Strona główna | Użytkownicy | Grupy | Szukaj | Rejestracja |

| Rejestracja

Serwer War3 cs Warcraft 3 mod 80.72.41.210:27228 [S/NS] steam
Serwer Diablomod Diablomod 194.149.88.242:27017 [S/NS] steam
Serwer FFA FFA 193.33.177.14:27231 [S/NS] steam
Serwer Pokemod Pokemod 91.210.130.90:27004 [S/NS] steam
Serwer Minecraft Minecraft mc.volta-sq.pl:32403 1.2.4
Serwer Teamspeak 3 TeamSpeak ts.volta-sq.pl 3.0

Archiwum Wszelkie tematy i posty archiwalne z forum Volta. Archiwum powstało 11 listopada 2008 roku.

Odsłon tematu: 1393  
Stare 07-03-10, 16:01   #1

Regulaminy - wielka zmiana

Witam jako że nie mogę znieść tego ,co niektórzy admini wyprawiają na serwerze pisze o to ten post.
Zainteresowałem się regulaminem Voltasqpl, regulamin nie jest spójny i można byłoby go nieco skrócić , bo nie wszystkim chce się czytać tak olbrzymi regulamin , a niektóre rzeczy są wiadome. Z mojej strony nie jest to w ogóle żadna agresja do was, tylko chcę aby ten serwer był lepszy poprzez zrobienie konkretniejszego regulaminu. Skrócenie regulaminu spowoduje, że więcej osób będzie miało go w pamięci, a przynajmniej jego większą część.
Cytat:
1. Na mapach typu de_ TT ma zadanie podłożyć bombę bez względu na stan osobowy teamu, natomiast CT ma za zadanie ją rozbroić.
2. Na mapach typu cs_ TT ma zadanie nie dopuścić do uratowania zakładników, a CT ma za zadanie bez względu na stan osobowy swojego teamu zrobić wszystko, aby zakładników uwolnić.
3. Na mapach typu aim_ i awp_ nie raszujemy i nie teleportujemy się na połowę przeciwnika (wyjątek - w przeciwnej drużynie pozostaje JEDEN gracz). Na mapach typu cs_, de_ WOLNO raszować
4. Na mapach typu aim_ awp_ nie atakujemy z respa (czekamy aż załaduje się ultimate)
5. Na mapach typu fy_,de_,cs_,acer_,knife_ I scoutknivez - MOŻNA raszować.
Jest to serwer FFA, chyba nie wymaga rozpisywania tego. Powinna być możliwość robienia czegokolwiek, bo i tak żaden admin nie przestrzega tego że ktoś nie raczył pójść rozbroić pakę tylko uciekł od niej. Jedyne co przestrzegaja to raszowanie na mapie awp, co jest głupotą, bo nie każdy ma kamperski styl gry i nie będzie czekał ciągle na przeciwnika. Zamiast tych 5ciu punktów mozna napisać jeden
1. Przestrzegaj ogólnych zasad TeamPlay odpowiednio do danej mapy.

Cytat:
8. Można podkładać "cichą pakę" .
9. Dopuszcza się podkładania bomby w niedostępne miejsca jeśli każdy możne ja rozbroić.
Można to w jeden punkt cicha paka + niedostępne miejsca.

Cytat:
10. Zabrania się ustawiania węży na bombie i drabinkach (umiejętność Łowcy Cieni).
Na bombę pozwólcie, dodatkowa opcja , przecież po coś maja być te węże, trzeba będzie zabić najpierw myśliwego cienia by ją zebrać.
Albo rozdzielić to na dwa terminy : bombę oraz paczkę z bombą(na to można kłaść węże)

Cytat:
14. Muzykę na serwerze puszczamy TYLKO jeśli administratorzy się na to zgodzą i nie przeszkadza to innym graczom znajdującym się na serwerze.
15. Nadużywanie mikrofonu będzie karane gagami, czyli wykluczeniem graczy z rozmowy głosowej i pisemnej.
16. Gracze nie będący po mutacji, proszeni są o zmniejszenie wydawanych dźwięków przez mikrofon do MINIMUM. W razie zbytnego nadużywania mikrofonu lecą gagi, a następnie bany (w przypadku zrobienia reconnecta specjalnie by się go pozbyć).
Skróccie to.

