| Gry Dyskusje na temat gier! Najpopularniejsze gry otrzymają własny dział! Kody, cheaty, serwery prywatne, boty, opinie, wspólne granie! |
![]() |
| | #1 |
| Wiek: 16
| Mafia II fps
Proszę o pomoc w zwiększeniu fpsów w tejże grze. W teście wydajności mam ~20 co mnie nie satysfakcjonuje. Chciałbym pograć tak na średnich + ~30 fps stałe. Moje ustawienia w grze: ![]() ( pomijając, że wyłączenie physx i antyaliasing powinno dać z 20 fpsów) Wszelkie tricki i sposoby mile widziane, nie wiem nie włączać pobierania podczas grania? Wszystkie procesy, mozille itd wyłączać? ;s Od czego to zależy? W panelu sterowania grafiki Wydajność--|--Jakość - fifty:fifty. Komputer: AMX Athlon x2 250 (2rdzenie) 3.01GHZ Ram 4gb( czyta 3) GeForce 9500GT (1024mb chyba) Something else? |
| |
| | #2 |
|
| Odp: Mafia II fps
Daj na max wydajność, wyłącz synchronizacje pionową, filtrowanie anizotopowe x1 i szczegółowość geometrii mniejszą ![]() ja na: Athlonie x2 5200+ Brisbane G2 Ram 2gb geil ultra 800mhz 2.1V Cl4 Geforce 9600gt 512mb I lecę na 1400x900, synchr off, bez wygładzanie, anizotopowe x16, cienie wysokie, okluzja on, geometria max, physic off. Śmiga jak poezja |
| |
| | #3 |
czym w ogóle jest anizotropowe? Ja się nie orientuje w komputerach za bardzo, Twój komputer o ile gdzieś jest lepszy od mojego? ![]() Zrobię co karzesz ale ja nie chcę mieć krzaków na texturach, rozmazanej gry i inne takie ;< |
| |
| | #4 |
|
Krzaki tekstur są od błędów silnika gry lub chodzi Ci o artefakty, które są wynikiem zbyt podkręconej karty graficznej. Moja karta graf jest lepsza i mam troszkę mniej ramu, ale za to szybszy, akurat mafia 2 dużo go nie potrzebuje. Jeśli masz kartę graficzną na ddr2 to jest ogromna różnica: ![]() Jak ddr3 to i tak jest spora: |
| |
| | #5 |
Więc co musiałbym zmienić w komputerze aby pogra ćw mafię na full, z antyaliasingiem (lubię jak jest gładko) i innymi takimi. Teraz mam ustawienia od Radeona i mam 29fps średnio, po minucie testu. No ale jakość i tak mi się podoba |
| |
| | #6 |
|
Lepszą grafikę. Moje 9600gt było kupione 4mc po premierze za... 450zł raptem i do teraz gry działają extra, mimo że w nie mało gram. Wolałbym kartę obsługującą Nvidia CUDA pod rendering grafiki 3d -kart. graf. przyjmuje część obliczeń z procesora co przyśpiesza rendering o 20-30 RAZY! To może dla Was dziwne, ale grafika 3d jak jest wymodelowana i się renderuje czyli tak jak zapisujemy zdjęcie w programie tylko tutaj to zdjęcie jest najpierw mega kiepskie, tylko podglądowe, a po zapisie jest super realistyczne to do grafik i3d nie jest wymagana dobra karta graficzna tylko.. procesor bo wszystko on robi ![]() Niektóre gry zaczynają korzystać z CUDA. |
| |
| | #7 |
ja mam 9500 i aż tak gorsza? ![]() Myślę, czy może część sobie wymienić od kompa. Ale to kiedyś :] Jak wygram w totku. cuda?;p Dobra w sumie problem rozwiązany proszę o zamknięcie |
| |
![]() |
| Tagi |
| fps, mafia |