| Internet Pobieranie, wysyłanie, sprzedawanie i korzystanie |
![]() |
| | #1 |
| Wiek: 23
| UWAGA!! Oszuści znów atakują
Witam Pisze tego posta o przestrodze do wszystkich internautów, dziś dwóch moich znajomych otrzymało list z wezwaniem do zapłaty z rejestracje na stronie zwanej Pobieraczek.pl, są to naciągacze którzy za rejestracje na swojej stronie internetowej chcą wyłudzić w jakikolwiek sposób pieniądze, grożą że sprawa trafi do sądu i będą wyciągane z tego konsekwencje w postaci odsetek, nie dajcie się zwieść pozorom, tylko niezwłocznie od dnia otrzymania takiej wiadomości zgłoście się z tym na Policję lub do Rzecznika praw obsługi konsumenta. Ci ludzie mają pełna bazę danych z adresami zamieszkania itp., także lepiej uważać gdzie się rejestruje!! Poniższy teks jest przykładem jednego z ataków na Internautów przez firmę Eller Service S.C. witam mam mam pewien problem nie wiem co w tej sytuacji zrobić na co się powołać na jaki paragraf i co napisać w meilu zwrotnym mój problem polega na tym ze zalogowałem się na pewniej strinie pobieraczek.pl nic tam nie pobierałem i nic nie wykupowałem tylko sie zarejestrowałem po 1 miesacu dostałem szokujaca wiadomosc tresci Szanowna Pani xxxxxxx Ze względu na nie wywiązanie się przez Panią do dzisiaj z zawartej z nami umowy z dnia 27.08.2009 będziemy zmuszeni wystąpić przeciwko Pani na drogę sądową w celu wyegzekwowania przysługujących nam wymagalnych należności. Na podstawie ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. Nr 144 poz. 1204) doszło do zawarcia wiążącej obie strony umowy. Pozew przeciwko Pani zostanie skierowany do właściwego miejscowo sądu przez współpracującą z nami kancelarię prawną na podany przez Panią podczas zawierania umowy adres: Xxxxxx xxxxxxx xx-xxx xxxxxxxx xxxxxx xx Przypominamy, że podawanie fałszywych danych osobowych mających na celu wprowadzenie w błąd drugiej Strony umowy stanowi przestępstwo oszustwa zagrożone karą pozbawienia wolności od 6 miesięcy do 8 lat. Jeżeli podczas rejestracji podali nam Państwo fałszywe dane osobowe (otrzymamy wtedy zwrot listu z pozwem) o popełnionym przestępstwie niezwłocznie zawiadomimy właściwe organy ścigania. Do identyfikacji posłuży nam adres IP, z którego nastąpiło zawarcie umowy oraz jej dokładny czas i data. Polscy usługodawcy internetowi mają obowiązek zapisywania, który z klientów o danej porze korzystał z danego adresu IP, właśnie na wypadek ewentualnych przestępstw lub wyłudzeń dokonanych przez klientów. Pani adres IP użyty podczas zawierania z nami umowy z dnia 27.08.2009 to 83.30.78.62. W związku z powyższym zastrzegamy sobie prawo do wykorzystania zgromadzonych o Pani danych w celu wyegzekwowania należności wynikającej z zawartej umowy oraz ewentualnego przekazania ich właściwym organom ścigania w przypadku podania fałszywych danych. Niniejszym pragniemy poinformować, że wyznaczamy Pani ostateczny termin na dobrowolną spłatę zaległości. Jeżeli usługa Pobieraczek5 nie zostanie opłacona w przeciągu 3 dni od dnia otrzymania tej wiadomości, wówczas zainicjujemy czynności prawne opisane wyżej, co wiązać się będzie dla Pani z dodatkowymi kosztami (sądowymi i windykacyjnymi) oraz w wypadku podania fałszywych danych zawiadomieniem właściwych organów ścigania i poniesieniem związanych z tym konsekwencji. Zaległą kwotę w wysokości 94,80 PLN należy zapłacić w ciągu 3 dni od dnia otrzymania niniejszej wiadomości. Istnieją dwa sposoby opłacenia należności: 1. Poprzez usługę Dotpay dostępną pod następującym adresem: xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Prosimy postępować zgodnie z instrukcją wyświetlaną na ekranie oraz podanie adresu email użytego przy rejestracji w serwisie Pobieraczek.pl. 2. Poprzez przelew bankowy