Cytat:
24. Zakaz wyzywania graczy od oszustów.

25. Dema oszustów zostają rozpatrzone w maksymalnie 4dni.
dodać do punktu 13. + to wyżej

------------
Brak taryfikatorów w dalszym ciągu
Ostatnio edytowane przez Diabelko ; 12-07-09 o 21:16

Ostatnio modyfikowane pół roku temu i przez ten czas nic się nie zmieniło.
-------------

Brakuje dalej w regulaminie adnotacji do adminów.
Znalazłem dobre regulaminy moglibyście podpiąć lub coś przepisać
Regulamin admina
Sieć Serverów zp-cs.pl :: Zobacz temat - Regulamin Administratorów
Jest tutaj fajnie napisane co admin może a co nie i jak coś źle zrobi to jaką ma karę, wg mnie idealnie. Jak dotąd nie widziałem by admin servera volty-sq.pl stracił uprawnienia, lub flagi przez błędne zbanowanie jakiegoś gracza.

Uważam, że ten server zasługuje na lepsze regulaminy , przyda się to by rozwiać wszelkie wątpliwości wobec gracz vs admin.
Dzieki za przeczytanie, nie wszystkie moje uwagi mogą być trafne, nie martw sie jak cos to jeszcze pomyslimy

Stare 07-03-10, 16:09   #2

Rzul3k

Odp: Regulaminy - wielka zmiana

Nom można by co nieco pozmieniać ;p
Na pewno gdyby regulamin był skrócony i napisany ładnie to wszyscy by go zrozumieli
Bo zapewne połowa nastolatków nawet jak go przeczyta to nie rozumie

Stare 07-03-10, 20:03   #3

Radeon

Właśnie trzeba zrobić reformę regulaminu Zajmę się tym niebawem jak znajdę czas.

Stare 07-03-10, 21:13   #4

Rzul3k

Jak coś mogę pomóc jak znajdę czas ;D

Stare 08-03-10, 13:43   #5

*Muffin*

I może mały regulamin na serwerze? Najbardziej irytuje mnie ogólnie jak ludzie raszują na awp/aim..
Kika punktów trzeba też dodać.

Stare 08-03-10, 13:50   #6

algis

A może wgarać plugin podobny do antirushera na mapy awp? Wtedy przez srodek nie bedzie można przejść i nie bedzie problemu. Jak zostaje jedna osoba w ktorymś teamie to plugin przestaje działać.

Stare 08-03-10, 13:54   #7

*Muffin*

Pytałem o to Radeona, tzn by zrobić przez połowę strefe rashu na awp_india. Odpowiedział, że za bardzo przeciążający plugin aby na jedną mapę...

Stare 08-03-10, 15:38   #8

po prostu pozwolcie raszować , ale bez uzycia teleportu i bedzie wspaniale

Stare 08-03-10, 19:44   #9

Radeon

Jak dla mnie awp_india to mapa dobra do rashu (awp-wall niezbyt) więc róbcie głosowanie

Stare 08-03-10, 19:59   #10

Bad Day

Mi tam mapa nie nadaje się do rashowania.
Będzie przez minimum tydzień płacz, że rashują, a po tym tygodniu nadal będzie PŁACZ, że rashują.
Ale jak tam chceta, mój 1 mały głosik na nie.

Kiedyś była podobna zmiana na deagle5, że nie można było strzelać na mostku i do mostku, a później znikła ta reguła, no i był mały chaos.

Stare 08-03-10, 20:18   #11

Rzul3k

Jak na moje można raszować na indJI ;D

Stare 09-03-10, 11:51   #12

Taikoubou

ja wole bez raszu na mapach awp

Stare 09-03-10, 13:08   #13

PEMY

rash moze byc, ale nie tp za plecy...

Stare 09-03-10, 13:39   #14

Bad Day

Przed chwilą byłem na War3, na awp_india.
Było około 14-15 osób.
Napisałem jako admin, 'nie rashowac / tp' i już pół serwa znikło. haha
To może jednak pozwolić na rash, więcej osób by grało.
Albo zamienić mapę na coś innego.

Stare 09-03-10, 14:08   #15

SpawN

Właśnie na awp szczególnie raszują to trochę wkurza nie da się wtedy grać.

Tagi
zmiana, wielka, regulaminy