Strona główna | Użytkownicy | Grupy | Szukaj | Rejestracja |

| Rejestracja

Serwer War3 cs Warcraft 3 mod 80.72.41.210:27228 [S/NS] steam
Serwer Diablomod Diablomod 194.149.88.242:27017 [S/NS] steam
Serwer FFA FFA 193.33.177.14:27231 [S/NS] steam
Serwer Pokemod Pokemod 91.210.130.90:27004 [S/NS] steam
Serwer Minecraft Minecraft mc.volta-sq.pl:32403 1.2.4
Serwer Teamspeak 3 TeamSpeak ts.volta-sq.pl 3.0

Archiwum Wszelkie tematy i posty archiwalne z forum Volta. Archiwum powstało 11 listopada 2008 roku.

Odsłon tematu: 831  
Stare 26-07-09, 21:35   #1

co mozna zrobic zeby uzbierac na serwer

wpadlem na pomysl ale nie wiem czy sie uda mzoe wy to ocenicie

podobno nie ma pieniędzy na serwer mozna zrobic 2 rzeczy
np znalesc sponsora ktory bedzie pokrywal część kosztow lub reklamowac czyjaś strone na naszej stronie za pobranie pieniedzy nie duze koszta ale zawsze to jakies pieniedze mnie na serwer do uzbierania ja bym sam zaplacil ale cuz nie mieszkam w polscie to mi sie nie oplaca wyslac 10zl na serwer bo wiecej za przesylke zaplace wiec ludzie kometujcie moze to dobry pomysl a moze zly to wy ocecie

Stare 26-07-09, 21:39   #2

Radeon

1. Sponsor jest o danej ilości UNIKALNYCH odwiedzin. 1unikalna = 1IP. Na sponsora trzeba ok 500, a mamy teraz 200-220. Czyli trzeba dwa razy tyle...

2. Reklama stron innych jest za tania... Mailing do 10k userów to raptem 6zł i jeszcze często reklamujesz inne serwery, a nie swój. Albo reklamując stronę dostajesz 5zł za miesiąc. Po prostu szkoda wpierniczać tyle reklam za marne 5-10zł miesięcznie.

Linki pozycjonujące na stronie PR2 to niestety też tylko 2-3zł i ogólnie klapa z takim 'zarabianiem'

Stare 26-07-09, 21:42   #3

rozumiem to ale mozna sie w to pobawic nawet te 5zl za to np 5 reklam to masz tam pare zlotych mniej zawsze to cos

Stare 26-07-09, 21:45   #4

Radeon

Aaa dodam też, że zza granicy mamy bardzo piękny dostęp z kasą.
Mam konto paypal, oraz konto w mbanku więc przy paypalu nic nie płacisz, a paypal jest prosty jak patyk. Zakładasz konto i łączysz je z kontem bankowym LUB (jeśli nie masz konta bankowego lub nie chce go wiązać) to zakładasz inny typ konta, gdzie sam przelewasz kasę i z każdego kraju płacisz normalną stawke jak za przelew krajowy, w PL np. 1zł i masz na paypal wtedy kasiorkę i przelewasz mi ją

Więc szkoda wymówek ;p

Poza tym, sprawdziłem z ciekawości skąd jesteś i jesteś z kraju zwany Świdnica, Net od Multimedia Polska :| Musiałeś kłamać? ;<

Stare 26-07-09, 21:53   #5

moge wyslac tylko ze ja nie przez bank bo nie mam konta....

---------- Post added at 22:50 ---------- Previous post was at 22:49 ----------

mieszkam w hollandi dokradnie w rotterdamie... mieszkam tam od 2lat teraz idzie 3 rok

---------- Post added at 22:53 ---------- Previous post was at 22:50 ----------

mam tylko 16lat... nawet jak bym mial wyslc te 10zl to wychodzi jakies 2.5euro a za zama wysylke mam 5 euro... to 2 razy tyle jak bym mial konto to by bylo mi latwiej ale cuz nie chcialem zle

Stare 26-07-09, 22:27   #6

Radeon

Fajnie jakbyś był w tej Holandii, bo póki co siedzisz w Polsce. Prawdy nie oszukasz, mogę dać wszystkim screeny, że masz IP z PL, dostawcę z PL i konto na 4um założone w PL

Konto bankowe w każdym kraju uni europejskiej, założysz od 13lat, teraz nawet od tylu lat założysz konto w allegro Rozumiem jakbyś miał 11, ale masz 16 :]

Stare 26-07-09, 22:50   #7

czlowiek chce pomoc a wy sie z niego naśmiewacie i nie wierzycie

Stare 27-07-09, 07:04   #8

SzCzur3k

a jest cos takiego jak smsy ?? zeby mozna bylo wyslac i Ty bys pobral jakas kasiorke za to ?? :P p.s elegancko to nie dlugo do coffee shopow bedzie smigac

Stare 27-07-09, 07:55   #9

o smsach była już dyskusja, za mało trafia na konto a za dużo do operatora... najlepszy jest przelew jak chce się dotować...

Stare 12-09-09, 10:17   #11

RydeL

to bedzie mozna dotowac przes SmS ? czy raczej to wycofacie i bedzie stary dobry nudny przelew Ja jestem raczej za SmS bo nie chce mi sie wychodzic z domu szczegulnie ze mam w sumie daleko do banku ;p

Stare 12-09-09, 10:37   #12

Radeon

Daleko do banku? Jesteś po prostu leniem i dla ludzi, którym się nie chce iść na POCZTĘ albo za ***** twierdzą, że trzeba konto mieć jest ta usługa, a takich ludzi z góry nie lubię
Usługa otworzona przez 1s1k, gdyż sam nie podjąłbym się otworzenia tej usługi, ze względu na ryzyko poniesienia kary w razie złamania małego kruczka xD

WIęc... ŚLIJCIE SMS'y i zachęcajcie też innych!
/dotacja na serwerze

Stare 12-09-09, 10:54   #13

RydeL

ja 3 mam znajomych co zaprosilem na server i pogadam to tez bada dotowac. A jakbys mial bank bez kitu tak jak ja to tez by Ci sie zdeka nie chcielo tyle isc ;p ale i tak bede sie staral wam pomagac bo lubie ten server

Stare 22-11-09, 19:27   #14

Ja wkrótce gdy dam wam się lepiej poznać (od tej lepszej strony).Postanawiam dołączyć do fk jeśli oczywiście mnie weźmiecie i zostać tak jakby mini sponsorem.Pozdrawiam.
Ps:jeśli to był offtop to bardzo przepraszam, chciałęm wyrazić chęć pomocy wspaniałej organizacji jaką jest Volta ;D.

Tagi
serwer, uzbierac, zrobic