Strona główna | Użytkownicy | Grupy | Szukaj | Rejestracja |

| Rejestracja

Serwer War3 cs Warcraft 3 mod 80.72.41.210:27228 [S/NS] steam
Serwer Diablomod Diablomod 194.149.88.242:27017 [S/NS] steam
Serwer FFA FFA 193.33.177.14:27231 [S/NS] steam
Serwer Pokemod Pokemod 91.210.130.90:27004 [S/NS] steam
Serwer Minecraft Minecraft mc.volta-sq.pl:32403 1.2.4
Serwer Teamspeak 3 TeamSpeak ts.volta-sq.pl 3.0

Ogłoszenia Ogłoszenia dotyczące forum, naszej społeczności jak i również naszych serwerów. Zapoznaj się ze wszelkimi aktualnościami !

Zamknięty temat

Odsłon tematu: 839  
Stare 18-09-11, 22:50   #1

^Korzen

Serwer dedykowany - POMOC FINANSOWA!

Niestety, ale sytuacji nie da rady już dłużej trzymać w ukryciu, więc postaram się przybliżyć nieco problem:

Firma, w której dotychczas znajdował się nasz serwer dedykowany (dostawca internetu w Poznaniu) zaczął prawdopodobnie plajtować. W związku z zaistniałą sytuacją zaczęły się nieprzyjemności w naszym kierunku (tj. serwera dedykowanego na którym serwery posiadają serwisy Volta, Ale Urwal! i Wiejska Chata). Właściciel, który zajmuje się lokowaniem naszego serwera chciał go po prostu przenieść do innej serwerowni, gdzie warunki nowej umowy były już uzgodnione. Niestety dotychczasowy dostawca nie wyraził zgody i zablokował nam serwer, jednocześnie wyznaczając rachunek za opłaty prądowe z całego okresu korzystania na kwotę 1500zł. Na nasze nieszczęście miał do tego pełne prawo, gdyż taka klauzula znajdowała się w umowie (tj. w przypadku odstąpienia od umowy MOGĄ naliczyć opłatę prądową. A że plajtują to wręcz muszą...). Postanowiliśmy więc podzielić koszty na trójkę. Serwisy Ale Urwal i Wiejska chata wpłaciły już co mogły (obecnie uzbierano ponad 600zł). I tutaj zaczyna się nasz ogromny problem. bo nie wpłaciliśmy NIC. Jak wiadomo posiadamy dość sporą rezerwę na właśnie takie awaryjne sytuacje. Jednakże cała kwota, którą posiadamy znajduje się w serwisie płatności DotPay (gdyż tam wpływały wszystkie płatności SMS za flagi admina). Niestety jednak DotPay nie wywiązuje się z umowy, podobno zgubił papiery które do niego wysłaliśmy i teraz trzeba czekać kolejne 30 dni na rozpatrzenie wniosku i wysłanie wypłaty na konto bankowe. W dodatku cały proceder odbywa się poprzez Pocztę Polską, więc sobie wyobraźcie ile to w praktyce znowu potrwa... Nie mamy tyle czasu by czekać, aż dotrą pieniądze, a niestety na koncie jest prawie pusto (uzbiera się może z 50zł), w dodatku nie mamy do niego dostępu gdyż Radeon jak powszechnie wiadomo został bez komputerów i dostępu do sieci. Najgorsze jest to, że do momentu uregulowania wpłaty nie będziemy mieli żadnego dostępu do dedyka - ani fizycznie ani przez sieć, więc na chwilę obecną tak jakby wszystko co na nim się znajdowało PRZEPADA :/ Dlatego muszę ogłosić to w dziale ogólnym i:

PROSIĆ WSZYSTKICH ADMINÓW (NA SERWERACH KTÓRE ZNAJDUJĄ SIĘ NA SERWERZE DEDYKOWANYM) A TAKŻE WSZYSTKICH UŻYTKOWNIKÓW O DOBROWOLNĄ POMOC FINANSOWĄ W CELU SPŁATY RACHUNKU ZA SERWER DEDYKOWANY I SZYBKIEGO PRZYWRÓCENIA GO DO DZIAŁANIA!

