| Internet Pobieranie, wysyłanie, sprzedawanie i korzystanie |
![]() |
| | #1 |
|
| Połączenie Bezprzewodowe ( 2 kompy )
Witam. Potrzebuję "na wczoraj" jak zrobić połączenie bezprzewodowe na 2 kompy. O co mi chodzi. Mam 2 laptopy w domu. 1 jest podłączone pod internet szerokopasmowy ( stałe łączę ), a drugi nie jest pod żaden. Oba mają Wifi i chodzi mi o to by ten komp na którym jest net stworzył sieć wifi pod którą będzie mógł się podłączyć drugi komp z Wifi czy też telefon. Czytałem trochę, że to połączenie ad-hock u wujka google,robiłem wedle tego co tam piszą i gówno nadal nie chodzi. Oba systemy Win 7. Potrzebuję jasnej i klarownej odpowiedzi krok po kroku. I nie wysyłać mi tutaj linków do tematów, bo przegooglwałem już pół neta z poradnikami przez ostatnie 2 dni i nadal nie chodzi. To znaczy sieć się tworzy, widać ją, ale ten komp drugi, który pod nią podskakuje nie otrzymuje połączenia internetowego. Z góry dzięki i nie spamować mi tu, bo będę zgłaszał jak SPAM. |
| |
| | #2 |
|
| Odp: Połączenie Bezprzewodowe ( 2 kompy )
u mnie nie trzeba robić żadnych sieci, po prostu na laptopie wyszukuje i się łącze i już jesteśmy w lanie i na lapku norm net jest . Z tym że drugi normalnie pod kablem ;p
|
| |
| | #3 |
| Wiek: 16
Ciężka sztuka, też próbowałem szukałem wszędzie i na nic. Proponuje router. będzie wygodniej bo wifi itd.
|
| |
| | #4 | ||
|
| Odp: Połączenie Bezprzewodowe ( 2 kompy ) Cytat:
U mnie to nie zdaje egzaminu przykro, ale dzięki za chęci. Cytat:
Liczę na was panowie | ||
| |
| | #5 |
|
a to Ty nie masz routera? :O Ja mówiłem o połączeniu przez router. 30 zł to chyba nie dużo xD jedno chlanie mniej ;D |
| |
| | #6 | |
|
| Odp: Połączenie Bezprzewodowe ( 2 kompy ) Cytat:
Routera nie mam, a jakbym miał to bym to zrobił. Chodzi mi aby laptop z netem stałym szerokopasmowym z wifi Tworzył sieć dla innych urządzeń z wifi. Tel/laptop etc. | |
| |
| | #7 |
|
Geje liczę na was !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
| |
| | #8 |
| Wiek: 9
| Odp: Połączenie Bezprzewodowe ( 2 kompy ) |
| |
| | #9 |
| Wiek: 20
Jeśli aktualne - robisz lapka jako hotspot. Poniżej poradnik krok po kroku: Laptop z Windows 7 jako WiFi HotSpot |
| |
| | #10 |
|
No niestety Korzeń nawet Twój link nie pomógł, bo neta nadal nie ma w 2 kompie.
|
| |
| | #11 |
|
Kurwa mać nikt nie wie?
|
| |
| | #12 |
| Wiek: 21
Tworzysz sieć jaką kolwiek, domową, publiczną, kosmiczną jaką tam chcesz. Po wszystkim wchodzisz w ustawienia/właściwości połączenia lokalnego bądź tego bezprzewodowego już nie pamiętam. Wchodzisz w "Udostępnianie" i zaznaczasz "Zezwalaj innym użytkownikom sieci na łączenie się poprzez połączenie internetowe tego komputera" to drugie też może być włączone. Ja tak mam zrobione i wszystko na "Netbooku" działa.
|
| |
| | #13 |
|
Dokladnie mam tak samo jak detox :P. Nawet bym mogl rzec ze mam 10gb limitu z neta orange a twoarzac "nowa siec szerokopasmowa na wifi w netbooku" nie trace limitu tylko przy polaczaeniu przez Samsung Connection cos tam .
|
| |
| | #14 |
|
Kurwa czy wy myślicie, że ja jestem debilem. Robię to kurwa cały czas i wypierdala mi błędy co chwilę. Skopiuję co dokładnie z innego tematu, więc nie razić się: To mi wywala. Tu jest opisany cały mój temat na innym forum: Panowie jest teraz inny problem. Zrobiłem sieć wirtualnym routerem. Nie działało mi posiedziałem chwilę i programem Connectify utworzyłem access pointa. Ok Sieć widać telefon/komp się z nią łączy nawet, ale na telefonie cały czas piszę "Trwa uwietrzylenianie sieci "nazwa mojej sieci " oraz "trwa otrzymywanie adresu ip" Ok wchodzę w panel sterowania i te centrum siec. No i nareszcie widać, że internet bezprzewodowy ma dostęp do internetu ![]() Chodzi o tą sieć Barca,gdzie typ dostępu zawsze było brak dostępu. No i dobra teoretycznie powinno działać, ale jednak neta nie ma. Więc wchodzę, we właściwości tego połączenia i udostępnianie: ![]() Patrzę a tam, nie jest zaznaczone by inne komputery/urządzenia mogły korzystać z neta.Zaznaczam i tam w tym pasku wyboru mam "Sieć lokalna" oraz "Połączenie bezprzewodowe". I byle co nacisne wywala mi błąd.... Połączenie bezprzewodowe: Wywala takie coś i naciskam "TAK" ![]() Po czym myśląc, że będę mógł wreszcie po paru ciężkich dniach cieszyć się netem w innych urządzeniach wywala taki błąd przy obu wyborach "chodzi mi o wybór czy połączenie bezprzewodowe czy lokalne". ![]() Nie wiem panowie i panie czy mam się poddać. Była/Jest iskierka nadziei,bo udało się poprzez program zrobić tego Acces Pointa dla innych urządzeń i widzi ten internet, oraz sieć, ale zawsze jest no właśnie zawsze jest te "ALE". Liczę na pomoc w tym momencie. |
| |
![]() |