| Filozofia Fakty,wiadomości i media, oraz zagadnienia filozoficzne - być czy nie być? Polityka kłóci się z moralnością? |
![]() |
| | #1 |
| Wiek: 19
| Zabił Alę, bo nienawidzi ludzi chodzących na imprezy! Zabił Alę, bo nienawidzi ludzi chodzących na imprezy! ![]() Przed łódzkim sądem okręgowym rozpoczął się proces Marcina R. oskarżonego o zabójstwo młodej kobiety przed łódzką dyskoteką. W śledztwie 25-latek mówił, że nienawidzi osób chodzących na imprezy! Do zbrodni doszło w sierpniu 2010 roku przed dyskoteką przy al. Piłsudskiego w centrum Łodzi. 22-letnia Ala z Wielkopolski przyjechała do miasta razem z koleżankami. Dziewczyny chciały odwiedzić znajomą. To była idealna okazja, by razem pobawić się w dyskotece, poznań fajnych chłopaków i wypić kolorowego drinka. Pięć młodych dziewczyn cały wieczór szykowało się do wyjścia. Śmiały się i beztrosko żartowały. Sielankę przerwał 25-letni Marcin R.. Kiedy koleżanki wchodziły do klubu, Alę zaczepił na schodach nieznajomy. Był wyjątkowo wulgarny. "Ty szmato! Ruchasz się?!" - krzyczał do zaskoczonej dziewczyny. "Spadaj" - 22-latka próbowała się pozbyć natręta. Nie wiedziała, że ma do czynienia z psychopatą. Mężczyzna zaatakował ją nożem. Wbił ostrze w środek klatki piersiowej. Gdy ranna dziewczyna osuwała się po schodach, zwyrodnialec kopnął ją w twarz! Wszystko rozgrywało się na oczach przerażonych koleżanek. Dziewczyny były tak zszokowane, że nie mogły się ruszyć. Nikt z innych świadków nie zareagował. Po wszystkim napastnik odszedł, skręcił w boczną uliczkę, wsiadł do taksówki i pojechał do domu. Wkrótce przed łódzkim klubem rozległy się syreny karetki pogotowia. Ciężko ranna Ala trafiła do szpitala. Rokowania od początku były fatalne. Ostrze przebiło płuco 22-latki i uszkodziło tętnicę. Dziewczyna zmarła, zanim jeszcze trafiła na stół operacyjny. "Pozabijam was!" Natychmiast rozpoczęły się poszukiwania szaleńca. Policjantom bardzo pomogli taksówkarze. Dzięki nim podejrzany już po kilku godzinach został namierzony. Schował się w swoim mieszkaniu na trzecim piętrze kamienicy przy ul. Limanowskiego. "Otwierać! Policja" - mundurowi próbowali dostać się do środka. Morderca nie miał zamiaru ich wpuścić. Funkcjonariusze wezwali więc strażaków i za pomocą podnośnika weszli do środka przez okno. 25-latek nie chciał poddać się bez walki. Chwytał wszystko co miał pod ręką i rzucał w policjantów. Jednego z nich trafił młotkiem w twarz. Funkcjonariuszowi pękły kości twarzy, później trafił do szpitala. Innego agresor uderzył hantlami. Później w kierunku mundurowych poleciał jeszcze telewizor i kolumny sprzętu grającego. Policjanci wezwali posiłki. Ich koledzy sforsowali drzwi wejściowe. Od razu w ich kierunku pofrunęły noże. "Pozabijam was!" - darł się Marcin R. W końcu udało się go obezwładnić. Kryminalni nie kryli zdziwienia, gdy okazało się, że zatrzymany mężczyzna nie był pijany, ani naćpany. Na bluzie dresowej znalezionej w mieszkaniu znaleziono ślady krwi. Badania potwierdziły, że była to krew Ali. "Takie mam zwyczaje" 25-latek usłyszał zarzuty zabójstwa oraz czynnej napaści policjantów i stosowanie wobec nich przemocy i gróźb karalnych. Przyznał się do winy, ale nie wykazał żadnej skruchy. W żaden sposób nie zasugerował, że żałuje tego, co zrobił. Wręcz przeciwnie... Tłumaczył, że nienawidzi osób, które - tak jak 22-latka - chodzą do dyskoteki. "Gdybym miał broń, to bym ich wszystkich załatwił" - mówił podczas śledztwa. Na pytanie, dlaczego zaatakował policjantów, odpowiedział