| Hardware / Sprzęt Wszelkie pytania i dyskusje dotyczące sprzętu komputerowego, RTV, AGD, Audio i innych! |
![]() |
| | #1 |
| Wiek: 16
| Laptop
Potrzebuje nowego laptopa. Ma służyć do komfortowego przeglądania internetu, oglądania filmów (mile widziana możliwość w HD) i grania w starsze gry. Cena? Hmm najpierw propozycje ![]() i żeby 'nie zestarzał się' za rok czy dwa. Ma posłużyć ~5lat u studenta. Pozdrawiam Edit: Co powiecie o tym: http://allegro.pl/laptop-msi-ge620-i...831693196.html |
| |
| | #2 |
| Wiek: 21
| Odp: Laptop
Ma służyć do grania w starsze gry, ale nie ma się zestarzeć sprzęt przez kilka lat ![]() Niemożliwe ![]() Ten co podałeś to ma wystarczający sprzęt, żeby odpalić prawie wszystkie nowe gry na minimalnych, no prawie średnich detalach. Ekranik LED, a on chyba pobiera DUŻO mocy, ale za to daje pięknie podświetlony ekran. Ale chyba laptop ciągle byłby pod ładowarką :P Na 5 lat powinien bezproblemowo wystarczyć na gry, filmy hd, no i przeglądanie neta. Tylko, czy na studiach nie rozjebie się |
| |
| | #3 |
| Wiek: 18
a potem najwyżej sprzedasz go za krate browarów |
| |
| | #4 |
| Wiek: 19
Monitor LED - najmniejszy możliwy pobór mocy. Dysk- pojemny i szybki. Procek - Szybki i wydajny jak na lapka Karta graf - Dużo pamięci ram, bardzo wydajna jak na lapka Ramy - Dużo + DDR3 co jest przyszłościowym rozwiązaniem Waga- zaskakująco mała 2.4 kg ![]() Kamerka i mikrofon- przyda się USB3, Bluetooth 2.1 oraz Wi-Fi - Przyda się jak nic na studiach (zwłaszcza wifi w hot spotach) Gry, internet i filmy HD to nie problem dla tego lapka. Nie zestarzeje się przez najbliższe 3-5 lat chyba że jakiś przełom technologiczny nastąpi. Jeżeli cena odpowiada to ten lapek jak najbardziej jest ok. Jedyne co przykuło moją uwagę na minus tego sprzętu to opis monitora "LED Błyszczący" co może oznaczać że w dzień na zewnątrz przy słońcu można mało zobaczyć na monitorze. Jeżeli to ma dla Cb duże znaczenie poszukaj coś innego o podobnych parametrach tylko że z matowym ekranem czy jakoś tak. |
| |
| | #5 |
| Wiek: 20
Ja bym się skłaniał raczej ku dobrym i sprawdzonym markom, typu Dell, Asus, Toshiba. Od Acera, HP, Lenovo i innych gówien się trzymaj lepiej z daleka. Oczywiście nie każdy model tych firm to syf, ale większość wypuszczanych na rynek to po prostu buble, które często po wygaśnięciu gwarancji nadają się do kosza.
|
| |
| | #6 |
Marka nie zawsze oznacza jakość. Mam to na PP więc wiem :P. Poza tym w kompatch liczy się to co w nich jest a nie jaka marka te części skręciła. W PC stacjonarnym można łatwo w chuja polecieć i dać np proca z dużym taktowaniem wydajnym jak gówno oraz dać dużo wolnego ramu z resztą tak samo z dyskiem a w tym lapku który proponuję Globek są całkiem dobre części.
|
| |
| | #7 | |
| Odp: Laptop Cytat:
| |
| |
| | #8 |
| Wiek: 21
Ja powiem tylko jedno, NIE BIERZ DELL!! Chcesz wiedziec czemu, to lap mnie na priv.
|
| |
| | #9 |
Jeżeli chodzi o marki polecam Apple i Asus reszty nie znam. Według mnie jednak marka aż tak się nie liczy.
|
| |
| | #10 |
| Odp: Laptop |
| |
| | #11 |
|
samochód to nie laptop
|
| |
| | #12 |
Ja jebie co porównanie. Ferrari ma 10000x lepszy silnik niż jakiś maluch. w kompach nie liczy się obudowa czyli marka tylko wnętrze czyli wiele produktów różnych firm.
|
| |
| | #13 |
Powtórzę jeszcze raz - laptop to nie komputer stacjonarny, do którego możesz wsadzić wszystko...
|
| |
| | #14 |
Do lapka są specjalne (mniejsze) części niczym poza tym się nie różni od kompa. No może przegrzewaniem się wszystkiego bo nie ma gdzie dobrego chłodzenia zapodać. Dobrym rozwiązaniem jest podstawka chłodząca pod lapka za jakieś 10-30 zł.
|
| |
| | #15 | |
| Odp: Laptop Cytat:
@Faith ja pierdole załamujesz mnie czasem... Nie wkręcaj mi kurwa że firma HUANGTUSANG która istnieje od wczoraj (przykladowa) zrobi lepszego lapka niż np. Asus który siedzi w tym jakiś czas i gówna nie wypuszczą bo renoma im kurwa na to nie pozwala. Kończę dyskusję bo ciężko tu porozmawiać z kimś kto jest zorientowany w temacie. @Edit i nie rozchodzi się tu o żadne pierdolone części tylko o to jak to zmontują. Czy zrobią to na odpierdol czy zrobią to solidnie tak że laptop wytrzyma mały upadek nawet. | |
| |
![]() |
| |