| Informacje Tutaj znajdują się wszelkie informacje dotyczące terminów rozgrywek i ogólnych spraw dotyczących turnieju. |
| | #1 |
| Wiek: 20
| Faza finałowa - losowanie par
Na wstępie chciałbym jeszcze raz pogratulować drużynom, którym udało się awansować do fazy finałowej turnieju Volta-SQ.pl. Niestety dyskwalifikacje, nieprawidłowo rozgrywane mecze oraz oddawanie walkowerów, nieco zepsuło rozgrywki w fazie grupowej. Mam nadzieję, że w dalszym etapie turnieju uda się takich sytuacji uniknąć. Ustalenie par finałowych odbyło się drogą kolejnego losowania, gdyż niektóre drużyny dawały wyraźne sygnały, iż miejsca przez nich zajęte były czystą kalkulacją by trafić na wybranego przeciwnika (w przypadku gdyby pary dobierano w formie klasycznej). Poniżej przedstawiam zrzut z losowania, do którego posłużył mi zmodyfikowany program mojego autorstwa. Została w nim zaimplementowana także opcja niemożliwości natrafienia drużyny na rywala z fazy grupowej, co daje nam jeszcze wyższą gwarancję losowości ![]() [ame="http://www.youtube.com/watch?v=XezU1A_GevU"]YouTube - ‪Losowanie par finałowych - Turniej Volta-SQ.pl‬‏[/ame] Mecze fazy finałowej: Volta-sq.pl vs. EViLEX Żelkowe Misie vs. Rzeznia.eu DRUŻYNA ACTIMELA vs. MZK Koszalin KUMPLE Z SIŁKI vs. NTS eSPORT |
| |