krótko: "takie mam zwyczaje...". "Jak można mnie skazać?" W śledztwie 25-latek przyznał się do zbrodni, ale nie wykazywał żadnych przejawów skruchy. Biegli po dokładnych badaniach psychiatrycznych stwierdzili, że jest w pełni poczytalny. W sądzie R. odwołał swoje przyznanie się do winy. Twierdzi, że nic nie pamięta. - Nie widziałem tego, co tam zaszło i twierdzę, że jestem niewinny. Jak można skazać kogoś za coś, czego ta osoba nie pamięta. To była zupełnie inna sytuacja, podczas zeznań ktoś mnie zmusił. Nic do wyjaśnienia nie mam, bo ja tego nie pamiętam. Siedząc rok czasu, już niczego nie kojarzę - mówił oskarżony. "Zawsze noszę nóż albo dwa" Sąd odczytał jego wyjaśnienia ze śledztwa, w których - w wulgarnych słowach - oskarżony opisywał swoją ofiarę i całe zajście. Mówił, że wychodząc z domu, zawsze zabierał ze sobą nóż, który ma mu służyć "zarówno do obrony jak i ataku". - Ta dziewczyna, którą zabiłem, to była k..., bo wszyscy ludzie, którzy chodzą do tej dyskoteki to k...y i frajerzy. Jakiś przypływ mocy poczułem, nawrzucałem jej. Ona coś odpowiedziała i ręka sama weszła mi do kieszeni. Ja zawsze noszę nóż albo dwa. Ja nawet nie pamiętam, jak ta dziewczyna wyglądała, dźgnąłem ją w klatkę piersiową. Ja po prostu wykonałem, co trzeba - mówił w śledztwie. Przed sądem zaprzeczał swoim poprzednim słowom. Mówił, że przyznał się, bo został zatrzymany przez policję, ale teraz nic takiego nie pamięta. Wyjaśniał, że leczy się z uzależnienia od narkotyków i miewał napady "szału", w czasie których demolował swoje mieszkanie. Ojciec zamordowanej dziewczyny, który jest oskarżycielem posiłkowym, mówił dziennikarzom, że jego życie po stracie córki "wygląda bardzo mizernie". - Wszyscy to przeżywamy, jak wstaję i kładę się spać, mam przed oczyma swoją córkę, która była najmłodszym dzieckiem, najukochańszym - mówił. Do dziś nie może zrozumieć, dlaczego R. zabił jego córkę. |
| |
| | #2 | |
| Wiek: 17
| Odp: Zabił Alę, bo nienawidzi ludzi chodzących na imprezy! Cytat:
| |
| |
| | #3 |
| Wiek: 9
| Odp: Zabił Alę, bo nienawidzi ludzi chodzących na imprezy!
Nie dziwię się, że nie lubi ludzi chodzących na dyskoteki, nie chcieli go wpuścić z takim łbem.
|
| |
| | #4 |
Nie rozumiem ludzi którzy jej nie pomogli. ![]() Jak ludzie mogą mieć aż tak nasrane w głowie żeby posunąć się do czego takiego. Dla takich ludzi, a raczej zwierząt nie ma kary która mogłaby być sprawiedliwa za taki czyn. |
| |
| | #5 |
| Wiek: 15
3/4 pewnie było już naćpana, nachlane, i ujarane i myśleli że im się wydaje |
| |
| | #6 | |
| Wiek: 18
| Odp: Zabił Alę, bo nienawidzi ludzi chodzących na imprezy! Cytat:
Rzeczywiście świat schodzi na psy... Kary za takie coś powinny być adekwatne do przestępstwa... ew. jebnąć gościowi małego jackass'a ![]() Ś.p Ryan Dunn Pzdr. Alchem | |
| |
| | #7 |
| Wiek: 16
pnowned rozjebałeś mnie tym chodzeniem na imprezy. Lipa, że tak łatwo w tym świecie można zrobić coś na dużą skalę, i to wcale nie jest trudne. |
| |
| | #8 |
@ ALchem , hahahahahaha ! 3-5 osob "cpa" ziolko ? na ile osob ? na 7? xD
|
| |
| | #9 |
| Wiek: 18
| Odp: Zabił Alę, bo nienawidzi ludzi chodzących na imprezy! |
| |
| | #10 |
wies to wies :*
|
| |
| | #11 |
Ale Wy bezsensownie pierdolicie... Teraz będziemy się dowiadywać u kogo jak jest na imprezach? Raczej nikogo to nie interesuje. Ktoś może pić/palić/wciągać i chuj wie co jeszcze robić... Ważne żeby się zachowywał jak przystało. Jak się nie umie bawić to się nie chodzi na dyskoteki i tego typu imprezy. |
| |
![]() |