Strona główna | Użytkownicy | Grupy | Szukaj | Rejestracja |

| Rejestracja

Serwer War3 cs Warcraft 3 mod 80.72.41.210:27228 [S/NS] steam
Serwer Diablomod Diablomod 194.149.88.242:27017 [S/NS] steam
Serwer FFA FFA 193.33.177.14:27231 [S/NS] steam
Serwer Pokemod Pokemod 91.210.130.90:27004 [S/NS] steam
Serwer Minecraft Minecraft mc.volta-sq.pl:32403 1.2.4
Serwer Teamspeak 3 TeamSpeak ts.volta-sq.pl 3.0

Mapping Jak stworzyć mapę Counter-Strike? To bardzo proste, wystarczy, że przejrzysz nasze poradniki dotyczące mappingu na silniku HLDS 1.

Odpowiedz

Odsłon tematu: 2153  
Stare 16-06-09, 13:22   #1

Bad Day

Tworznie map on-line do cs

To nie jest mój poradnik. Autor x-man1969

Tworzenie map Counter Strike online!

Najprostsza metoda tworzenia map Counter Strike 1.6.

•••

Każdy z was pewnie chciał zrobić chociaż najprostszą mapę Counter Strike 1.6. Jedynie wszystkie programy typu Valve Hammer Editor stały się dla was za trudne i się poddaliście.

Jednak jest pewna strona , która umożliwia tworzenie map (prostej , typu zwykły dust) z własną koncepcją. Wymaga ona tylko obsługi Java-Script i posiadania przeglądarki Mozilla Firefox.

A więc co to za strona? Jest nią

Jak zacząć? Wybierz jeden z interfejsów:
Po wykupieniu dostępu za 9 złoty , otrzymujemy także tryb SuperGrid - dość duża mapa - warto jednak to kupić , bo dobrej mapy nie zrobicie na podstawowym - wielkość będzie bardzo mała. Jednak ja opiszę sposób złamania tego , który sam wymyśliłem :]

Wybierz jeden z interfejsów i pobaw się trochę - to naprawdę łatwe , nie będę tu nic opisywał bo nie ma co.

Kiedy skończysz mapę lub uważasz , że to zrobiłeś , warto jeszcze zmienić Parametry Mapy , jeżeli nie zrobiłeś tego wcześniej (robi się to na początku :]). Potem zobacz jak mapa wygląda na logikę , klikając przycisk 3D. Nie uzyskasz oryginalnego efektu , nie zobaczysz kilka obiektów które skończyłeś , takie zobaczysz w prawdziwej rozgrywce. Po skończeniu mapy , kliknij Compile :]

J
ak odblokować SuperGrid?

Hmm , posiadasz pewnie już FireFoxa , toteż posiadasz pewnie już plugin do niego Add N Edit Cookies. Jeżeli nie - odsyłam: google.pl.

Pobrałeś? Okay. Metodę jest wymyśliłem w 100% ja , nie publikuj jej gdzie indziej , pewnie i tak to zignorujesz , a na końcu napiszesz "poradnik stworzony przezemnie!11". Tylko kopiować umiesz. Ahh , na czym skończyłem?

1. Wybierz Narzędzia , z górnego paska. Potem wybierz Cookie Editor i wybierz przycisk Add. Wypełnij dokładnie tak samo! :

Wciśnij Save , potem Close. Odśwież stronę. Pod odnośnikami "uruchom interfejs" blablabla , będzie możliwość wyboru super grid :]

Odpowiedz

Tagi
online, map, tworznie