| Hardware / Sprzęt Wszelkie pytania i dyskusje dotyczące sprzętu komputerowego, RTV, AGD, Audio i innych! |
![]() |
| | #1 |
| Wiek: 23
| komputer się wyłącza podczas grania
spaliła mi się karta graficzna, zakupiona została nowa. niby wszystko ok, ale gdy dłużej pogram CS bądź też chce oglądnąć jakieś filmiki na YT komp się zwiesza i nie pozostaje nic innego jak reset. jak nic nie zrobię to po chwili sam się wyłącza. gdy się zetnie ekran mam w kolorach czerwony/zielony/niebieski. przy starej karcie nie miałem takich problemów, dopiero teraz. jak siedzę normalnie na necie czy oglądam filmy u siebie na kompie to wszystko jest ok. dodam też że nie znam się na komputerach specjalnie dlatego liczę na waszą pomoc. |
| |
| | #2 |
| Wiek: 25
| Odp: komputer się wyłącza podczas grania
Hmm...może się przegrzewa ? Ma wentylator ? Też się nie znam ale wydaje mi się że to jest problemem. I przy jakiejś temperaturze się zacina. |
| |
| | #3 |
| Wiek: 20
Mi to wygląda na problem z kartą, jest po prostu coś w niej zje ** ; /
|
| |
| | #4 |
no właśnie jak sprawdzić tą temperaturę? wentylator jest tylko że karta jest nowa :[ |
| |
| | #5 |
Był chyba jakiś program do tego. Ale nie jestem pewien. A wyjąłeś ją i wsadziłeś ponownie (Na tym się chyba znasz?) :P Może też coś tam się stało ![]() speedfan everest corporate edition everest home edition lub ati tool |
| |
| | #6 |
| Wiek: 16
SpeedFan chyba nazywał się program do kontrolowania temperaturki |
| |
| | #7 |
| Wiek: 20
everest home chyba sprawdzał temperaturę poszczególnych podzespołów ;p Mi to osobiście wygląda na niewyrabiający się zasilacz ale ja jestem głupi więc nie wiem ;d
|
| |
| | #8 |
próbowałem. ale tak... na googlach pisało że albo procek albo zasilacz. jak czytałem na pudełku od karty to zasilacz starcza. chodzi mi tu o wymagania minimalne dla karty. a procek wydaje mi się że dobrze chłodzony, czego miałby się nagle przegrzewać? może iść z tym do komisu? tylko że szkoda mi stracić kompa na 1 dzień :/ |
| |
| | #9 |
I tak byłem szybszy !Hmm...wentylator ? Też coś w tym może być xD |
| |
| | #10 |
no dobra sprawdzę tą temperaturę. może faktycznie to...
|
| |
| | #11 |
|
Tez mam częsty problem z zacinaniem się kompa, na szczęście za parę dni nowy komp <3 Co do tematu myślę że zasilacz, odkurz może go ? Jak możesz to go najlepiej wyjmij i go dobrze przeczyść. Jak masz kompa gdzieś pomiędzy szafkami to go wyjmij żeby trochę miał więcej swobody. Karta nowa, czy używana? Też wkurzało mnie jak oglądałem filmiki na yt a tu zwiecha, odkurzyłem, nawet bez wyjmowania go i troche pomogło, ale jak chcesz kompa używać dalej to lepiej wyjmij i odkurz. Bo ja dalej mam że jak chce na yt full screen to i tak idzie zwiecha |
| |
| | #12 |
| Wiek: 19
może odnieść kartę do sklepu jeśli jest jeszcze na gwarancji? |
| |
| | #13 |
|
Możesz podać pełny config komputra? Podaj koniecznie marke model i staż zasilacza ![]() Sprawdzałeś temp karty, procesora? Odpalałeś na tym komputerze nowsze gry? |
| |
| | #14 |
| Wiek: 21
no to pada Ci albo karta graf sama w sobie albo jak ise spalila stara to cos sie stlao z plyta glowna. Albo tez rpocek..choc w sumie staiwam na 1 i 2 opcje ;P
|
| |
| | #15 | |
| Wiek: 27
| Odp: komputer się wyłącza podczas grania Cytat:
Model grafy i MARKĘ oraz moc zasilacza podaj proszę a i jak byś podał model płyty to też by było fajnie ... P.S powiedz coś więcej o tych kolorkach?? tzn jak sie pokazują paski kropki arty ? | |
| |
![]() |
| Tagi |
| grania, wylacza, komputer |