| Archiwum Wszelkie tematy i posty archiwalne z forum Volta. Archiwum powstało 11 listopada 2008 roku. |
| | #1 |
| Wiek: 22
| Ping Limit
Witam. Moją propozycją jest wprowadzenie Ping Limit. Tzn chce aby osoby które mają po wyżej 110 ping automatycznie ich banowało na 5 ping z reasonem ping. Bo czasem to na serwie jest taki sajgon że to masakra. Wchodzi takich 2-3 po pingu 300-3000 i caly serwer podkskakuje wraz z graczami do 160+ pinga i grać się nie da |
| |
| | #2 |
| Wiek: 21
| Odp: Ping Limit
ZA. [myślałem, że jest ten plug ?] Ale te 110 to chyba za mało. Dobrze jakby był taki limit, ale czasami na DM zdarzają się lagi serwera i prawie wszyscy mają ponad 120-130. To nikt by nie grał. |
| |
| | #3 |
no to limit 150. bo kurcze wchodze na serwer leci gosciu i co chwile miga mi bo tak laguje
|
| |
| | #4 |
| Wiek: 19
Jak najbardziej jestem za wprowadzenie maksymalnego pingu. Tak jak powiedział Bad Day, czasem jest to wina serwera także proponuje ustawić próg do 140. I nie jest to wcale za mały prób. Owszem zdarza się, że ktoś ma ping 110-130, ale taka osoba nie jest za wielkim problemem. A może to być tylko chwilowe (2-3 min). Głównie chodzi o osoby co mają pingi po 200-3000 i nie mają zamiaru opuścić serwera bez kicka czy też bana. |
| |
| | #5 |
| Wiek: 20
limit to prędzej 200 nie mniej, ponieważ przyjdzie taki 2k pingu, podbije każdemu ping i go wywali, a wraz z nim nas, do 200 było by najlepiej, bo czasem każdemu wbije na chwilkę ping 150 czy coś koło tego, kto jest za 200?
|
| |
| | #6 |
| Wiek: 21
a ja jestem przeciw narazie nie ma sensu tego wprowadzać bo jak wiecie występują problemy z serwerem. Jak jest około 30 graczy nikomu nie spada ping poniżej 100.Wstrzymajmy się na razie. |
| |
| | #7 |
| Wiek: 17
dokładnie to co napisał Koszul w dodatku nie tylko ja mam np. taką sytuacje że mi siostra wchodzi na torrenty przez laptopa a ja mam ping 150-440 więc zanim bym zdążył jej powiedzieć żeby wyłączyła; to mnie by wyrzuciło z archami +9. pozdro...
|
| |
| | #8 |
| Wiek: 19
Pucant - też mam podobne problemy z siostrą, ale to wieczorami, eh... :/ Kowal1528 - Jeżeli takowa osobą by wbiła, to graczom ping i tak by podskoczył powyżej 200 i to sporo. Ale powinno to być na zasadzie, że jeżeli wbije taki 1000 pingu + to tylko jego wywala, a dopiero po tym tych którzy i tak mają po 150+. (po prostu zaczyna od tych najbardziej lagujących) Może jednak Koszul ma racje, nie wiem . Niech ktoś inny się wypowie.
|
| |
| | #9 |
|
Od razu plugin gościa nie wywala kowal, przed dłuższą chwilę musi mieć taki ping wtedy wywala/banuje. Ja jestem przeciw, na razie diablo nie jest dobrze skonfigurowany i ogólnie do tego lagi mijało by się to z celem. Tak jak ostatnio wszyscy na serwie mieli 160+ pinga bo coś się z maszyną działo. Podsumowując jeszcze raz NIE. |
| |
| | #10 |
popieram Mardoga, często są problemy, wszyscy bylibyśmy po kickowani. może lepiej na razie, żeby tak nie było, a w przyszłości przykładowe 200, bo czasem jak wejdzie taki 4k pingu to zajebiste lagi... szybciej to bym oglądał pokaz slajdów:d
|
| |
| | #11 |
|
Jakie 200 ty chyba na głowe upadłeś. Koleś z pingiem 200 będzie tak lagował, że go nie zabijesz. Limit 110 i po sprawie. Ja i tak będę mógł mieć 19999 pingu i tak mnie nie wywali bo admina mam |
| |
| | #12 |
| Wiek: 16
Tylko wiecie o tym, że to nie kickuje od razu jak typkowi przeskoczy na milisekundę ping do góry tylko gdy widzi, iż utrzymuje się przez jakiś czas jakiś tam ping.
|
| |
| | #13 |
| Odp: Ping Limit |
| |
| | #14 |
|
Moim zdaniem pomysł dobry ale nie na obecną chwile po prostu Admini będą mieli więcej roboty ale muszą ogarniać "pingersów" i tyle.
|
| |
| | #15 |
no jak ja wchodzę co dziennie w czasie gdy żaden z adminów niema. To lecą jakies 4-5 banów za ping. na godzinę. bo chodza takie po 300 - 1000 ping xD i tak kratkują że to masakra ![]() A taki limit by się przydał. Byłby ustawiony Tylko Dla non-steam bo to oni wiecznie pingują. A ci Steam to można przymknąć oko. bo oni mają wachania czasem jak są za duże to banujemy od razu. |
| |
| Tagi |
| limit, ping |