nooby i dzieci ktore nie lubia innowacji. Nowe mapy nie sa grywane a i kilka starszych tez bo albo ludzie uwazaja ze sa niezbalansowane albo maja inne glupie przekonania... Przykladem moze byc arebstreet -> mapa gdzie tero bronia sie w garazu czy jak to sie tam nazywa. Dlatego uwazam ze RTV nie powinno byc. Jak ktos chce pograc to niech gra calosc jak nie to niech poczeka sobie to 15 - 20 minut. Niech zrobi sobie kawe. Puknie w jajko albo ulepi balwanka. Jak bedzie RTV to znowu sie zacznie granie tylko na dustach, assultach i innych standardowych (niekiedy juz beznadziejnych) mapach. |
| |
| | #15 |
| Wiek: 21
j/w To chyba logiczne, że skoro najlepszy/najgorszy wybiera to nie ma rtv. A tak przy okazji pyt., czy ten plugin byłby pomocny, na niektórych mapa ? http://volta-sq.pl/pluginy-amxx-28/2...na-druzyn.html Tzn. wg mnie na pewno by pomógł, ale czy nie zamuli lub nie walnie crash serwerowi ? Bo na mapach arabstreet lub assault przeważnie (prawie zawsze) jest przewaga jednej drużyny. To chyba by wyrównało szanse. |
| |
![]() |
| Tagi |
| wc3, nowosci |