| Hardware / Sprzęt Wszelkie pytania i dyskusje dotyczące sprzętu komputerowego, RTV, AGD, Audio i innych! |
![]() |
| | #1 |
|
| PROBLEM Z KOMPEM PILNE !!
kupiłem na allegro mobo msi 7091 z prockiem pentium 4 3.08 ghz. Problem polega na tym że testowana na 3 pamięciach coś nie trybi. Pojawia się ten przedłużony pisk (nie ciągły) oznaczający że coś dzieje i dupa. Płyta jest popsuta czy ch. wie co? Moźe być problem w obudowie? Bo ma sto lat. ps: testowany na 2 zasilaczach ps2: proszę modków o kasowanie postów nic nie wnoszących do tematu, typu wyczyść go. |
| |
| | #2 |
| Wiek: 20
| Odp: PROBLEM Z KOMPEM PILNE !!
1 pytanie jakie się nasuwa, kupiłeś nówkę czy używkę?
|
| |
| | #3 |
|
Używke, chociaż typek z 50 sprzedał i same pozytywy =x
|
| |
| | #4 |
Stawiam, że trafiła Ci się trefna sztuka, bezzwłocznie powiadom o problemie tego gościa od którego kupiłeś. Pewnie wstrząsnął i się uszkodził w czasie podróży Ja tak sprzedałem trefną grafikę i zgoniłem na pocztę ;< Ale może ktoś wie coś więcej, ja obstawiam taką opcję skoro na kilku zasilaczach sprawdzałeś |
| |
| | #5 |
A pamięć jak duża i jakie ma taktowanie ?
|
| |
| | #6 |
|
1gb, 512, 512 wszystko pc3200
|
| |
| | #7 |
| Wiek: 16
poszukaj instrukcji do tej płyty i sprawdź co oznacza dany dźwięk w tym modelu msi ? |
| |
| | #8 |
|
Mógłby ktoś życzliwy sprawdzić? =x Bo na fonie siedze xd nazwa u góry ---------- Wiadomość dodana o 18:43 ---------- No ale skoro monitor nie reaguje to chyba nic dobrego ten dźwięk nie znaczy |
| |
| | #9 |
| Wiek: 23
Pisk jak dla mnie pamięć albo grafika. Sprawdź styki.
|
| |
| | #10 |
|
O ile się nie mylę to ten dźwięk w tych nowszych komputerach oznacza , że się "przegrzał" .
|
| |
| | #11 |
Co nowszy to ciekawsze teorie.... Przejrzyj manuala: http://217.110.237.70/Manuals/Medion...%20MS-7091.pdf i sprawdź czy wszystko jest dobrze podpięte. Dobrze by było też, żebyś określił jaką masz wersję BIOSA (AMI, AWARD, IBM, Phoenix itp.) to Ci powiem co dany beep code oznacza. |
| |
| | #12 |
|
Jak to sprawdzić Korzeń? ---------- Wiadomość dodana o 19:01 ---------- ok mam. phoenix d886 jeśli mnie wzrok nie myli |
| |
| | #13 |
Z tego co wnioskuje to przedłużony pisk oznacza memory error, czyli masz coś z pamięcią. Albo płyta ich nie obsługuje (chociaż fabrycznie ma możliwość obsługi do 4GB, po 1GB na slot na max taktowaniu 1300MHz DDR - PC3200 się w tych kryteriach mieści...), albo źle je wpinasz, albo slot pamięci jest po prostu uszkodzony.
|
| |
| | #14 |
|
Może to przez chipset intela? gdzieś czytałem że nie wszystkie ramy pasują
|
| |
![]() |