Strona główna | Użytkownicy | Grupy | Szukaj | Rejestracja |

| Rejestracja

Serwer War3 cs Warcraft 3 mod 80.72.41.210:27228 [S/NS] steam
Serwer Diablomod Diablomod 194.149.88.242:27017 [S/NS] steam
Serwer FFA FFA 193.33.177.14:27231 [S/NS] steam
Serwer Pokemod Pokemod 91.210.130.90:27004 [S/NS] steam
Serwer Minecraft Minecraft mc.volta-sq.pl:32403 1.2.4
Serwer Teamspeak 3 TeamSpeak ts.volta-sq.pl 3.0

Hardware / Sprzęt Wszelkie pytania i dyskusje dotyczące sprzętu komputerowego, RTV, AGD, Audio i innych!

Odpowiedz

Odsłon tematu: 267  
Stare 10-01-12, 17:56   #1

*Muffin*

Mysz komputerowa nie działa

Mam problem z myszką A4 Tech Office 8KOptical 800 CPI. Po podłączeniu do komputera poprzez USB laser się świeci, reaguje, jednak kursor nie chce się ruszać, właściwie nawet nie widzę aby wyskakiwał komunikat o sprzęcie. System W7.
Przy podłączonej myszce i po włączeniu komputera, przy oknie wczytywania się sprzętu ( mamy tam możliwość m.in włączenia biosu ) komputer się jakby zwiesza a po odłączeniu myszki, idzie dalej.
Prośże o pomoc bo zależy mi aby ta myszka działała, jak nie może ktoś pomóc to kto ma czas niech poszuka w necie bo ja nie potrafię tego ubrać w słowa ;x
Stare 10-01-12, 18:03   #2

iQ^MatriX

Odp: Mysz komputerowa nie działa

Mam mysz tej samej firmy tylko model inny (x7), mysz normalnie działała przez rok, a teraz mam ten sam problem co Muffin, kursor myszy nie reaguje (jakby laser był zepsuty, chociaż świeci się), reakcje są na dotykanie PPM i LPM, system win 7.
Stare 10-01-12, 18:05   #3

sneiker

Poczytałem na forach internetowych o tej myszce i wywnioskowałem , że ściągasz odpowiednie sterowniki (a4tech office 8k optical 800 cpi download free • strona 1 • Pobierz na softwarepatch.pl) i instalujesz po czym ustawiasz w nich jakoś przyciski ...

Takie rozwiązanie podał mi Wujek Google po wpisaniu nazwy owej myszy komputerowej

PS : Matrix ty wyprzedzaczu !

Sneiker
*Muffin* pomógł ten post.
Stare 10-01-12, 22:46   #4

*Muffin*

Możesz dać te fora? Zainstalowałem to co mówiłeś, i to ma datowanie z 2004, w ogóle nie pomaga. Coś z tym przypisaniem klawiszy czym to zrobić?
Stare 11-01-12, 15:06   #5

sneiker

Nie chcę reklamować ale na forach znalazłem , że włączasz te sterowniki i w nich masz ustawić przyciski do ich funkcji ...

Jak coś to tu masz to jeszcze w jakiś inny sposób wytłumaczone na obrazkach na górze strony http://a4tech.com/product.asp?cid=142&scid=5&id=123
Stare 11-01-12, 15:18   #6

Paradoxalny

ja proponuje poszukać jakieś myszki na polu, albo zatrudnić kota, do takich spraw
Stare 11-01-12, 22:04   #7

*Muffin*

Cytat:
Zamieszczone przez sneiker Zobacz posta
Nie chcę reklamować ale na forach znalazłem , że włączasz te sterowniki i w nich masz ustawić przyciski do ich funkcji ...

Jak coś to tu masz to jeszcze w jakiś inny sposób wytłumaczone na obrazkach na górze strony Welcome to www.A4Tech.com::Product
Odpalając Amoumain.exe nic się nie dzieje, pewnie przez to, że mam W7. I wydaję mi się, że Twoje instrukcje są na temat tego, że myszka ma kilka przycisków 'office' i można je przypisać do jakiejkolwiek opcji chcesz.
To nie będzie reklama.

Cytat:
Zamieszczone przez Paradoxalny Zobacz posta
ja proponuje poszukać jakieś myszki na polu, albo zatrudnić kota, do takich spraw

Rozumiem, że mógłbyś napisać coś takiego gdyby temat był niezrozumiały ale w temacie masz napisane "komputerowa" więc skończ.
Jakie litery widnieją na ryju peji ?
Zostaniesz moim kotkiem ?
Stare 12-01-12, 16:00   #8

sneiker

Próbowałeś tak ?

Odpowiedz