| Archiwum Wszelkie tematy i posty archiwalne z forum Volta. Archiwum powstało 11 listopada 2008 roku. |
| | #1 |
|
| Aerodactyl i Ampharos
Trzeba osłabić Aerodactyla, ponieważ biega za szybko, i nie mogą go biedni trafić. (125 level biega wolniej, niż zwykły pokemon z węglem, bądź rowerkiem.) Jak kiedyś na starym poke (Seler) Aerodactyl biegał na 99 szybciej, to nie było płaczu. (Płacz jest wywołany tym, że chcemy osłabić Ampharosa). Niektórym wydaję się, że Ampharos jest jeszcze za słaby i trzeba skrócić cooltime'a (3sek), albo w ogóle wyłączyć. Było napisane na forum, że cooltime został wydłużony do 25 sek, ale ty Radeon napisałeś, że wydłużyłeś skill o nazwie Thunderbolt, (to skill Raichu, a nie Ampharos) a nie Thundershock, więc tu może tkwi problem dlaczego dalej cooltime jest taki krótki. ![]() To mnie szczerze mówiąc rozwaliło. Myślisz, że Parasect 90 lvl i to, że masz Ampharosa na 200+ skróci skilla z 25 sek do 3sek ? ![]() Balans jak narazie jest kiepski, Raichu który ma bardzo słaby skill w porównananiu do Ampharosa, ma dużo większy cooltime. ( 12 sek quick attack i 18 sek Thunderbolt) Z tego wynikło, że chyba osłabiony został Raichu a nie Ampharos. |
| |
| | #2 |
| Wiek: 17
| Odp: Aerodactyl i Ampharos
Popieram Radeon , ze sledztwa ktore z Chemicalem zrobilismy wykrylismy ze oslabiles Raichu :/ nie Ampharosa , Ampharosowi pownienes dac Cooltime 25 sek , a Raichu 10 sek... bo Raichu jest strasznie oslabiony... [ mam nadzieje ze wszyscy nie rzuca sie zaraz na gre raichu... bo to bedzie "zenua" ]
|
| |
| | #3 |
| Wiek: 20
Niedługo trzeba będzie zmnienić nazwę na volta ampharos-pokemod bo zawsze conajmniej połowa serwa gra ampharosami ... Wczoraj zastanawiałem się jak go wyrównać do innych pokemonów i doszedłem do wniosku że te kule powinny stać przez 5-8sek niezależnie od lvlu. Spam tymi kulami jest przygnębiający...
|
| |
| | #4 |
|
Thunderbolt 25s. Agility zamiast 400 , to 200-330 |
| |
| | #5 |
| Wiek: 16
Jeśli pokemon zostanie tak osłabiony to ja proszę o darmowe przeniesienie expa na innego |
| |
| | #6 |
|
25s to okolo na 300lvlu 3-12s. Prosze tez ulepszenie growla , bo na max. lvlu tylko czas skilla o 4.5s zmniejsza , a jest to malo. |
| |
| | #7 | |
|
| Odp: Aerodactyl i Ampharos Cytat:
I może jeszcze legende do tego? Nie macie co się rzucać na imba pokemony, bo jak będą psuły całą rozgrywkę to jest to pewne, że zostana w końcu osłabione. "tak osłabiony" - cooldown z 10 na 20 i damage zostaje taki jaki jest teraz (czyli i tak zmniejszony) Chcemy zrobić tak, aby każdy pokemon miał jakieś szanse ![]() Thunderbolt poprawiony z 10 na 20, thundershock poprawiony do 15. DMG natomiast dobrze zrobiłem ![]() Growth z 0.3 dałem testowo na 0.4 | |
| |
| | #8 |
|
Niech zostanei takie cooldown tylko żeby można było tego skilla użyć np 10razy na rundę |
| |
| | #9 |
Skill przy parasect (100lvl) amph (203lvl) ładuje mi się 12sec. Nie za dużo?
|
| |
| | #10 | |
| Wiek: 21
| Odp: Aerodactyl i Ampharos Cytat:
W 100 % popieram Globka. Wszyscy się to Ampharosa przyczepili , bo Edoc wbił nim dobry lvl i płacz. Biegali po 30-70 lvl i się dziwili , że nie mogą zabić typa na 150 DMG obniżyć okej , ale do 20s ładowanie trochę przesadzone , ja bym radził do 15s. Proponuje tak jak Grochu napisał , dać przydział na rundę użycie tego skilla. Teraz dalej : Aero za szybko biega jak dla mnie na 100 którymś , nie da się go trafić jak on tak zapierdala. Ampheros wam przeszkadza to mi przeszkadza Aero i rapid . Radeon zaraz z czymś wyskoczy , ale zlewam to | |
| |
| | #11 |
|
Eh ja ampharosem na 130lvlu moge polozyc 4-5 od razu. Moge tymi 4-5 zablokowac wszystkie wejscia na cs_assault_mini |
| |
| | #12 |
"Thunderbolt poprawiony z 10 na 20, thundershock poprawiony do 15." ThunderBolt ... radziu pomylilo Ci sie Thunder Shock na 20 powinno byc ! Bo to jest skill ampharosa , co do Thunderbolta - skill Raichu powinien byc ustawiony na 10-15 sek . Agility 200-330 ? ahahha Raku nie rozsmieszaj , placza bo nie moga znalesc tego poka 200 ? przeciez to wolniej niz snorlax minimum 280 bo wtedy lekko mozna poczuc speeda...
|
| |
| | #13 |
W zupełności popieram Paradoxa Moja propozycja: -Cooltime na 15s (wtedy był przesadzony, ale nie 20!) -Osłabić Aerodatyla, Rapidasha (nie mów Black tu o Cooltime, bo o prędkość chodzi) i nie widzialne duchy (nie będe tracił milion kasy co runde na gogle) PS. Jak nie chcecie osłabić NIEWIDZIALNYCH duchów, bo "kup sobie gogle" to wprowadźcie ochrone przed prądem (ileś % za 7k, ciekawe kto będzie to kupował...) i przywróćcie mały cooltime haha ;d |
| |
| | #14 |
|
Tak jak standardowo jest chyba 100...... Oraz mam aerodactyle i niedawno znalazlem ponyte , co dalem globkowi. Tylko juz na 60 rapidash'a trafic ciezko , zatrzymac , a co ma byc na 300. Jeszcze jakby sie dalol aby skill ampharosa nie atakowal sam siebie. A hauntera mozna znalesc na respie nie wiem czemu , a to evolucja gastly. Night Shade powinienen miec 20 lub 30 do 255 , a nie 1 do 255. |
| |
| | #15 |
Jezeli chcecie zmniejszyc predkosc aero i rapidasha to prosze rapidashowi ustawic cooldown na 5 sekund !
|
| |
| Tagi |
| ampharos, aerodactyl |