| Ogłoszenia Ogłoszenia dotyczące forum, naszej społeczności jak i również naszych serwerów. Zapoznaj się ze wszelkimi aktualnościami ! |
![]() |
| | #1 |
| Wiek: 20
| Serwer dedykowany - POMOC FINANSOWA!
Niestety, ale sytuacji nie da rady już dłużej trzymać w ukryciu, więc postaram się przybliżyć nieco problem: Firma, w której dotychczas znajdował się nasz serwer dedykowany (dostawca internetu w Poznaniu) zaczął prawdopodobnie plajtować. W związku z zaistniałą sytuacją zaczęły się nieprzyjemności w naszym kierunku (tj. serwera dedykowanego na którym serwery posiadają serwisy Volta, Ale Urwal! i Wiejska Chata). Właściciel, który zajmuje się lokowaniem naszego serwera chciał go po prostu przenieść do innej serwerowni, gdzie warunki nowej umowy były już uzgodnione. Niestety dotychczasowy dostawca nie wyraził zgody i zablokował nam serwer, jednocześnie wyznaczając rachunek za opłaty prądowe z całego okresu korzystania na kwotę 1500zł. Na nasze nieszczęście miał do tego pełne prawo, gdyż taka klauzula znajdowała się w umowie (tj. w przypadku odstąpienia od umowy MOGĄ naliczyć opłatę prądową. A że plajtują to wręcz muszą...). Postanowiliśmy więc podzielić koszty na trójkę. Serwisy Ale Urwal i Wiejska chata wpłaciły już co mogły (obecnie uzbierano ponad 600zł). I tutaj zaczyna się nasz ogromny problem. bo nie wpłaciliśmy NIC. Jak wiadomo posiadamy dość sporą rezerwę na właśnie takie awaryjne sytuacje. Jednakże cała kwota, którą posiadamy znajduje się w serwisie płatności DotPay (gdyż tam wpływały wszystkie płatności SMS za flagi admina). Niestety jednak DotPay nie wywiązuje się z umowy, podobno zgubił papiery które do niego wysłaliśmy i teraz trzeba czekać kolejne 30 dni na rozpatrzenie wniosku i wysłanie wypłaty na konto bankowe. W dodatku cały proceder odbywa się poprzez Pocztę Polską, więc sobie wyobraźcie ile to w praktyce znowu potrwa... Nie mamy tyle czasu by czekać, aż dotrą pieniądze, a niestety na koncie jest prawie pusto (uzbiera się może z 50zł), w dodatku nie mamy do niego dostępu gdyż Radeon jak powszechnie wiadomo został bez komputerów i dostępu do sieci. Najgorsze jest to, że do momentu uregulowania wpłaty nie będziemy mieli żadnego dostępu do dedyka - ani fizycznie ani przez sieć, więc na chwilę obecną tak jakby wszystko co na nim się znajdowało PRZEPADA :/ Dlatego muszę ogłosić to w dziale ogólnym i: PROSIĆ WSZYSTKICH ADMINÓW (NA SERWERACH KTÓRE ZNAJDUJĄ SIĘ NA SERWERZE DEDYKOWANYM) A TAKŻE WSZYSTKICH UŻYTKOWNIKÓW O DOBROWOLNĄ POMOC FINANSOWĄ W CELU SPŁATY RACHUNKU ZA SERWER DEDYKOWANY I SZYBKIEGO PRZYWRÓCENIA GO DO DZIAŁANIA! Jeśli chodzi o adminów - przelane pieniądze mogę potraktować jako przedłużenie admina od momentu uruchomienia serwera. W ramach zadośćuczynienia za przedpłatę lub dobrowolny datek mogę także dorzucić od 2 do 4 tygodni gratisowego posiadania flag. Zaznaczam, że nie chodzi tu o wyzysk i wyżulenie od was pieniędzy. Po prostu niefortunna sytuacja w jakiej się znajdujemy nas do tego zmusiła. Jednocześnie zapewniam, że z słów tutaj wypowiedzianych wywiążę się na pewno. W razie niepowodzenia w odzyskaniu serwera gwarantuję także zwrot wpłat! WSZELKIE WPŁATY NALEŻY DOKONYWAĆ TYLKO I WYŁĄCZNIE NA KONTO BANKOWE (mBank): 09 1140 2004 0000 3002 7323 8628 Dane do przelewu: Dane odbiorcy: Volta-sq.pl W tytule wpisz swój nick na forum, z dopiskiem "POMOC DEDYK". Pozdrawiam i liczę na waszą pomoc! |
| |
| | #2 |
| Odp: Serwer dedykowany - POMOC FINANSOWA!
Głupi dotpay... Na dniach będę prawdopodobnie kupować nowego gryzonia to i coś z reszty wrzucę na voltę |
| |
| | #3 |
| Wiek: 24
czy to jest to samo konto na ktore normalnie wysylalo sie kase na admina przelewem??
|
| |
| | #4 |
Nie. Jest to inne konto, ściślej mówiąc moje. Radeon mnie prosił o przekierowanie przelewów do mnie, bo on nie ma dostępu do swojego konta i nie może monitorować sytuacji na bieżąco, a do zapłaty i tak jestem zobowiązany ja, jako współwłaściciel.
|
| |
| | #5 |
| Wiek: 23
Mów ile wysłać, bogaty wujek xeon zapłaci, może jakoś się odwdzięczycie.
|
| |
| | #6 |
Z naszej strony brakuje 400-450 zł do wpłaty. Oczywiście jeśli się zbierze więcej to będzie lepiej i szybciej to spłacimy. Wtedy po prostu będziemy mieć np. miesiąc dedyka za darmo na nowej serwerowni, albo po prostu partnerskie serwisy nas spłacą.
|
| |
| | #7 |
| Wiek: 16
Do końca tego tygodnia powinienem dostać 'kieszonkowe' to coś postaram się wysłać.
|
| |
| | #8 |
| Wiek: 25
No to panowie wyciągać drobne ze świneczek i płacimy |
| |
| | #9 |
|
Poszło ode mnie 150 zł pozdro |
| |
| | #10 |
| Wiek: 17
w przyszły tydzień jak wydatki pójdą cała reszta leci na volte od 30 zł od adma po 50 |
| |
| | #11 |
| Wiek: 19
oj to moja kwota taka śmieszna się wydaje ![]() najlepiej KorzonQ zbierz wszystkie wpłaty do kupy i napisz ile jeszcze brakuje |
| |
| | #12 |
| Wiek: 23
no to i ja cos dam 100zl leci i tam na tym radenowym koncie tez 50zl odemnie jest za ffa |
| |
| | #13 |
hmmmm jeśli coś pomogę to i na mnie możecie liczyć wyślę od 50 do 100 jeszcze edytuję post i napiszę dokładnie ile 3mam kciuki za nowego dostawcę ![]() Ps. tak jak pisze Czesiu ile jeszcze potrzeba |
| |
| | #14 |
Opłaty prądowe z naszej strony zostały już pokryte. Teraz tylko czekać, aż przelewy zostaną zrealizowane przez właściciela dedyka i można brać serwer do nowej lokalizacji. Dziękuję wszystkim za pomoc. Zamykam. |
| |
![]() |