na następujące dane: Nazwa odbiorcy: Eller Service S.C. Numer rachunku: 36 1600 1303 0004 1002 2832 0150 Tytuł przelewu: Pobieraczek5 - xxxxxxxxxx@poczta.onet.pl Gotowy blankiet wpłaty możecie Państwo wygenerować pod adresem Pobieraczek.pl - Twój dostęp do Usenetu W razie pytań prosimy o kontakt z biurem obsługi klienta pod adresem bok@pobieraczek.pl Z poważaniem, Zespół Pobieraczek.pl Tak wyglada tresc tego meila i chciałbym odpowiedziec meilem i jakos nastraszys firme żeby mnie nie nekali bo nic nie zamawiałem tylko się zarejestrowałem proszę o jakas pomoc na co się powołac i jak to sformułowac Nie wierzysz sam ZOBACZ! POBIERACZEK OSZUSTWA -MagazynEkspresuReporterów.CAŁY REPORTAZ! - YouTube Źródło:§ Oszustwo przez internet--pobieraczek.pl |
| |
| | #2 |
| Wiek: 25
| Odp: UWAGA!! Oszuści znów atakują
Ja od nich dostałem na pocztę niby że przedsądowe wezwanie. Ale miałem to daleko i głęboko =] Może później znajdę list ;p Dokładnie takie samo coś do mnie przyszło ;p W sumie to był Luty tamtego roku ;o |
| |
| | #3 |
ja tez to miałem chyba juz 3 listy z groźbami ze do sadu pójdą :P ale zlewam ich tak juz 2 lata i luzik konto tam zalozylem w 2007 i tylko raz tam bylem na stronie straszą ze wiszę im 99 zl a jak nie to sprawa sadowa 470 + 99 smiech na sali jak by chcieli to juz bym byl po rozprawie a tak to zlewać ich nie płacić i sie z nich smiac |
| |
| | #4 |
ale są takie osoby które się przestraszą i to zapłacą więc to napisałem |
| |
| | #5 |
| Wiek: 25
W sumie racja, ja się zastanawiałem chwilkę. Tak gdzieś z 5 sekund i postanowiłem mieć wyjebkę na to. A czasami mogą dłużej się zastanawiać, więc post może pomóc. : ) |
| |
| | #6 |
ja to odrazu w google sprawdziłem i wyskoczyło mi ze jakis zdenerwowany klient któremu przysyłali listy wystąpił z tym do sadu i pobieraczek zaplacil 250 tysi kary wiec olalem |
| |
| | #7 |
| Wiek: 21
Stara już sprawa. Chyba było z pół roku temu, a może i nawet rok wcześniej w telewizji. O dzieciakach co zakładali tam konta, żeby tylko jedną rzecz pobrać, a dalej to już to co up :P A tutaj jakiś tam sposób jak można z tego się wykręcić w 3 miechy, czy coś. A tak to po akcji w tv nie wiem, czy ta strona nadal prowadzi takie zagrywki. |
| |
| | #8 |
|
moj kumpel nie robi sobie z tego sprawy ;p
|
| |
| | #9 |
nie no stronka dalej działa i pewnie przynosi dochody dużo ludzi sie przestraszy i zapłaci a na popieraczku jest duzop spolszczen ktore sami robia i nigdzie inndziej sa niedostepne ale lepiej za 100zl sie anglika troche nauczyc niz im zaplacic
|
| |
| | #10 |
| Wiek: 19
Ja miałem to samo..... też mnie straszyli takimi listami Rok temu,na początku się przestraszyłem bo pomyślałem że każą mi żebym zapłacił jakąś grubą forse, ale potem się dowiedziałem na necie, czytałem rożne fora że to oszuści i naciągacze więc nic innego TYLKO MIEĆ NA NICH WYJEBANE |
| |
| | #11 |
Tak strona prowadzi nadal swoją działalność no, jest też to przykładem że moi znajomi dostali takie listy po 2 latach od aktywacji konta dla mnie to jest jakaś paranoja.
|
| |
| | #12 |
| Wiek: 18
Moja kumpela sie kiedys o to obsrała , moga cmoknac w pompke , rok temu i do dzis jej nic nie zrobili. Gdzies tam czytalem ze nie moga w regulaminie zawierac takich rzeczy czy cos , bo to tak samo jakby kazali komus w ciagu roku wybudowac 900km autostrady a jak nie to chuj , kaplica. Porcja kutasow im w dupe |
| |
| | #13 |
| Wiek: 9
| Odp: UWAGA!! Oszuści znów atakują |
| |
| | #14 |
| Wiek: 24
search-mp3-hd.nsx.pl UWAGA TE HUJE ZMIENILY PO TEJ AFERZE NAZWE STRONKI NA TAKA!!!!!! I DALEJ NACIAGAJA!!! |
| |
| | #15 |
| Wiek: 19
Co za Szuję, ja tam w regulaminie ich zobaczyłem numer telefomu z biurem obsługi Muszę sobię z nich jaja porobić... xd
|
| |
![]() |
| |