Jeśli chodzi o adminów - przelane pieniądze mogę potraktować jako przedłużenie admina od momentu uruchomienia serwera. W ramach zadośćuczynienia za przedpłatę lub dobrowolny datek mogę także dorzucić od 2 do 4 tygodni gratisowego posiadania flag. Zaznaczam, że nie chodzi tu o wyzysk i wyżulenie od was pieniędzy. Po prostu niefortunna sytuacja w jakiej się znajdujemy nas do tego zmusiła. Jednocześnie zapewniam, że z słów tutaj wypowiedzianych wywiążę się na pewno. W razie niepowodzenia w odzyskaniu serwera gwarantuję także zwrot wpłat!

WSZELKIE WPŁATY NALEŻY DOKONYWAĆ TYLKO I WYŁĄCZNIE NA KONTO BANKOWE (mBank):

09 1140 2004 0000 3002 7323 8628

Dane do przelewu:
Dane odbiorcy: Volta-sq.pl
W tytule wpisz swój nick na forum, z dopiskiem "POMOC DEDYK".

Pozdrawiam i liczę na waszą pomoc!
Edoc, Bad Day, CzesieK i 13 innym pomógł ten post.

Stare 18-09-11, 23:07   #2

Edoc

Odp: Serwer dedykowany - POMOC FINANSOWA!

Głupi dotpay... Na dniach będę prawdopodobnie kupować nowego gryzonia to i coś z reszty wrzucę na voltę
Pucant pomógł ten post.

Stare 19-09-11, 00:05   #3

MaStEEER

czy to jest to samo konto na ktore normalnie wysylalo sie kase na admina przelewem??

Stare 19-09-11, 06:43   #4

^Korzen

Nie. Jest to inne konto, ściślej mówiąc moje. Radeon mnie prosił o przekierowanie przelewów do mnie, bo on nie ma dostępu do swojego konta i nie może monitorować sytuacji na bieżąco, a do zapłaty i tak jestem zobowiązany ja, jako współwłaściciel.

Stare 19-09-11, 08:08   #5

xeon

Mów ile wysłać, bogaty wujek xeon zapłaci, może jakoś się odwdzięczycie.
Pucant pomógł ten post.

Stare 19-09-11, 10:26   #6

^Korzen

Z naszej strony brakuje 400-450 zł do wpłaty. Oczywiście jeśli się zbierze więcej to będzie lepiej i szybciej to spłacimy. Wtedy po prostu będziemy mieć np. miesiąc dedyka za darmo na nowej serwerowni, albo po prostu partnerskie serwisy nas spłacą.

Stare 19-09-11, 14:23   #7

Kajakiem

Do końca tego tygodnia powinienem dostać 'kieszonkowe' to coś postaram się wysłać.
Pucant pomógł ten post.

Stare 19-09-11, 18:08   #8

No to panowie wyciągać drobne ze świneczek i płacimy

Stare 19-09-11, 19:03   #9

Odin

Poszło ode mnie 150 zł
pozdro
Edoc, CzesieK, Globek i 11 innym pomógł ten post.

Stare 19-09-11, 19:04   #10

Pucant

w przyszły tydzień jak wydatki pójdą cała reszta leci na volte od 30 zł od adma po 50
Sealel pomógł ten post.

Stare 19-09-11, 20:33   #11

CzesieK

oj to moja kwota taka śmieszna się wydaje
najlepiej KorzonQ zbierz wszystkie wpłaty do kupy i napisz ile jeszcze brakuje

Stare 19-09-11, 22:01   #12

Paranormalny

no to i ja cos dam 100zl leci

i tam na tym radenowym koncie tez 50zl odemnie jest za ffa
Edoc, Globek, Paradoxalny i 5 innym pomógł ten post.

Stare 19-09-11, 22:42   #13

macmar321

hmmmm jeśli coś pomogę to i na mnie możecie liczyć wyślę od 50 do 100 jeszcze edytuję post i napiszę dokładnie ile 3mam kciuki za nowego dostawcę

Ps. tak jak pisze Czesiu ile jeszcze potrzeba

Stare 21-09-11, 22:09   #14

^Korzen

Opłaty prądowe z naszej strony zostały już pokryte. Teraz tylko czekać, aż przelewy zostaną zrealizowane przez właściciela dedyka i można brać serwer do nowej lokalizacji. Dziękuję wszystkim za pomoc.
Zamykam.
CzesieK, Paradoxalny, ementy i 4 innym pomógł ten post.

Zamknięty temat